Για την απλή αναλογική, γράφει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αρ. Χατζησαββίδης

ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ – ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μύθος η απλή αναλογική στην Αυτοδιοίκηση; ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ Ή ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ; Πως την αξιοποιούν οι υπερασπιστές της και πως την εκμεταλλεύονται οι επικριτές της; Λόγω της Κυβερνητικής αλλαγής πριν προλάβει να εφαρμοστεί ακυρώθηκε. Ας δούμε ψύχραιμα την συμπεριφορά συγκεκριμένων στελεχών και παρατάξεων της πόλης μας, υπερασπιστών και επικριτών της απλής αναλογικής, το μικρό χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την δεύτερη Κυριακή μέχρι σήμερα. Οι έδρες με την απλή αναλογική που ισχύουν σήμερα καταγράφονται παρακάτω και σε διπλανή στήλη πως θα ήταν με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.

                                                               ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ                ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ
ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΕΔΡΕΣ ΕΔΡΕΣ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  15 8
ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ 9 25
ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ Ν. ΙΩΝΙΑ 8 4
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ν. ΙΩΝΙΑΣ 5 2
ΝΕΑΙΩΝΙΑΝΕΑ ΑΠΟΨΗ-21ος ΑΙΩΝΑΣ 3 2
ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ 1 0
ΣΥΝΟΛΟ 41 41

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ήταν αντίθετη με την απλή αναλογική και προεκλογικά ο επικεφαλής της κ. Μανούρης πολλές φορές δημόσια τοποθετήθηκε. Μετεκλογικά διατρανώνει πως δεν μπορεί να διοικήσει η Δήμαρχος κ. Θωμαΐδου με 9 δημοτικούς συμβούλους, ενώ εκείνος είναι πρώτη δύναμη και κατέχει 15 έδρες λόγω της απλής αναλογικής, που με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ βέβαια θα είχε 8 έδρες.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ Ν. ΙΩΝΙΑ που “στήριζε” την απλή αναλογική πήρε 8 έδρες και μετεκλογικά ο επικεφαλής κ. Γκότσης έθετε μαξιμαλιοστικούς όρους, όχι μόνο για την παράταξή του αλλά και για την παράταξη του κ. Κουκουλάρη, για να συνεργαστεί με την Δήμαρχο κ. Θωμαΐδου.

Αναρωτιέμαι όλο αυτό το διάστημα, που τοποθετήθηκα προεκλογικά υπέρ της απλής αναλογικής και συνεχίζω να είμαι, μπορούσε να πετύχει αυτό το σύστημα όταν κυρίαρχο στοιχείο ακόμη και από τους δήθεν ιδεολόγους είναι η καρέκλα της εξουσίας με την αντιμισθία και άλλα προνόμια; Πόση ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ μπορούμε να έχουμε πρόσωπα και παρατάξεις που ζητάμε από τους πολίτες την ψήφο για να προσφέρουμε στην πόλη; Εάν πράγματι ο προεκλογικός μας λόγος ήταν ειλικρινής οφείλουμε όλοι, να αφήσουμε τα παιχνίδια στην άκρη και να προσφέρουμε ανιδιοτελώς στην πόλη μας. Ασφαλώς οφείλουμε και ως πολίτες, την ψήφο μας να την μετατρέψουμε από πελατειακή σε αξιοκρατική.

Η περίοδος αυτή είναι μεταβατική και θα δείξει ο χρόνος πόσο έτοιμοι και έντιμοι είμαστε για την εφαρμογή της απλής ανόθευτης αναλογικής που γνήσια εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους. Με τον νέο προϋπολογισμό θα μπορείτε να παρακολουθείτε τα δημοτικά συμβούλια από το σπίτι σας μέσω διαδικτύου. Όσοι ενδιαφέρεστε για την ποιότητα ζωής, την ανάπτυξη, την επίλυση των πολλών προβλημάτων, σε τούτη την πόλη που κατοικούμε, σας δίνετε η δυνατότητα να αξιολογείτε παρατάξεις και πρόσωπα.

Νέα Ιωνία 6/10/2019

Αριστείδης Χατζησαββίδης
Άμισθος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Νέας Ιωνίας

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ