H Εκτός Σχεδίου για τις κινητοποιήσεις για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Αντιφασιστική διαδήλωση

Παρασκευή  18/9, 6μμ πλ. Π. Φύσσα, Κερατσίνι

Πέρασαν 7 ολόκληρα χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, μετά από οργανωμένη επίθεση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της  XA.

Χρειάστηκε να περάσουν 5.5 χρόνια για να φτάσει η δίκη της ΧΑ στο τέλος της και το μεγαλύτερο διάστημα από τότε οι κατηγορούμενοι χρυσαυγίτες κυκλοφορούν ελεύθεροι και προκαλούν, με την ανοχή του δικαστικού συστήματος και όλων των κυβερνήσεων που διαχειρίστηκαν την υπόθεση.

Από την δολοφονία του Σ. Λουκμάν και του Π. Φύσσα το 2013 μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και  κατασταλτικοί μηχανισμοί δεν έπαψαν ποτέ να χρησιμοποιούν και να οπλίζουν το χέρι των ναζιστικών παρακρατικών ομάδων κρούσης..

Η εκμετάλλευση, η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, η εργοδοτική τρομοκρατία, είναι το σάπιο έδαφος που καλλιεργεί το φασισμό, το ρατσισμό, την ξενοφοβία. Η ναζιστική Χρυσή Αυγή, όπως και τα νέα φασιστικά μορφώματα που δημιουργήθηκαν, έχουν ως στόχο την υπεράσπιση του κεφαλαίου και το χτύπημα του εργατικού κινήματος. Πάντα θα αναλαμβάνουν την πιο βρώμικη δουλειά, ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα, ενάντια στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, ορθώνοντας τείχος προστασίας στα κέρδη των εργοδοτών.

Άλλωστε η απαράδεκτη εισήγηση της εισαγγελέως στη δίκη της Χ/Α, που κλείνει τα μάτια στα γεγονότα που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, στο ογκώδες αποδεικτικό υλικό είναι ενταγμένη στην προσπάθεια ξεπλύματος των φασιστοειδών και ένταξής τους με νέους όρους απέναντι στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες την περίοδο που διαμορφώνεται.

Οι φασίστες είναι διαχρονικά όπλο στα χέρια του κεφαλαίου

Η κυβέρνηση της ΝΔ και  συνολικά το αστικό σύστημα εξουσίας, πατώντας πάνω στην απονεύρωση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων που κατάφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να επιβάλλει το δόγμα Νόμος και Τάξη στοχοποιώντας τον κόσμο του αγώνα και τα πιο αδύναμα κοινωνικά κομμάτια. Εξαπολύει μία ολομέτωπη επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους και σε όσους αγωνίζονται, ενώ στους πρόσφυγες και τους μετανάστες εφαρμόζει τις πιο ακραίες πολιτικές εξόντωσης, από τις χιλιάδες δολοφονίες στα σύνορα και στο Αιγαίο, τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τον αποκλεισμό τους από την υγεία, την εργασία και την εκπαίδευση. Την ίδια στιγμή ποντάρουν στον πολεμοκάπηλο ανταγωνισμό Ελλάδας-Τουρκίας για τις ΑΟΖ των πολυεθνικών και του κεφαλαίου για να χύσουν ακόμα περισσότερο το εθνικιστικό τους δηλητήριο. Ενσωματώνει την ακροδεξιά – εθνικιστική ατζέντα ως βασικό στοιχείο της πολιτικής της

Μέσα στις σημερινές συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και πανδημίας, όπου για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία εντείνονται οι όροι εκμετάλλευσης και οι κοινωνικοί και ταξικοί αποκλεισμοί, η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την επίθεση στα εργατικά συμφέροντα και τις δημοκρατικές ελευθερίες (με την ψήφιση του νόμου  για την περιστολή των διαδηλώσεων) ώστε να πληρώσουμε ξανά εμείς την κρίση και όλοι όσοι αγωνιζόμαστε ενάντια σε αυτή τη βαρβαρότητα. Γι’ αυτό και έχουν ανάγκη εγκληματικές ομάδες σαν τη Χρυσή Αυγή, που θα απλώνουν το βίαιο χέρι του κεφαλαίου στους χώρους δουλειάς. Και διάφορων λογιών φασίστες και ακροδεξιοί θα φορούν τη μάσκα του «αγανακτισμένου πολίτη ή γονιού», μιλώντας για τη «συνομωσία του κορωνοϊού», διαδίδοντας ανορθολογικές και σκοταδιστικές αντιλήψεις, και που αυτό που τελικά  επιδιώκουν είναι να βγάζουν λάδι την κυβέρνηση  και το σύστημα που έχουν διαλύσει τη δημόσια υγεία και παιδεία

Μοναδικό ανάχωμα και φραγμό στις φασιστικές επιθέσεις αποτέλεσαν οι μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις όλων των προηγούμενων χρόνων. Από τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις αντίστασης και μνήμης για τον Π. Φύσσα κάθε χρόνο στο Κερατσίνι ως τις πολύμορφες εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις στις γειτονιές μας. Το γεγονός ότι το ναζιστικό μόρφωμα, κάτω και από τη δράση του ταξικού κινήματος, βρέθηκε εκτός βουλής, είναι θετικό αλλά δε πρέπει να εφησυχάζει κανέναν εργαζόμενο/η και νέο/α. Η εμπειρία των τελευταίων χρόνων έδειξε ότι η αναμέτρηση με το φασισμό, την δολοφονική του “ιδεολογία” και πρακτική γίνεται στο δρόμο των αγώνων που υπερασπίζονται τις ανάγκες και τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Δεν γίνεται ούτε με συμβολικές δράσεις, ούτε με σπόνσορες και χορηγούς, ούτε με προστάτες κόμματα και μηχανισμούς του κράτους και του συστήματος που υπηρετεί.

Για αυτό ο αγώνας ενάντια στην απειλή του φασισμού πρέπει να είναι διαρκής και καθημερινός στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές μας.

Ως Εκτός Σχεδίου θα είμαστε μαζί με κάθε συναγωνιστή/τρια και κάθε συλλογικότητα που θα αγωνίζεται μέχρι να τσακιστεί κάθε είδους φασισμός και κάθε πολιτική που γεννά το φασισμό, θα συνεχίσουμε έμπρακτα την προσπάθεια μας για τη συλλογική αγωνιστική οργάνωση των εργαζομένων και του λαού, ενάντια στην εκμετάλλευση, για εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολλών!

Ξέρουμε καλά ότι για να μην θρηνήσουμε ξανά απώλειες από το φασισμό, χρειάζεται να ακολουθήσουμε τα αποτυπώματα της ασυμβίβαστης πάλης που χάραξαν σε δρόμους, τοίχους, πλατείες και σοκάκια της πόλης οι αγωνιστές της ΕΠΟΝ και του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, όταν αναμετρήθηκαν στα ίσα με το θηρίο, για να διεκδικήσουν μία ελεύθερη ζωή.

Απαιτούμε την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις

18 Σεπτέμβρη 5 μμ στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, Κερατσίνι.
7 Οκτώβρη στο Εφετείο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας-δίκη της ΧΑ

www.ektossxediou.blogspot.com, ektossxediou@gmail.com

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ