Για την παράλληλη στήριξη στην Εκπαίδευση, της Χριστίνας Παπαηλιοπούλου

Για την παράλληλη στήριξη στην Εκπαίδευση

Σε λιγότερο από ένα μήνα ανοίγουν σχολειά και παιδικοί σταθμοί και κάποια παιδιά έχουν άλλες δυνατότητες. Εμείς ως γονείς, ως Πολιτεία, τι πρέπει να κάνουμε για αυτά τα παιδιά και για τους γονείς;

Κάποια πράγματα είναι αυτονόητα, όπως η παράλληλη στήριξη που είναι απαραίτητη για τα παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, ώστε να μπορούν να λειτουργούν στο πλαίσιο μιας τάξης και να ξεπερνούν τα μαθησιακά τους προβλήματα.

Είναι μια πονεμένη ιστορία στην Ελλάδα λόγω των δημοσιονομικών περικοπών υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, ενώ πολλοί δάσκαλοι που προσλαμβάνονται στην ειδική αγωγή δεν είναι εκπαιδευμένοι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι γονείς να πληρώνουν από την τσέπη τους 500 με 700 ευρώ το μήνα, ώστε να έχει το παιδί τους παράλληλη στήριξη μέσα στην τάξη.

Πρέπει λοιπόν οι φορείς να ασχοληθούν και να βοηθήσουν τους γονείς στην προσπάθεια τους να ενταχτεί το παιδί τους με ήπιο αυτισμό στην ομάδα του σχολειού και του παιδικού σταθμού. Διεκδικούμε όλοι μαζί, μπορούμε να απαιτήσουμε όχι γραφειοκρατία, συμβούλια και άλλα που δυσκολεύουν την οικογένεια.

Πρόταση λοιπόν, θα πρέπει  η πρωτοβάθμια σε συνεργασία με τους δήμους να απαιτήσουν, να διεκδικήσουν παράλληλη στήριξη, όσο για τους βρεφονηπιακούς είναι χρέος της εκάστοτε διοίκησης να απαιτήσει από το υπουργείο εσωτερικών παράλληλη στήριξη για αυτά τα παιδιά και πιστέψτε με δεν είναι λίγα… και βαση του ν.4249/5-12-2017, (άρθρο 30 παρ. 1.α) έχει την δυνατότητα να το κάνει.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ