Για ποιά “αγαστή συνεργασία” με το Σωματείο μιλάει ο κ. Χατζησαββίδης;

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Στο Δήμο μας τα προβλήματα καλά κρατούν κόντρα στις δηλώσεις του Αντιδημάρχου για “ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ’’.

Κύριε Αντιδήμαρχε Οικονομικών: εκπρόσωπε της Δημοτικής αρχής

Καμιά κουβέντα για το πότε θα δοθούν τα χρωστούμενα από 2017 ΜΑΠ.

Παρά τις διαβεβαιώσεις σας ότι άμεσα θα προχωρήσετε την προμήθεια με ‘’απευθείας διαπραγμάτευση’’ με προμηθευτές και ενώ έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε. Στο τελευταίο σας δε άρθρο στον τύπο, απαντώντας σε ερώτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης, καμιά αναφορά για τις ενέργειες που έχουν γίνει και για το πότε θα χορηγηθούν τα ΜΑΠ.  Αρκεστήκατε πέραν των συστηματικών πλέον επιθέσεων  στη Λαϊκή Συσπείρωση, σε δηλώσεις τήρησης της νομιμότητας.

Άραγε από ποιόν κινδυνεύει, η νομιμότητα, πέραν αυτών που αφήνουν απροστάτευτους τους εργαζόμενους, ειδικά στις σημερινές συνθήκες;

Τα εργατικά ατυχήματα όπως γνωρίζετε δεν λείπουν από το Δήμο μας. Στο τελευταίο σοβαρό εργατικό ατύχημα ο συνάδελφος που θα χρειαστεί πολύμηνη ανάρρωση, διέσωσε τα πόδια του επειδή μόνος του είχε αγοράσει κατάλληλα παπούτσια.

Στις καλένδες και την αμφισβήτηση τίθεται η πληρωμή για τα 176€ των εργαζομένων στο ΚΕΒΡΕΦΟ. Κανένα βήμα πίσω, να δοθούν τα χρήματα στους εργαζόμενους, όπως δόθηκαν και στους εργαζόμενους του Δήμου.

Σε περιορισμό παραμένει η διάδοση των ιδεών με αναρτώμενες ανακοινώσεις και αφίσες αφού για την κοινωνική, την πολιτική και τη συνδικαλιστική δραστηριότητα στο Δημαρχείο υπάρχει ένα σταντ μισό μέτρο, κατεβαίνουν δε τα αναρτημένα στους τοίχους έντυπα από τη Δημοτική Αρχή.

Συμβουλεύετε εργαζόμενους να μην θέτουν τα προβλήματα τους στην ΔΑΣ αλλά να απευθύνονται ατομικά στη Δημοτική Αρχή.

Οι δυνάμεις τις ΔΑΣ στο σωματείο εργαζομένων είναι ισχυρές. Ισχυρό είναι το παρόν μας με δυναμικές παρεμβάσεις σε μια σειρά από προβλήματα που προκύπτουν και άλλα που λιμνάζουν χρόνια όπως:

η Δέσμευση από μεριά σας για την πληρωμή των εργαζομένων στο ωδείο,

αναδείξαμε με ανακοίνωση το εργατικό ατύχημα στην καθαριότητα. Σταθήκαμε με παρεμβάσεις και θα συνεχίσουμε μέχρι να εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση για τους εργαζόμενους στον ΟΠΑΝ.

Συνεχίζουμε σταθερά να διεκδικούμε την χορήγηση των ΜΑΠ, την εξασφάλιση ασφαλών όρων εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στις σημερινές συνθήκες:

θα έπρεπε να γνωρίζετε πως το σωματείο εργαζομένων αποτελείται από το Δ.Σ με εκλεγμένα μέλη από τους εργαζόμενους και είναι χρέος τους να’ ναι στην πρώτη γραμμή υπερασπίζοντας τις δικές τους ανάγκες!!

Με ποιον τρόπο θεωρείτε πως υπάρχει αγαστή συνεργασία με το σωματείο των εργαζομένων:

Προφανώς μπερδεύετε το σωματείο των εργαζομένων με μονομερείς συζητήσεις από μέρους σας με προϊσταμένους τμημάτων απαξιώνοντας εκατέρωθεν θεσμοθετημένα όργανα που έχουν ψηφιστεί από τους εργαζόμενους του Δήμου μας, γιατί  έτσι έχετε μάθει να πράττετε. Είμαστε απέναντι!!. Εσείς από την μεριά σας εφαρμόζετε όλες τις αντιλαϊκές  κατευθύνσεις, σε δεύτερη μοίρα  έρχεται η ζωή των εργαζομένων. Δεν σέβεστε τους θεσμούς ούτε τους εργαζόμενους !!

Έχει γίνει καθαρό συνάδελφοι ότι οι ΔΑΣ είναι δίπλα σε κάθε πρόβλημα, εργαζομένων, δεν είναι λοιπόν τυχαία η συστηματική  επίθεση  στη Λαϊκή Συσπείρωση αφού τάσσεται και δρα για τα συμφέροντα των εργαζομένων και των δημοτών. Μαζί με την ΔΑΣ.!!

Είναι επικίνδυνη η δήλωση του Αντιδημάρχου Οικονομικών ότι στα ΜΑΠ και στα ζητήματα ασφάλειας των εργαζόμενων παίρνουν όλα τα μέτρα σε ‘’αγαστή συνεργασία με το σωματείο’’, όταν υπάρχουν αρκετά προβλήματα που καλούν το σωματείο να έχει διεκδικητικό ρόλο. Κανείς δεν αισθάνεται ασφαλής όταν παραπέμπεται στις καλένδες η απόκτηση μέσων ατομικής προστασίας, όταν είναι σοβαρό το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, όταν ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου με την ιδιωτικοποίηση επιτρέποντας ακόμα και εργολάβους που θα πάρουν εργολαβίες χρησιμοποιώντας τα αυτοκίνητα και μηχανήματα του δήμου. Πιστεύουμε ότι είναι υπόθεση κάθε παράταξης και  μέλους της διοίκησης του σωματείου να απαντήσουν σε αυτή την δήλωση της Δημοτικής Αρχής αναδείχνοντας και οργανώνοντας τις διεκδικήσεις μας.

Μένουμε ενωμένοι, δυνατοί, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας, τις διεκδικήσεις!

ΜΑΗΣ 2020

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ