Για το κτίριο της αστυνομίας, του Γιάννη Βέλλη

Ιδιόκτητο κτίριο της ΕΛΑΣ στον Περισσό. Ξεκινούν διαγωνισμός και εργασίες
Του Γιάννη Βέλλη, δημοσιογράφου

Είναι δεδομένο ότι στην Ελλάδα όλα “παραδοσιακά” αργούν, αλλά μερικά -ευτυχώς- προχωράνε έστω και αργά. Για το ιδιόκτητο κτίριο της ΕΛΑΣ στον Περισσό, έχω γράψει αρκετά άρθρα στο παρελθόν, αλλά και βοήθησα όσο μπορούσα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να μη χαθεί και παράλληλα να μη στερηθεί ο δήμος Νέας Ιωνίας, τις υπηρεσίες ενός τμήματος, αφού υπήρχε τότε έντονος ο κίνδυνος ενσωμάτωσης του με αυτά άλλων δήμων. Ακόμα και δήμοι που είχαν αυξημένη εγκληματικότητα, λόγω της απόφασης περιορισμού των δαπανών, βρέθηκαν χωρίς τμήματα.

Θα πείτε και δικαιολογημένα, με την ύπαρξη ενός τμήματος στο δήμο μας θα σωθούμε; Όχι φυσικά. Χρειάζεται εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών, εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό, περιπολικά και άλλα πράγματα που φυσικά θα τα διεκδικήσουμε, με όποιο τρόπο μπορεί κανείς, για το κοινό όφελος. 

Σήμερα, μετά από αρκετό καιρό, τα μηνύματα είναι αισιόδοξα. Το έργο που έχει εξασφαλισμένη τη χρηματοδότησή του, θα ξεκινήσει. Η πληροφόρηση που έχω και δεν είναι αρβύλα, αλλά επίσημη, είναι η εξής: Ο διαγωνισμός θα γίνει μέσα στον Απρίλιο και μέχρι τον Σεπτέμβριο, το αργότερο τον μήνα Οκτώβριο, θα στεγάσει το ενιαίο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας.

Αφήνοντας το ακατάλληλο και με γνωμοδότηση του Υπουργείου, ενοικιαζόμενο κτίριο της οδού Βάρναλη, που έτσι και αλλιώς η χρήση του ήταν προσωρινή. Σε αυτό το κτίριο, αστυνομικοί και πολίτες, δεν νομίζω ότι έχουνε κάποιες καλές εντυπώσεις για να στεναχωρηθούν με το που θα το αφήσουν…

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ