Η Ανάσταση του Κυρίου στην Ι. Μητρόπολη Νέας Ιωνίας & Φιλ/φείας

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ανάσταση του Κυρίου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με τη δέουσα λαμπρότητα και την παρουσία τοπικών αρχόντων, αλλά και πλήθους πιστών εορτάσθηκε η λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ τέλεσε την Ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ιωνία.

Αυτή την «κλητή και αγία ημέρα», που τα πάντα πλημμυρίζουν από το υπέρλαμπρο φως της Ανάστασης του Κυρίου μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ έψαλε μαζί με το πολυπληθές εκκλησίασμα το «Χριστός Ανέστη», υπό τον ήχο των χαρμόσυνων κωδωνοκρουσιών, σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης και αναστάσιμου ενθουσιασμού.

Στο Μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας, η οποία αποβάλλει τον απροκάλυπτο φόβο, αλλά και την όποια ανασφάλεια βιώνει ο σύγχρονος άνθρωπος, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο Χριστός μας με την Ανάστασή Του νικάει τον θάνατο και εγκαθιστά την βεβαιότητα της ελπίδος, κατατροπώνει την αμαρτία και προσφέρει την γλυκύτητα της συγχώρησης για κάθε αμαρτωλό άνθρωπο. Καθαιρεί τον Άδη και σαλπίζει τον ερχομό μιας άλλης βιωτής. Έτσι, νικώντας τον θάνατο, κατατρόπωσε τον φόβο. Τον φόβο των Μυροφόρων γυναικών μπροστά στους Ρωμαίους στρατιώτες, τον φόβο των μαθητών του Κυρίου από την μανία των Ιουδαίων, τον φόβο καθενός από εμάς ενώπιον της συναντήσεώς μας με τον Θεό, με την ύπαρξή Του και την παρουσία Του στη ζωή μας. Όπου και αν γυρίζουμε σήμερα το βλέμμα μας αντικρίζουμε αυτόν τον απροκάλυπτο και απαίσιο φόβο. Την ανασφάλεια της ανεργίας, την αβεβαιότητα του μέλλοντος, τον εκφοβισμό των αδυνάτων, τον διωγμό των προσφύγων, την μανία του ανθρώπου για να εξουσιάσει χωρίς αναστολές και προϋποθέσεις. Η πίστη μας όμως, η βεβαιότητα της Αναστάσεως, μεταμορφώνει την οικουμένη και δημιουργεί στον άνθρωπο τη δύναμη για να αποβάλλει κάθε ρανίδα φόβου και κάθε ψήγμα εγωισμούΑς πορευθούμε γεμάτοι με αγάπη και θάρρος…χωρίς φόβο και πάθη. Χωρίς μικρότητες και μισαλλοδοξίες. Ας δεχθούμε το δώρο του Αναστάντος Κυρίου μας στη ζωή μας. Όποιος καταφέρει να μας φοβίσει, μας έχει νικήσει. «Η αγάπη έξω βάλλει τον φόβον».

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε προς όλο το εκκλησίασμα Αναστάσιμο χαιρετισμό, ευχόμενος Χρόνια Πολλά, Αναστάσιμα και Ευλογημένα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ