Γιορτάστηκαν τα 30 χρόνια λειτουργίας της κατασκήνωσης του Δήμου Νέας Ιωνίας

Το απόγευμα της Τετάρτης (24/6), στον υπέροχο χώρο της Καλοκαιρινής Κατασκήνωσης του Δήμου Νέας Ιωνίας στο Αλεποχώρι, γιορτάστηκαν με μοναδικά όμορφο τρόπο τα 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας ενός υπέροχου οργανωμένου χώρου, ο οποίος θεμελιώθηκε και εγκαινιάστηκε το 1989 από τον και τότε Δήμαρχο κ. Ηρακλή Γκότση, ο οποίος παρέδωσε έναν πραγματικό παράδεισο στα παιδιά και στους νέους της Νέας Ιωνίας, ώστε να απολαμβάνουν με ασφάλεια και δημιουργικότητα τις καλοκαιρινές διακοπές τους.


Ο κ. ΤΣΑΛΙΚΗΣ
Την εορταστική εκδήλωση προλόγισε ο υπεύθυνος Ομαδάρχης της δημοτικής κατασκήνωσης κ. Στέλιος Τσαλίκης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην «τεράστια προσφορά του κ. Γκότση όλα τα χρόνια που υπήρξε Δήμαρχος, από την έναρξη της λειτουργίας του χώρου μέχρι και σήμερα».

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για τον εορτασμό των 30 χρόνων λειτουργίας της Κατασκήνωσης, που επιμελήθηκαν εξ ολοκλήρου και παρουσίασαν με έναν ιδιαίτερα ευρηματικό και χιουμοριστικό τρόπο τα παιδιά της 3ης κατασκηνωτικής περιόδου, ανάμεσα στα οποία ήταν και τα παιδιά από την Εθελοντική Θεατρική Ομάδα Νέας Ιωνίας «Τα αστεράκια», που ίδρυσε η νηπιαγωγός κ. Δέσποινα Γεωργατζή.

Τα εορταστικού χαρακτήρα δρώμενα ξεκίνησαν με ένα τραγούδι καλωσορίσματος των επισκεπτών και αμέσως μετά ακολούθησε μια διαδραστική ξενάγηση σε όλους τους χώρους της κατασκήνωσης, στους οποίους εξελίχθηκε η ειδικά διασκευασμένη από τους κατασκηνωτές ξεκαρδιστική παράσταση της «Οδύσσειας» του Ομήρου.

Έτσι, λοιπόν, οι δεκάδες επισκέπτες (αρκετοί εκ των οποίων βρέθηκαν στον χώρο της κατασκήνωσης μεταφερόμενοι με πούλμαν, το οποίο ναύλωσε ο Δήμος Νέας Ιωνίας και ξεκίνησε από το υπαίθριο «πάρκινγκ» της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο πλάι του Δημοτικού Σταδίου της πόλης) απόλαυσαν και καταχειροκρότησαν τους νεαρούς πρωταγωνιστές σε μια ασυνήθιστα διαφορετική «Οδύσσεια», που περιελάμβανε γεγονότα που εκτυλίχθηκαν αμέσως μετά από τη λήξη του δεκάχρονου Τρωικού Πολέμου, περιγράφοντας καταστάσεις όπως: τον θυμό των Ολύμπιων Θεών -γιατί μέσα στην Τροία οι Αχαιοί είχαν κάψει τους ναούς τους- και την απόφασή τους να τιμωρήσουν τον Οδυσσέα, επειδή είχε τολμήσει να τους προσβάλλει. Ακόμη, αποτυπώθηκαν με κωμικό τρόπο οι περιπέτειες του πολυμήχανου βασιλιά της Ιθάκης: στη χώρα των Λωτοφάγων, στο νησί των Κυκλώπων (με αποκορύφωμα την τύφλωση του γιου του Ποσειδώνα, Πολύφημου), στο νησί της μάγισσας Κίρκης, στο νησί των Σειρήνων, στο νησί του Θεού Ήλιου (όπου ζούσε η νύμφη Καλυψώ) και στο νησί των Φαιάκων (του οποίου πριγκίπισσα ήταν η Ναυσικά), μέχρι την επιστροφή του στην πατρίδα του, την υποδοχή του από τον πιστό του σκύλο Άργο, τη συνάντησή του με την Πηνελόπη και τον Τηλέμαχο και την εξόντωση των μνηστήρων.


Η κ. ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
Αμέσως μετά από την περιήγηση στους χώρους της κατασκήνωσης, με παράλληλη παρακολούθηση θεατρικών δρώμενων, οι επισκέπτες της κατασκήνωσης επέστρεψαν στον διαμορφωμένο ανοιχτό χώρο εκδηλώσεων, όπου η Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων Δήμου Νέας Ιωνίας «Ίριδα», κ. Αναστασία Βακαλοπούλου, αφού είπε μεταξύ άλλων πως: «Μέσα στο πλαίσιο των 30 χρόνων λειτουργίας της κατασκήνωσης είναι χαρά μας που βρισκόμαστε για μία ακόμα χρονιά σε αυτόν τον χώρο.», αναφέρθηκε στις δράσεις του Κέντρου «Ίριδα» στην κατασκήνωση, που είχαν φέτος τον γενικό τίτλο: «Εικονογραφώντας δεξιότητες ζωής» και τη δημιουργία «φωτοκόμικ» από τα παιδιά, έχοντας ως στόχο τη σύνδεσή τους με την κατασκήνωση και τον εντοπισμό του προσωπικού νοήματος της συμμετοχής του καθενός.


ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
Κατόπιν, παρουσιάστηκαν τα τραγούδια και τα χορευτικά, που βραβεύτηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος του Κέντρου «Ίριδα», αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των πολυπληθών επισκεπτών της κατασκήνωσης, ανάμεσα στους οποίους ήταν: ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, η οποία θα αναλάβει τα καθήκοντά της από την 1η Σεπτεμβρίου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φιλίππα Αθυμαρίτου, η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ. Όλγα Κατιμερτζή, καθώς και οι κ.κ. Γκέλλυ Σακκαλόγλου, Ελένη Χατζή και Ελένη Γρίβα, οι οποίες εκλέχτηκαν ως δημοτικοί σύμβουλοι της «Δύναμη Προοπτικής» και θα υπηρετήσουν τα κοινά στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.


ΓΕΥΜΑ
Η ωραία αυτή γιορτή ολοκληρώθηκε με την παράθεση γεύματος στους κατασκηνωτές και στους επισκέπτες, που κατέκλυσαν τον χώρο της μεγάλης τραπεζαρίας της δημοτικής κατασκήνωσης, η οποία πραγματικά ευχόμαστε να συνεχίσει να αποτελεί την καλοκαιρινή κατοικία της χαράς, της ξεγνοιασιάς και της δημιουργικότητας των Ιωνιωτόπουλων του παρόντος και του μέλλοντος.

Απόστολος Σαλονικίδης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ