Η “Δημοκρατική Συνεργασία Γονέων” στηρίζει τον αγώνα των μαθητών

23-9-2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΟΝΕΩΝ

Αυτές τις μέρες τα παιδιά μας, μαθητές στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Νέας Ιωνίας, αγωνίζονται και διεκδικούν τα αυτονόητα: Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία – Δώστε λεφτά για την Παιδεία!

Απαιτούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους και αντιδρούν στην άθλια κατάσταση των σχολείων λόγω υποχρηματοδότησης και των συσσωρευμένων εδώ και χρόνια προβλημάτων. Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δημοτική Αρχή άφησαν πολύτιμο χρόνο να πάει χαμένος, δεν πήραν ουσιαστικά μέτρα. Απέδειξαν για μια ακόμα φορά τις προτεραιότητές τους: πρώτα να εξασφαλίσουν τους τραπεζικούς ομίλους, τα “μεγάλα κεφάλια” του τουρισμού, των μεταφορών και κάπου στο τέλος, ίσως μείνει κάτι και για τις ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών μας: ένα παγούρι (από χορηγία), μια μάσκα (που δεν φοριέται) και μπόλικη “ατομική ευθύνη”…

Στηρίζουμε τα δίκαια και ρεαλιστικά αιτήματα των παιδιών μας και αγωνιζόμαστε όλοι μαζί, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί για:

  • Αύξηση των δαπανών για την παιδεία με έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να καλυφτούν εδώ και τώρα ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης. Εδώ και τώρα μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, καμία τάξη πάνω από 15 μαθητές. Νέες σχολικές αίθουσες. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών.
  • Πρόσληψη επαρκούς μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, σχολιάτρων, σχολικών νοσηλευτών, καθώς και ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών για την αναγκαία επικοινωνία με το οικογενειακό περιβάλλον.
  • Κατάργηση του Νόμου για την παιδεία (4692/2020), ο οποίος ανάμεσα στα άλλα αντιεκπαιδευτικά μέτρα προβλέπει αύξηση ορίου μαθητών στους 25-27 μαθητές ανά τμήμα και ένα λύκειο ακόμα μεγαλύτερη “αρένα” ανταγωνισμού και εξεταστικό κέντρο με επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων.

Αστυνομία και εισαγγελείς δεν έχουν καμία θέση στα σχολεία! Αν διανοηθούν να πλησιάσουν, θα βρουν εμάς μπροστά τους να στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των παιδιών μας. Τώρα να λυθούν τα προβλήματα των σχολείων. Αυτά είναι που σπρώχνουν τα παιδιά μας σε καταλήψεις κι όλες τις κινητοποιήσεις.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων όλων των σχολείων της πόλης μας να οργανώσουν την αγωνιστική απάντησή τους μαζί με τα παιδιά τους!

Συμμετέχουμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που καλεί η Ομοσπονδία Γονέων και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, στις 10:00 στα Προπύλαια.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ