Για ολίσθημα της “Λαϊκής Συσπείρωσης” μιλάει ο Μανούρης

Νέα Ιωνία 09 Ιουλίου 2020

Θέμα: Απάντηση της Παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη

Εργασιακές μάχες δίνουν άλλοι κατ’ ανάγκη και άλλοι κατ’ επάγγελμα

Συγκεχυμένη αντίληψη για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης φαίνεται πως έχουν δυστυχώς ορισμένοι, που αποδίδουν άκοπα χαρακτηρισμούς σε πρόσωπα και παρατάξεις, όταν δεν τους βρίσκουν πλήρως εναρμονισμένους με τις κομματικές απόψεις τους.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας της 6ης Ιουλίου η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» έφερε ψήφισμα προς υιοθέτηση με τίτλο: «Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα για τις διαδηλώσεις».

Ο επικεφαλής της παράταξής μας Παναγιώτης Μανούρης, τοποθετήθηκε επί του θέματος και αναφέρθηκε διεξοδικά στα ζητήματα που κατά καιρούς δημιουργούνται από εξωθεσμικά ή και φασιστικά στοιχεία, όταν στο περιθώριο μιας κινητοποίησης καταστρέφουν αδιακρίτως περιουσίες, τραμπουκίζουν και τρομοκρατούν.

Βασισμένη σ’ αυτό το σκεπτικό η παράταξή μας καταψήφισε το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης, που αντιγράφει απλά ψήφισμα του κόμματός τους.

Το ΚΚΕ έχει ιστορία όμως και δεν στοχεύει με τέτοιο τρόπο μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια. Κάποιοι ας το ξανασκεφτούν. Διέπραξαν ολίσθημα, σχολιάζοντας την άποψη συναδέλφων τους με αστεία υπονοούμενα.

Διευκρινίζουμε για μία ακόμη φορά πως δομικό στοιχείο λειτουργίας της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» δεν είναι οι κομματικές ταυτότητες των μελών της, αλλά το κοινό τους ενδιαφέρον για την πόλη και η δημοκρατική τους κουλτούρα. Σε αντίθεση με τις κομματικά ελεγχόμενες παρατάξεις, εμείς διατηρούμε αναλλοίωτο το δικαίωμα της προσωπικής πολιτικής αντίληψης και δεν σκοπεύουμε να το απεμπολήσουμε. Αναφορικά δε, με τους αγώνες και τις κατακτήσεις των εργαζομένων είναι τουλάχιστον αφελές να τις θεωρεί «ιδιοκτησία» της οποιαδήποτε δημοτική παράταξη.

Με λύπη λοιπόν, διαπιστώσαμε πως με ένα κρεσέντο έωλων υπαινιγμών στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στοχοποιούνται τόσο ο επικεφαλής μας όσο και δύο εγνωσμένου κύρους εκπαιδευτικοί, Δημοτικοί μας Σύμβουλοι, που έχουν διεξοδικά επιχειρηματολογήσει υπέρ των αγώνων των εργαζομένων και των συναδέλφων τους και μεριμνούν καθημερινά για την ασφάλεια και την προκοπή των μαθητών τους. Ας ανατρέξουν οι «κατήγοροι» τους στα ψηφίσματα για την «αξιολόγηση των σχολικών καθαριστριών» αλλά ακόμη και στις τοποθετήσεις τους για τον πρόσφατο νόμο του Υπουργείου Παιδείας, που δείχνουν πόσο χωρίς εξαρτήσεις λειτουργούν τόσο οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί όσο και όλα τα μέλη της παράταξής μας.

Όταν, κύριοι της ΛΑ.Σ. επιχειρηματολογούσε ο επικεφαλής μας για το απαράδεκτο τσουβάλιασμα φασισμού και κομμουνισμού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν ήταν Γενικός Γραμματέας ή Κυβερνητικός Εκπρόσωπος;

Αυτό το επίπεδο διαλόγου με τους αβάσιμους χαρακτηρισμούς και τα φληναφήματα για τη δημιουργία εντυπώσεων, μας αδικεί όλους και δεν θα το ακολουθήσουμε. Ο καθένας μας δίνει τις δικές του εργασιακές μάχες. Κάποιοι κατ’ ανάγκη και κάποιοι άλλοι κατ’ επάγγελμα. 

Για την Παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη»
Ο Επικεφαλής
Παναγιώτης Μανούρης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ