Η ΔΑΣ ΟΤΑ για τη δολοφονία υπαλλήλου στον Δήμο Διονύσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Βαθιά θλίψη και οδύνη μας προκαλεί ο θάνατος του 53χρονου συναδέλφου στον Δήμο Διονύσου, Παναγιώτη Αγγελίδη, που άφησε την τελευταία του πνοή την ώρα της εργασίας του, μετά από δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από 77χρονο δημότη, στο αμαξοστάσιο του δήμου νωρίς το πρωί, σήμερα Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020.

Το αποτρόπαιο έγκλημα κατά του συναδέλφου μας Παναγιώτη Αγγελίδη, ήρθε να κορυφώσει σειρά επιθέσεων φραστικής και σωματικής βίας πολιτών κατά εργαζομένων των δήμων την ώρα της εργασίας τους, που κάτω από δύσκολες συνθήκες που δημιουργούν οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού και η εντατικοποίηση της εργασίας, προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες στο μέγιστο βαθμό και ίσως από τύχη μέχρι χθες δεν είχαμε τέτοια οδυνηρή κατάληξη.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους που έρχονται σε άμεση επαφή με τους δημότες, γίνονται αποδέκτες παραπόνων, που πολύ συχνά ξεπερνούν τα όρια,  για όλες τις παθογένειες και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες στο δημόσιο και τους δήμους, αλλά και της φτωχοποίησης που έχει υποστεί το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας από τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων και που όμως για αυτά η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά το κράτος και τους αιρετούς της τοπικής διοίκησης και όχι τους εργαζόμενους.

Κυρίως όμως το σημερινό έγκλημα που στοίχησε την ζωή του συναδέλφου Παναγιώτη Αγγελίδη πρέπει να προβληματίσει ολόκληρη την κοινωνία και να καταλάβει τον κανιβαλισμό που επιχειρεί να της επιβάλουν οι κυβερνήσεις  εφαρμόζοντας τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Με συκοφαντίες, λοιδορίες και γκεμπελίστικη προπαγάνδα, βάζουν στο κάδρο και στοχοποιούν τους δημόσιους υπαλλήλους και τους εργαζόμενους των δήμων που τους παρουσιάζουν ως υπαίτιους για όλα τα δεινά της χώρας, στρέφουν τους πολίτες κατά των εργαζομένων για να μπορούν να περνούν όλα τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που τους προστάζει το κεφάλαιο.

Αν όχι εμείς, τότε ποιοι θα αναζητήσουν αυτές τις ευθύνες.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ εκφράζει την οδύνη της και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου Παναγιώτη Αγγελίδη και σε όλους τους συναδέλφους – εργαζόμενους του Δήμου Διονύσου.

Αθήνα 27/1/2020

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ