Η Δήμαρχος προσπαθεί να εξαφανίσει την ιστορική μνήμη του “Μπλόκου”

Σήμερα 29 Αυγούστου πληροφορήθηκα ότι στην περίοδο του κορονοϊού κάποιοι εργαζόμενοι του δήμου έβγαλαν τα 22 φυτεμένα εδώ και τέσσερα χρόνια κυπαρίσσια από τον ενιαίο χώρο δεξιά του μνημείου της Καλογρέζας. Τα 22 κυπαρίσσια ήταν μια συμβολική ένδειξη τιμής και μνήμης για τα 22 παλληκάρια που εκτελέστηκαν στο μπλόκο της Καλογρέζας από τους ντόπιους και ξένους φασίστες. και κάτω από κάθε δέντρο υπήρχε και μια επιγραφή με το όνομα του κάθε εκτελεσμένου. Μετά από επιτόπια έρευνα που έκανα μαζί με τον Γιώργο Μερτζανάκη πιστοποιούμε υπεύθυνα τα εξής: Τα δέντρα ξεριζώθηκαν και κάποια από αυτά κάπου 10 σκορπίστηκαν στη γύρω περιοχή μεταφυτευμένα σε διάφορες θέσεις χωρίς τις πινακίδες με τα ονόματα των ηρώων και σε κάκιστη κατάσταση έτοιμα να ξεραθούν. Σίγουρα οι εργαζόμενοι του Δήμου πήραν εντολή από την δημοτική αρχή -Δήμαρχο για να προχωρήσουν σε αυτήν την βέβηλη πράξη.

Δε θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι η πρώτη φάση αυτής της κακοήθειας ήταν το να φύγουν τα δέντρα από τον ενιαίο χώρο, η δεύτερη να μαραθούν περιμετρικά και τέλος στο αρχικό σημείο να μπει κάποια βαρκούλα ή κανένα κιούπι με λουλουδάκια μυκονιατικου ή βυζαντινού στυλ. Οι δημότες που ακόμα έχουν μέσα τους κρίση ιστορική μνήμη και αισθητική, σίγουρα δε θα ξαφνιαζόντουσαν από τις πρωτοβουλίες της Δημάρχου αλλά αυτήν τη φορά ξεπέρασε κάθε φαντασία.

Της κ. Δήμαρχου δεν της αρκεί να διοικεί, αλλά πρέπει και να βεβηλώνει. Η δήμαρχος και η παράταξη της προσπάθησε να εξαφανίσει την ιστορική μνήμη. Μνήμη που όπως φαίνεται τους ενοχλεί εξαιρετικά. Απαιτούμε και προτείνουμε σαν πολίτες την αποκατάσταση του χώρου στην αρχική του κατάσταση με σεβασμό στην ιστορική μνήμη. Δημόσια συγνώμη προς τους πολίτες και τις οικογένειές των εκτελεσμένων Να απολογηθεί η δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο και να γίνει αναζήτηση ευθυνών.

Τάκης Βίνης – Γιώργος Μερτζανάκης

Δημότες Ν.Ιωνίας

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ