Η ποδηλατοδρομία για τη βιώσιμη κινητικότητα και το κλίμα πέρασε και από τη Νέα Ιωνία

Το μεσημέρι του Σαββάτου (21/9) έφτασαν στο Δημαρχείο Νέας Ιωνίας οι δεκάδες ποδηλάτες, οι οποίοι συμμετείχαν στη μεγάλη ποδηλατοδρομία για τη Βιώσιμη Κινητικότητα και το Κλίμα, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας 2019 «EUROPEANMOBILITYWEEK 2019», ακολουθώντας μια διαδρομή περίπου 60 χιλιομέτρων, περνώντας από τα Δημαρχεία όλων των Δήμων του Βόρειου Τομέα της Αττικής.

Με κεντρικό σύνθημα: «Ποδηλατούμε ενωμένοι για το Κλίμα» ποδηλατικές ομάδες του Βόρειου Τομέα Αττικής και όχι μόνον, καθώς και η «ΠοδηλΑττική Κοινότητα» επέδωσαν στη Δήμαρχο Νέας Ιωνίας, κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, μία επιστολή σχετικά με τη Βιώσιμη Κινητικότητα και το Σύμφωνο των Δημάρχων, ένα συμβολικό γλαστράκι, προκειμένου να το φυτέψει η κ. Δήμαρχος και να το περιποιείται μέχρι την λήξη της θητείας της, καθώς και ένα βιβλίο του Ιβάν Ίλιτς για την κυκλοφοριακή κίνηση, με τίτλο: «Ενέργεια και Δικαιοσύνη», το οποίο εξέδωσε η «ΠοδηλΑττική Κοινότητα» με τη χορηγία των Εκδόσεων «Πιτσιλός».

Η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας, κ. Θωμαΐδου, με την Αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα Αθηνών, κ. Κεφαλογιάννη και ποδηλάτες

Δηλώσεις στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ
Κατά τη διάρκεια της υποδοχής των ποδηλατών, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, δήλωσε στην «ΙΟΝΙΑΝΕΤ» πως: «Κατ’ αρχήν, είμαι πολύ χαρούμενη γιατί επιλέξανε και τον δικό μας τόπο. Θέλω να τους υποσχεθώ ότι θα είμαι κοντά τους κάθε στιγμή, για να μπορέσουμε να κάνουμε βίωμα στην καθημερινότητά μας και να αναβαθμίσουμε ποιοτικά τη ζωή μας με το ποδήλατο. Θέλω να το κάνω βίωμα και στα σχολεία, να βοηθήσουμε τα παιδιά να μαθαίνουνε ποδήλατο. Και, βέβαια, να δημιουργήσουμε και τις υποδομές για να μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Γιατί και οικονομικά και ποιοτικά πρέπει να αλλάξουμε τον πλανήτη μας.».

Επίσης, δήλωση στην «ΙΟΝΙΑΝΕΤ» για τη σημαντική αυτή οικολογικού χαρακτήρα δράση έκανε και ο επικεφαλής της «ΠοδηλΑττικής Κοινότητας», κ. Παναγιώτης Πιτσιλός, λέγοντάς μας πως: «Η σημερινή ποδηλατική δράση είναι μια «βόλτα» ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Με τον τρόπο αυτόν ενημερώνουμε όλους τους Δήμους του Βόρειου Τομέα Αττικής ότι είμαστε εδώ για κάθε βοήθεια, διότι είμαστε ένας σύλλογος που εδώ και πέντε χρόνια εκπαιδευόμαστε πάνω σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας και αστικής ποδηλασίας. Τους παρακαλούμε και τους «ιντριγκάρουμε» λιγάκι να βγάλουν έναν υπεύθυνο βιώσιμης κινητικότητας. Επίσης, τους ενημερώνουμε πως αν κάνουνε Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.), αν έχουν ξεκινήσει ή αν πρόκειται να ξεκινήσουν, εμείς είμαστε εδώ και θέλουμε να συμμετέχουμε. Και ως φορέας μπορούμε να βοηθήσουμε, γιατί συμμετέχουμε ενεργά. Και ελπίζουμε πως τέτοιες δράσεις και άλλες εκπαιδευτικές, που, επίσης, κάνουμε, να γίνονται με πιο συχνή περιοδικότητα. Η προσδοκία μας είναι να γίνονται μια φορά τον μήνα, τουλάχιστον. Σήμερα περνάμε από τα 14 Δημαρχεία του Βόρειου Τομέα, επισκεπτόμαστε όλους τους Δημάρχους, δίνουμε συμβολικά ένα βιβλίο που εκδώσαμε ως σύλλογος και μια γλάστρα, που θα περιμένουμε του χρόνου να τη δούμε μεγάλη και με πολλά κλαδάκια καινούργια (δράσεις δηλαδή). Τέλος, ευχόμαστε καλή θητεία σε όλους τους Δημάρχους και του χρόνου να μη χρειάζεται να έρθουμε για να «ιντριγκάρουμε», αλλά μόνο για να βοηθήσουμε και να επεκτείνουμε.».

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ