Για έλλειψη προσωπικού στην καθαριότητα κάνει λόγο ο Αντιδήμαρχος, κ. Κανλής

Με δεδομένα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες στον τομέα των Υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Νέας Ιωνίας, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, κ. Χρήστος Κανλής, δήλωσε στην «ΙΟΝΙΑΝΕΤ» πως:

«Θα ήθελα να ενημερώσουμε τους δημότες ότι την τελευταία εβδομάδα έχουν αποχωρήσει από την Υπηρεσία Καθαριότητας 83 εργαζόμενοι, οι οποίοι εργάζονταν στα εξωτερικά συνεργεία καθαριότητας και πρασίνου. Αυτό σημαίνει πως μέσα σε πέντε μέρες έχεις ένα τεράστιο κενό στις θέσεις υπηρεσίας και δεν μπορούσαμε να ανταποκριθούμε στην ομαλή καθαριότητα της πόλης. Αυτό, όμως, το εξισορροπήσαμε και οφείλω να ενημερώσω ότι κάποιοι από αυτούς τους πρώτους 60 ανθρώπους (γιατί είναι 60 από προγράμματα ΟΑΕΔ  και 23 συμβασιούχοι) θα επιστρέψουν στην εργασία τους μέχρι την επόμενη εβδομάδα, γιατί εκδόθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση, βάσει της οποίας θα επιστρέψουν στην εργασία τους για 4 μήνες.

Αλλά αυτό το μεσοδιάστημα η Υπηρεσία μένει πραγματικά χωρίς προσωπικό, με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να ανταποκριθούμε σε πάρα πολλές υποχρεώσεις. Επίσης, δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί οι μόνιμοι εργαζόμενοι 3Κ. Βγήκαν οι οριστικοί πίνακες αυτών των μονίμων εργαζομένων, οι οποίοι έχουν διορία μέχρι τον Οκτώβριο για να εμφανιστούν στην Υπηρεσία. Πρόκειται, λοιπόν, να έρθουν 17 ακόμη εργαζόμενοι. Συνεπώς, θα έχουμε για τους επόμενους 4 μήνες συν 60 άτομα και στη συνέχεια θα έρθουν οι 17 μόνιμοι εργαζόμενοι. Θα υπάρχουν, δηλαδή, αυξομειώσεις στο προσωπικό μας.

Επίσης, υπάρχει ένα δικαστήριο, που θα γίνει την Τετάρτη (26/6), για τους υπόλοιπους 23 συμβασιούχους εργαζομένους, οι οποίοι ελπίζουμε να καταφέρουν κι αυτοί να επιστρέψουν στην εργασία, αλλά είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί αυτό. Φυσικά, από την πλευρά μας θα τους υποστηρίξουμε στο δικαστήριο, για να μπορέσουν να επανέλθουν.».

(Σημ.ΙΟΝΙΑΝΕΤ: To δικαστήριο με τα ασφαλιστικά μέτρα που ζήτησαν οι συμβασιούχοι πραγματοποιήθηκε, ο δήμαρχος κ. Γκότσης υπερασπίστηκε το αίτημά τους και η απόφαση ήταν θετική. Οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στην εργασία τους μέχρι τον Οκτώβριο όπου θα αποφασιστεί οριστικά το θέμα τους).

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ