Για την κινητοποίηση των απορριφθέντων εκπαιδευτικών λόγω παραβόλου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Γ.Σεφέρης τιμά την εργατική Πρωτομαγιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου μας «Γ.  ΣΕΦΕΡΗΣ» μαζί με εκπροσώπους ΕΛΜΕ και Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετείχε στην κινητοποίηση που κάλεσε η Επιτροπή Αγώνα Απορριφθέντων Εκπαιδευτικών λόγω παραβόλου, που συνεχίζουν τον αγώνα τους με αίτημα να ενταχθούν στους πίνακες, να μπορούν να προσληφθούν από φέτος και να μπουν στους πίνακες διορισμών από του χρόνου. Οι κινητοποιήσεις οργανώνονται ενόψει του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ, που θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στη Βουλή τις επόμενες μέρες.

Το ζήτημα αφορά χιλιάδες εκπαιδευτικούς οι οποίοι παραμένουν περισσότερο από τέσσερις μήνες άνεργοι, καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες πρόσληψης και διορισμού λόγω μη καταβολής του παραβόλου κατά την υποβολή της αίτησης. Παρά τις κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών και στο ΑΣΕΠ, καμία πρωτοβουλία δεν έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την άρση της αδικίας.

Απαίτησή μας να προχωρήσει άμεσα ρύθμιση για τη συμπερίληψή τους στους αξιολογικούς πίνακες, για να μην αποκλειστούν από ενδεχόμενους διορισμούς, μετά από κάλεσμα της επιτροπής αγώνα που έχει συσταθεί.  Για άλλη μια φορά αγνοηθήκαμε από την ηγεσία του υπουργείου,  που έστειλε τους δύο εκπαιδευτικούς της αντιπροσωπείας της Επιτροπής από πρωτόκολλο σε πρωτόκολλο.

Καταγγείλαμε  τη στάση της κυβέρνησης που τους έχει κάνει μπαλάκι ανάμεσα σε υπουργεία, που όλο αυτό το διάστημα μπορεί και  περνά μια σειρά μέτρα και διατάξεις για την εκπαίδευση και δεν δίνει λύση στο ζήτημα, τη στιγμή που κανένας δεν περισσεύει και υπάρχουν ανάγκες στα σχολεία. Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα μαζί με τους συναδέλφους μας και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα.

ΤΟ  ΔΣ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ