Η 25η γιορτή νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας & Φιλ/φειας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 25η Γιορτή Νεότητας των κατηχητικών συντροφιών των Ενοριών της Ιεράς Μητρόπολης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (9/6), στον προαύλιο χώρο των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων «Μάνεση», στο Ηράκλειο Αττικής, παρουσία πλήθους κόσμου, που απόλαυσαν όμορφα τραγούδια, μουσικοχορευτικά δρώμενα, καθώς και το θεατρικό έργο: «Η θυσία του Αβραάμ», του Βιτσέντζου Κορνάρου.

ΔΡΩΜΕΝΑ
Η ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση ξεκίνησε με δρώμενο των νέων του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, της Αλσούπολης της Νέας Ιωνίας, και ακολούθησαν καλλιτεχνικά δρώμενα από τις νέες και τους νέους των Ιερών Ναών: Αγίου Σπυρίδωνος Νέας Ιωνίας, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηρακλείου, Αγίας Αναστασίας Περισσού, Αγίας Μαρίνας Νέας Φιλαδέλφειας, Αγίου Ευσταθίου Νέας Ιωνίας και Αγίου Ιωάννου Νέας Φιλαδέλφειας.


Ο κ. ΓΑΒΡΙΗΛ
Στο σημείο αυτό ανέβηκε στο βήμα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ, ο οποίος, απευθύνοντας έναν χαιρετισμό στην εκδήλωση, είπε αρχικά πως: «Έχουμε τη μεγάλη χαρά και ευλογία για 25η χρονιά, για 25η φορά, να γίνεται η γιορτή αυτή της νεολαίας, της νεότητος, στη Μητρόπολή μας, στην τοπική μας Εκκλησία.», στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητος της οικείας Μητρόπολης π. Ηλία Καρατζά, καθώς και όλες και όλους όσοι συμμετείχαν ή συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στο να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση, ακολούθως αναφέρθηκε ξεχωριστά σε κάθε μία συμμετέχουσα Ενορία, προσθέτοντας μεταξύ άλλων πως: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις 9 αυτές Ενορίες, μαζί με το Κοινωνικό Φροντιστήριο, όπου οι υπεύθυνοι νεότητος, οι ιερείς μας, μαζί με τους συνεργάτες τους, κάνανε έναν αγώνα για να παρουσιάσουν αυτό το οποίο είδαμε, ένα μικρό δείγμα από τον αγώνα τον οποίο κάνουν, και που πιστεύω ότι αυτός ο αγώνας έχει αποτέλεσμα, έχει αυτόν όλον τον καρπό τον οποίον όλοι γευόμαστε. Και το μόνο το οποίο πρέπει να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε να τους δίνει δύναμη ο Θεός για να συνεχίζουν το έργο, το οποίο καλλιεργεί τον Χριστό στις καρδιές των παιδιών, τα ενώνει, τα εμψυχώνει, τα ενδυναμώνει. Να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά, τα οποία δίνουν Πανελλήνιες και πάλι καλή επιτυχία. Ξέρω πόσο σημασία έχει και πόσο μεγάλη αγωνία έχετε για να μπορέσετε να επιτύχετε.» και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Να ευχαριστήσω όλους τους πατέρες αδελφούς, που είναι κοντά μας, που ο καθένας με τον δικό του τρόπο συμβάλλει στο έργο αυτό της νεότητος, το οποίο, υπογραμμίζω, ότι για τη Μητρόπολή μας και για εμένα προσωπικά είναι προτεραιότητα. Τίποτα δεν μπαίνει μπροστά στο έργο για τα νέα παιδιά. Μακάρι να μας δίνει ο Θεός υγεία πατέρες μου, να μπορούμε να συνεχίζουμε το έργο μας να κάνετε ό,τι περισσότερο μπορείτε στις Ενορίες σας, διότι βλέπετε ότι αξίζει. Είναι μία μαρτυρία ενότητας, μία μαρτυρία Χριστού, που τόσο ανάγκη έχει η πατρίδα μας, η οποία χάνει τον προσανατολισμό της, αλλά τον ξαναβρίσκει, διότι έχει πίστη στα ιδανικά, πίστη στον Ιησού Χριστό, πίστη σε αυτό το οποίο είναι η Ελλάδα μας αιώνες τώρα. Να ευχηθώ, λοιπόν, καλό καλοκαίρι σε όλους σας. Να είναι πάντα ο Χριστός κοντά σας. Και αυτή η συντροφιά, την οποία ο καθένας βιώνει με τον δικό του τρόπο, να τον εμπνέει για να συνεχίζει την πορεία του μέσα στην Εκκλησία μας∙ μια πορεία η οποία διακονεί την αλήθεια για να μπορέσουμε να διακονήσουμε τον άνθρωπο, ο οποίος είναι εικόνα Θεού και εκεί πρέπει να δείξουμε με οποιονδήποτε τρόπο έχουμε την αγάπη μας για τον Ιησού Χριστό, την αγάπη μας για τον συνάνθρωπο. Καλό καλοκαίρι. Συγχαρητήρια σε όλους σας. Συγχαρητήρια στα παιδιά μας. Και να ‘στε πάντα καλά, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε αυτή την όμορφη γιορτή της νεολαίας, που μας κάνει όλους, μικρούς και μεγάλους, να γινόμαστε και πάλι παιδιά. Ο Θεός μαζί σας.».


ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ
Ακολούθως, η γιορτή συνεχίστηκε με δρώμενα που παρουσίασαν οι νέες και οι νέοι του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Καλογρέζας και οι μαθητές και οι μαθήτριες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ενώ η εξαιρετική αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το θεατρικό έργο: «Η θυσία του Αβραάμ», σε σκηνοθεσία της κ. Μαίρης Ιγγλέση και μουσική του Χριστόδουλου Χάλαρη, που επιμελήθηκαν οι νέες και οι νέοι του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Ηρακλείου, με πρωταγωνιστές τους κ.κ.: Νίκο Αθανασόπουλο, Νικόλα Δεληγιάννη, Ρωμανό Μπούρχα, Ευσταθία Μπριλάκη, Μαριέτα Μπριλάκη, Μαρία Πατσουλή και Στέλιο Τσικνή.


ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
Την Εορτή Νεότητας της οικείας Ιεράς Μητρόπολης παρουσίασε για ακόμη μία φορά με μοναδική ευχέρεια η κ. Ευαγγελία Μαρούδη, ενώ μεταξύ πολλών άλλων στον χώρο της εκδήλωσης παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ανέων κ.κ. Μακάριος, ιερείς, ο Πρόεδρος των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων «Μάνεση» κ. Παναγιώτης Μάνεσης, τοπικοί άρχοντες, πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, σωματείων και φορέων από τους Δήμους Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας και Ηρακλείου Αττικής.

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ