Για τυφλές αντιδράσεις κατηγορεί την ελάσσονα αντιπολίτευση η Δημ. Αρχή

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000434, 457
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr

Νέα Ιωνία 20/11/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο τόπος μας έχει ανάγκη από εποικοδομητικό διάλογο και όχι από τυφλές αντιδράσεις

Παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες, με αποκορύφωμα τη πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καυστικές στάσεις και συμπεριφορές των εκπροσώπων της ελάσσονος αντιπολίτευσης σε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία και γενικότερα την κατάσταση των σχολικών μονάδων του Δήμου θεωρώντας ότι χρόνιες ελλείψεις και παθογένειες δεκαετιών θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με ένα μαγικό ραβδί σε δύο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής.

Η νέα Δημοτική Αρχή από την 1η Σεπτέμβρη, ήρθε αντιμέτωπη με σωρεία προβλημάτων και επέδειξε τάχιστα αντανακλαστικά δίνοντας λύσεις σε κρίσιμα ζητήματα όπως η τακτοποίηση των παιδιών της προσχολικής αγωγής, τον σχεδιασμό για την αντικατάσταση των οχημάτων  της δημοτικής συγκοινωνίας, την επισκευή του εμβληματικού χώρου του Παναιτωλίου, τη δρομολόγηση για την ανακατασκευή και πιστοποίηση με βάση την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία του συνόλου των παιδικών χαρών του Δήμου μας, τις παρεμβάσεις αστικής αναβάθμισης στην πλατεία Σημηριώτη, στην πλατεία της Μάνας και άλλα πολλά. Αναρωτιόμαστε τι παραπάνω θα περίμενε κανείς μέσα σε δύο μήνες από την ανάληψη  των καθηκόντων μας; Πόσο άραγε καλόπιστη και εποικοδομητική είναι «τέτοιου τύπου»  αντιπολίτευση; Ποιόν εξυπηρετεί;

Ειδικά και σε ότι αφορά τα προβλήματα της μαθητικής κοινότητας, η Δημοτική Αρχή τα έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα καλώντας μάλιστα την υπουργό Παιδείας στην πόλη μας, της οποίας εξέθεσε τα προβλήματα και εξασφάλισε και λύσεις σε πολλά ζητήματα. Προφανώς αυτή η κινητικότητα κάποιους ενοχλεί!

Δεν φοβόμαστε την κρίση του ιωνιώτικου λαού. Είμαστε όλοι δημόσια πρόσωπα και ο κυρίαρχος λαός μας κρίνει καθημερινά. Μην βιάζεστε όμως και μην δημιουργείτε εντυπώσεις εκεί που δεν υπάρχουν. Στόχος μας είναι η ανακαίνιση όλων των σχολικών μονάδων και η αναβάθμισή τους. Καλό θα ήταν όμως να δείχνατε την ίδια ευαισθησία και τα προηγούμενα χρόνια. Η Δημοτική Αρχή όμως δεν είναι όμηρος κανενός, γιατί η πόλη δεν μπορεί είναι όμηρος κανενός! Το έργο κάθε Δημοτικής Αρχής αποτελεί παρακαταθήκη για κάθε τόπο!

Ας κατανοήσετε επιτέλους ότι τα σχολεία δεν αποτελούν αντιπολιτευτικό στίβο, ούτε προσφέρονται για προσωπικές φιλοδοξίες αιρετών και μικροπαραταξιακή εκμετάλλευση σε φιλικά προσκείμενα ΜΜΕ ελεγχόμενου κύρους και αντικειμενικότητας.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας, η Δήμαρχος, η Αντιδήμαρχος  Παιδείας, οι Σχολικές Επιτροπές και οι εργαζόμενοι του Δήμου εργάζονται ακατάπαυστα ώστε να βελτιωθούν οι υποδομές, να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές δυσκολίες προκειμένου οι Ιωνιώτες και Ιωνιώτισσες να ζήσουν σε ένα αξιοπρεπές και ανθρώπινο περιβάλλον.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ