H ΔΑΣ ΟΤΑ Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας για το νέο νομοσχέδιο

 ΔΑΣ ΟΤΑ εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΞΑΠΟΛΥΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι.

Διανύουμε μία περίοδο που η αγωνία κάθε εργατικής λαϊκής οικογένειας βρίσκεται στο βασικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και όλος ο κόσμος, στην πανδημία.

Η πολιτική της κυβέρνησης αφήνει συνειδητά το λαό απροστάτευτο.

Η έξαρση της ασθένειας είναι καθαρά αποτέλεσμα της προσαρμογής των πρωτοκόλλων υγείας στα πρωτόκολλα της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Έτσι την ίδια στιγμή που η πανδημία εξελίσσεται με δραματικές συνέπειες για το λαό, την ώρα που η χώρα εξ αιτίας των κυβερνητικών επιλογών βρίσκεται λίγο πριν το lockdown και η πανδημία σαρώνει το σύστημα υγείας, που έμεινε αθωράκιστο και υποστελεχωμένο, που οι χώροι δουλειάς και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν μετατραπεί σε χώρους υπερμετάδοσης του υιού, Κυβέρνηση και κεφάλαιο «Βρήκαν παπά για να θάψουν…»

Δεν φτάνει ο πτωχευτικός νόμος με τον οποίο αρπάζουν λαϊκά σπίτια και εισοδήματα. Δεν φτάνει η ανεργία που εκτοξεύτηκε. Δεν φτάνει ο νόμος που βάζει σε γύψο τις διαδηλώσεις.

Βρήκαν την ευκαιρία να μην αφήσουν τίποτα όρθιο με το «εκσυγχρονιστικό νομοσχέδιο» έκτρωμα του υπουργού εργασίας κ. Βρούτση που παρουσίασε στο υπουργικό Συμβούλιο με τον Αθώο τίτλο: «Ρύθμιση Θεμάτων της αγοράς εργασίας»

ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ

Την απαγόρευση ουσιαστικά της απεργίας σε μεγάλους και κρίσιμους για το κεφάλαιο κλάδους με ένα συνδυασμό απεργοκτόνων διατάξεων (συνέχεια προηγουμένων) που ουσιαστικά καταργούν την απεργία, ειδικά  στο Δημόσιο και σε κρίσιμους για το κεφάλαιο κλάδους ενώ οι εργαζόμενοι που την περιφρουρούν… θα «τελούν ποινικώς κολάσιμη πράξη»!

Το κτύπημα συνολικά των συνδικάτων που παλεύουν για τα εργατικά συμφέροντα, με πρόσθετα μέτρα που οδηγούν σε παραπέρα μείωση του μέσου μισθού.

Στόχος των νέων σαρωτικών ανατροπών σε βάρος της εργατικής τάξης, που έχουν ήδη διασφαλίσει στο κεφάλαιο η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του, είναι να έχει η μεγαλοεργοδοσία ακόμα πιο «λυμένα τα χέρια της» να ξεζουμίζει τους εργαζόμενους δίχως κανένα όριο και με τη συνδικαλιστική δράση «στο γύψο».

Στο Δήμο μας όλοι γνωρίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή, έχοντας δώσει δείγματα αντιλαϊκής και αντεργατικής γραφής, σε δημότες και εργαζόμενους, πως δεν πρόκειται να αφήσει αναξιοποίητο και το νέο αντεργατικό οπλοστάσιο που θα έχει στη διάθεσή της.  

Ήδη για να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες και τη στοίχισή της με την αντιλαϊκή  πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης, για τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και μέσων εργασίας, παραπέμπει για πειθαρχικά παραπτώματα ( Αξιοποιώντας  και γνωστό εργαζόμενο ευνοούμενό της με τον οποίο φωτογραφίζεται στο Fecebook)  τον προϊστάμενο μικροέργων, με κατηγορητήριο που ουσιαστικά τον καθιστά υπαίτιο για τα άλυτα προβλήματα συντήρησης των υποδομών του Δήμου.

Την ίδια ώρα υλοποιούν στα μουλωχτά τις κυβερνητικές πολιτικές της αποδιάρθρωσης και ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του δήμου δίνοντας με ανάθεση της Δημάρχου, εργασίες συντήρησης των παιδικών χαρών σε ιδιώτη ποσού 9.789.80. €

Τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα όπως το πρόσφατο θανατηφόρο στον Ωρωπό αλλά και αυτά που έχουμε ζήσει στο Δήμο μας, είναι εργοδοτικά εγκλήματα και έχουν ενόχους, τη κυβέρνηση και τη πλειοψηφία των δημάρχων που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την υγιεινή και ασφάλεια ως κόστος καθώς στόχος τους είναι να αναπληρώνουν τα ποσά που κόβονται από την Κυβέρνηση.

Η  καθυστέρηση 4σαρων χρόνων να δοθούν τα ΜΑΠ στους εργαζόμενους  και τα χίλια μύρια εμπόδια που εμφανίζονται συνεχώς, δεν δίνονται γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για αυτήν την καθυστέρηση έχει και η πλειοψηφία του σωματείου (ΑΣΚ , Συσπειρώσεις και AEK)  γι’ αυτό και χαϊδεύουν αυτιά προτείνοντας τώρα τα ΜΑΠ να δοθούν σε χρήμα. Τα ΜΑΠ όμως δεν είναι εισόδημα ούτε επίδομα  που αύριο μπορεί να το κόψουν, αλλά μέσα προστασίας της ζωής μας που κατακτήσαμε και απαιτούμε να δίνονται στην ώρα τους και να δοθούν όλα τώρα.

Ιδιαίτερα και οξυμένα προβλήματα αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και γονείς στους παιδικούς σταθμούς λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού και καθαριστριών όπως και στα σχολεία όπου απαιτούνται ιδιαίτερα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Ήδη οι γονείς του 1ου βρεφονηπιακού κινητοποιούνται γιατί η έλλειψη προσωπικού τους υποχρεώνει να φεύγουν από τη δουλειά τους για να πάρουν τα παιδιά τους.    

Πρέπει να διασφαλιστεί η εργασία των συναδέλφων μας οκταμηνιτών  μέσω ΟΑΕΔ σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης τους, οι οποίοι δεν παίρνουν γάλα ενώ τους υποχρεώνουν να δουλεύουν παράνομα για να καθαρίζουν τις λαϊκές αγορές.

Ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να  αποκατασταθεί η λειτουργία του Ωδείου σε όφελος των μαθητών του Ωδείου και των εργαζομένων συναδέλφων μας. Είναι απαράδεκτο να εισπράττει τα χρήματα των εγγραφών τους και να αφήνει ξεκρέμαστους τους εργαζόμενους καθηγητές του Ωδείου και τους μαθητές και το ωδείο να μην μπορεί να ανοίξει.

Τα παραπάνω συνάδελφοι δεν μπορεί να μας αφήνουν αδιάφορους.

Οι απεργιακές αποφάσεις κάθε μέρα που περνά πολλαπλασιάζονται.

Τώρα είναι η ώρα να μη μείνει χώρος δουλειάς που να μην ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι

Η πλειοψηφία του σωματείου μας βρίσκεται σε αδράνεια και δεν ενημερώνει.

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here