Ο Α.Γ.Σ. “Ανατολή Νέας Ιωνίας” για τον ημιμαραθώνιο και τον μαραθώνιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 20.9.2020
ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 8.11.2020

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο Σχινιά Μαραθώνα, με μεγάλη επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου, το οποίο διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ.

Ο Ημιμαραθώνιος είχε προγραμματιστεί αρχικά για 8 Μαρτίου 2020, όπως κάθε χρόνο στο Κέντρο της Αθήνας.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ο ΣΕΓΑΣ ανέβαλε τον αγώνα και τον προγραμμάτισε για τις 20 Σεπτεμβρίου. Η εκδήλωση του Ημιμαραθωνίου περιελάμβανε τις προηγούμενες χρονιές και άλλες μικρότερες αποστάσεις  και υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή, εκτός των επίσημων αθλητών και πολλών απλών δρομέων και παιδιών.

Στη διοργάνωση του Σεπτεμβρίου ο ΣΕΓΑΣ, λόγω των μέτρων, είχε προγραμματίσει τον Ημιμαραθώνιο με μικρότερη (αριθμητικά) συμμετοχή. Επειδή όμως υπήρχε μεγάλος κίνδυνος μεταδοτικότητας του ιού, τελικά αποφάσισε και ματαίωσε τον αγώνα στον οποίο θα συμμετείχαν οι απλοί δρομείς και πραγματοποίησε μόνο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, στο Σχινιά Μαραθώνα.

Η διαδρομή του αγώνα ήταν κυκλική και οι δρομείς την διέτρεξαν τέσσερις φορές. Όπως είπαν αρκετοί δρομείς, ήταν ομαλή, αλλά έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι οπωσδήποτε δυσχέραναν τις προσπάθειές τους.

Οι αθλητές και αθλήτριες αγωνίσθηκαν και προσπάθησαν να επιτύχουν καλές επιδόσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν κριτήριο για τη συμμετοχή τους στους αγώνες του 2021.

Τα αποτελέσματα έχουν ως ακολούθως:

ΑΝΔΡΕΣ: 1)Καραΐσκος Παναγιώτης (πανελλήνιος Γ.Σ.) 1:09.33, 2) Ζερβάκης Ιωάννης (Α.Ο. Τρίτων Χαλκίδας) 1:10.54,  3) Μερούσης Χριστόφορος (Φιλοπρόοδος Ομ. Βροντάδων Χίου)  1Α11.01

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: 1) Ασημακοπούλου Κατερίνα (Α.Ο. Μυκόνου) 1:19.20, 2) Μανούσου – Παρασκευοπούλου Ευαγγ. (Γ.Σ. Κηφισιάς) 1:20.18, 3) Βλαχάκη Παναγιώτα (ΓΑΣ Ιλισσός) 1:24.42.

Από το Σύλλογό μας συμμετείχε και τερμάτισε ο αθλητής μας (Μαραθωνοδρόμος) Γεωργούλιας Αλέξης σε χρόνο 1:29.56.

Ως προς τη διοργάνωση του Διεθνούς Μαραθωνίου της Αθήνας, του αφιερωμένου στη Μνήμη του Ειρηνιστή και Βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 8 Νοεμβρίου 2020. ενημερώνουμε τους αγαπητούς δρομείς και φιλάθλους ότι εκκρεμεί η οριστική απόφαση του ΣΕΓΑΣ, δηλαδή εάν θα διοργανωθεί ο Μαραθώνιος την πιο πάνω ημερομηνία ή θα ματαιωθεί.

Η διοργάνωση του Διεθνούς Μαραθωνίου είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση και προϋποθέτει προετοιμασίες τουλάχιστον ενός χρόνου. Η πανδημία, η οποία έχει ενσκήψει τους τελευταίους μήνες, έχει δημιουργήσει προβληματισμούς και ο διοργανωτής ΣΕΓΑΣ δεν μπορεί ακόμη να ανακοινώσει την οριστική του απόφαση, καθ’ όσον πολλά θέματα εξαρτώνται από τις συνθήκες, οι οποίες διαμορφώνονται καθημερινά και από τις αποφάσεις των αρμόδιων Υπουργείων.

Η διοργάνωση του Μαραθωνίου πρέπει να έχει προετοιμαστεί και να έχει μελετηθεί στην κάθε του λεπτομέρεια, ώστε να έχει επιτυχία. Πρέπει να υπάρχει συντονισμός και απόλυτη ανταπόκριση πολλών φορέων (ενδεικτικά αναφέρουμε): ΣΕΓΑΣ, Περιφέρειας Αττικής, Δήμου Μαραθώνα, Δήμου Αθήνας, Τροχαίας, ΕΚΑΒ, Νοσοκομείων, Κριτών του ΣΕΓΑΣ, Εθελοντών, Χορηγών και Υποστηρικτών, ΜΜΕ κλπ.

Τα τελευταία δώδεκα χρόνια οι συμμετοχές έχουν πολλαπλασιαστεί πολύ γιατί η διοργάνωση του Μαραθωνίου της Αθήνας έχει αναβαθμιστεί σε όλα τα πεδία της. Αν ληφθεί υ’ όψη ότι υπάρχει συμμετοχή χιλιάδων Μαραθωνοδρόμων από χώρες του εξωτερικού, αντιλαμβανόμαστε ότι με τις παρούσες συνθήκες είναι δύσκολος ο προγραμματισμός των δρομέων για αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία.

Ο Σύλλογός μας με την πείρα την οποία διαθέτει από τη διοργάνωση αγώνων δρόμου (μικρότερης κλίμακας) και από τη συμμετοχή της μεγάλης ομάδας των εθελοντών, συμμερίζεται την αγωνία των διοργανωτών καθώς και των Μαραθωνοδρόμων. Δεν είναι μία ευκαιριακή διοργάνωση.

Θα σας κρατήσουμε ενήμερους μετά τη οριστική απόφαση του ΣΕΓΑΣ.

Η μεγάλη Ομάδα Μαραθωνοδρόμων, η οποία έχει δημιουργήσει στο Δήμο μας το «φυτώριο των Μαραθωνοδρόμων», τελεί εν αναμονή, ενώ συνεχίζει κανονικά τις προπονήσεις της.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ