Για την αξιολόγηση των καθαριστριών γράφει ο δημ. σύμβουλος Αθ. Αποστολόπουλος

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ.

ΤΟ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟ «ΠΡΟΣΧΗΜΑ» ΚΑΙ Ο ΚΑΤ’ ΟΥΣΙΑΝ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ «ΕΦΙΑΛΤΗΣ»

Οι ψηλοί «καταγγελτικοί» τόνοι από όλη την υπόλοιπη αντιπολίτευση ως προς την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να εφαρμόζεται η (σωστή κατά την άποψη μας) αξιολόγηση των καθαριστριών των σχολείων από τους εκπαιδευτικούς προισταμένους, έφτασαν και στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου εν μέσω έντασης συζητήθηκε το θέμα.

Σε αντίθεση με την υπόλοιπη αντιπολίτευση η παράταξη μας υποστήριξε ότι, ακόμη και οι συμβασιούχες καθαρίστριες οφείλουν να αξιολογούνται, όπως αυτό συμβαίνει σε όλες τις υγιείς κοινωνίες, όπου αξιολογούνται οι πάντες για το έργο τους, ταυτόχρονα με την αυτονόητη υποχρέωση προστασίας όλων των εργασιακών δικαιωμάτων τους.   

Για εμάς την κάθε είδους αξιολόγηση εργαζομένων, την απορρίπτουν ή όσοι λαικίζουν ή όσοι φοβούνται τυχόν επέκταση και εφαρμογή του μέτρου και στο δικό τους κλάδο.

Δυστυχώς ακούστηκαν αστεία επιχειρήματα περί δήθεν «αντιδημοκρατικότητας» του μέτρου από παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς δημοτικούς συμβούλους, απόψεις που διατυπώνουν και συλλογικά τους όργανα.

Η παράταξη μας δεν ταυτίζεται ούτε και υποστηρίζει αρχές και μεθοδεύσεις, οι οποίες αποτελούν παρακμιακά συστατικά κοινωνιών με ανεστραμμένες αξίες.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ