Η αποκαλυπτική ταινία – ντοκιμαντέρ του Στ. Κούλογλου προβλήθηκε στο Άλσος Παλαιολόγου

Η εξαιρετικά αποκαλυπτική ταινία-ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου, συγγραφέα και Ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία κ. Στέλιου Κούλογλου, με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου», προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (18/7), στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Νέας Ιωνίας, με τον γενικό τίτλο: «Βραδιές Κινηματογράφου, Μουσικής και Θεάτρου», που πραγματοποιούνται στον υπέροχο χώρο του Άλσους Παλαιολόγου.


Ο κ. ΓΕΩΡΓΟΥΔΗΣ
Προλογίζοντας την εκδήλωση, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» και Υπεύθυνος Πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Ο.Π.Α.Ν. Νέας Ιωνίας, κ. Δημήτρης Γεωργούδης, είπε μεταξύ άλλων πως: «Απόψε θα προβάλλουμε ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ: «Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου» ο τίτλος. Σκηνοθεσία: Στέλιος Κούλογλου. Πρωτοπροβλήθηκε το 2008. Είναι ένα ντοκιμαντέρ, βασισμένο σε ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο του Τζον Πέρκινς και σε προσωπική δημοσιογραφική έρευνα, όπου υποστηρίζεται πως οι Η.Π.Α. έγιναν οικονομική υπερδύναμη χάρη σε μία μυστική ομάδα οικονομικών δολοφόνων-πρακτόρων, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν ψευδείς οικονομικές αναφορές, εξαγορές, εκβιασμούς, σεξ και φόνους, με στόχο να εξαπλωθεί η αμερικανική οικονομική αυτοκρατορία μετά από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.» κι ακόμη ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Η βραβευμένη αυτή ταινία του Στέλιου Κούλογλου απέσπασε το Β΄ Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Σεούλ, καθώς και πολύ καλές κριτικές τόσο στην χώρα όσο και στον διεθνή Τύπο.».

Κατόπιν, ο κ. Γεωργούδης ανέγνωσε ένα εκτενές βιογραφικό, αντάξιο των πολυσχιδών δραστηριοτήτων του κ. Στέλιου Κούλογλου, και ακόμη τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Ο Στέλιος Κούλογλου κατ’ εμένα θεωρείται ακτιβιστής. Η δράση του είναι πάρα πολύ πλούσια σε ό,τι αφορά θέματα κοινωνικά, ιστορικά, πολιτικά κ.τ.λ.. Αυτό του κόστισε λιγάκι σε ό,τι αφορά στις σχέσεις του με τις Η.Π.Α.. Όταν, λοιπόν, προβλήθηκε η συγκεκριμένη ταινία γίνανε κάποιες παρεμβάσεις από πλευράς πρεσβείας των Η.Π.Α., και, βέβαια, μετά από δύο μήνες τον «παραιτήσανε», όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, από την ΕΤ-1, όπου παρουσίαζε τη γνωστή σειρά αποκαλυπτικών ντοκιμαντέρ.».


Ο κ. ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ
Ακολούθως, προβλήθηκε η συγκλονιστική και συνάμα αποκαλυπτική και, δυστυχώς, πάντοτε επίκαιρη ταινία, και αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο κ. Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως: «Σας ευχαριστώ για την προσέλευση και για την πρόσκληση που μου κάνατε για την προβολή αυτής της ταινίας, που είναι λίγο παλιά, του 2008, αλλά είναι νομίζω αρκετά επίκαιρη γενικώς, έως πολύ επίκαιρη. Αυτή ήταν μια περιπετειώδης ιστορία, που έγινε εκεί. Ιδίως τα γυρίσματα στο Εκουαδόρ, στην απολογία του Πέρκινς, τον οποίο έπεισα να πάμε στο Εκουαδόρ για να ζητήσει συγγνώμη.», αναφέρθηκε σε αποκαλυπτικές λεπτομέρειες από τη σχετική έρευνα και τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ, αποκάλυψε το φαιδρό αιτιολογικό περί «τρομοκρατίας», το οποίο επικαλούνται οι αρμόδιες αρχές των Η.Π.Α. για την άρνησή τους να του χορηγήσουν βίζα, και στη συνέχεια απάντησε με το γνωστό θάρρος της γνώμης του σε απορίες και δύσκολα ερωτήματα που έθεσαν αρκετά άτομα από το πολυπληθές παριστάμενο κοινό, ενδεικτικές του υψηλού ενδιαφέροντος που δημιούργησε η προβολή του ντοκιμαντέρ.

Απόστολος Σαλονικίδης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ