Η “Ανατολή Νέας Ιωνίας” τήρησε και φέτος το έθιμο της κατασκευής χαρταετών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΑΡΤΑΕΤΩΝ

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΥ ΕΘΙΜΟΥ
«Αχ, τι μου θυμίσατε…..»

Ο Α.Γ.Σ «Ανατολή» Ν. Ιωνίας, πιστός στις παραδόσεις, τήρησε για άλλη μια χρονιά, το αποκριάτικο έθιμο της κατασκευής χαρταετών. Συγκεκριμένα την Τετάρτη 26/2/20, στην αίθουσα ενδυνάμωσης του Δημοτικού Σταδίου Ν. Ιωνίας, αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου μας,  με τις οδηγίες του κ. Κωστιδάκη Τάκη, επίτιμου Προέδρου του Ιωνικού Συνδέσμου, πρωτεργάτη στην κατασκευή χαρταετών και του κ. Χατζηκυριάκου Τάκη, εκπροσώπου των Παλαιών Προσκόπων, κατασκεύασαν χαρταετούς.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασιλείου Ευάγγελος, αφού ευχήθηκε σε όλους «Χρόνια Πολλά» και «Καλή Σαρακοστή» και ευχαρίστησε τους δύο φίλους του Συλλόγου, τον κ. Κωστιδάκη και τον κ. Χατζηκυριάκο, έδωσε το στίγμα της διοργάνωσης που εντάσσεται μέσα στις πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητές μας.

Ξεκινώντας από τις «μάνες» τα παιδιά εργάστηκαν με μεράκι και φαντασία, με τη βοήθεια των γονέων τους, αλλά και παππούδων και γιαγιάδων: κόλλησαν τα χαρτιά και διακόσμησαν με πρωτοτυπία το καθένα το δικό του χαρταετό. Στη συνέχεια οι κύριοι Κωστιδάκης και Χατζηκυριάκος κατασκεύασαν τα «ζύγια», πολύ σημαντικά για το επιτυχημένο πέταγμα του χαρταετού.

Ένας παππούς ενώ βοηθούσε την εγγονή του, αναπολούσε τα δικά του παιδικά χρόνια: «Αχ, τι μου θυμίσατε σήμερα! Εκείνα τα χρόνια φτιάχναμε μόνοι μας τους αητούς μας…. Φτιάχναμε δύσκολα σχέδια…» Και ένας μπαμπάς, την ώρα που γονατιστός προσπαθούσε θα κολλήσει τα χαρτιά επάνω στο σκελετό: «Εμείς, μαζί με το πατέρα μου, φτιάχναμε δύο χαρταετούς, ένα για μένα και ένα για τον αδελφό μου… Και μετά ξεπερνιόμασταν τίνος θα πετάξει πιο ψηλά…»

Παρούσες στην αίθουσα και οι δύο προπονήτριες του Συλλόγου: η Μαριαλίνα και η Δανάη, έχοντας αποκριάτικη αμφίεση.

Τη συνολική προσπάθεια των παιδιών συνέδραμαν προετοιμάζοντας τις ουρές ο κ. Δαρμογιάννης Γιάννης και ο κ. Παπαδόπουλος Πρόδρομος, παλαιά μέλη του Συλλόγου, καθώς και  μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου. Συνολικά κατασκευάστηκαν 34 χαρταετοί,  με υλικά που προσέφερε ο Σύλλογος. Κάθε παιδί πήρε αυτόν που κατασκεύασε. Όλα τα παιδιά έφυγαν χαρούμενα, ανυπομονώντας να πετάξουν την Καθαρά  Δευτέρα τον χαρταετό τους και να τον δουν να ανεβαίνει στα ύψη…

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ