Η ΔΑΣ ΟΤΑ καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΚΟΙΠΑΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΑΣ ΟΤΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη πρακτική της διοίκησης του ΟΚΟΙΠΑΔΑ να φέρει «σαν το κλέφτη» σε συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ως έκτακτο θέμα με τίτλο χορήγηση άδειας ιδιωτικού έργου για συνάδελφο «μεγαλοστέλεχος» του νομικού προσώπου ΟΚΟΙΠΑΔΑ. Το θέμα ήρθε με τη μορφή του εκτός ημερησίας και χωρίς γραπτή εισήγηση.

Το ότι συνάδελφος υπήρξε κάποτε μεγαλοδιαιτητής δεν τον κάνει ανώτερο από τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Το ότι έχει δέκα γνωστούς και πάλι δεν τον κάνει να υπερέχει από τους υπόλοιπους εργαζόμενους και αυτό θα έπρεπε να το καταλαβαίνουν οι κύριοι της διοίκησης του ΟΚΟΙΠΑΔΑ. 

Την ώρα που δεκάδες αιτήσεις συναδέλφων στοιβάζονται στα συρτάρια, με την αιτιολογία ότι δεν επαρκεί το προσωπικό για να κάνει τις εισηγήσεις, για τον  συγκεκριμένο συνάδελφο βρίσκεται και χρόνος και τρόπος προκειμένου το «μεγαλοστέλεχος» να εξυπηρετηθεί.

Οι πρακτικές τους δεν μας προκαλούν εντύπωση, όσο και να θέλουν να μας πείσουν ότι υποστηρίζουν το «νέο» και το «άφθαρτο», οι συνάδελφοι γνωρίζουν πολύ καλά και τις πρακτικές τους και τη πολιτική τους. Καλά θα κάνουν να μην μας κουνάνε το δάκτυλο και να μιλάνε για ισότητα και άλλες αρλούμπες.

Οι συνάδελφοι θα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα και από τη πολιτική τους και από τις πρακτικές τους. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι το σημερινό σάπιο σύστημα ούτε διορθώνεται, ούτε εξανθρωπίζεται μόνο ανατρέπεται και αυτό μόνο οι εργαζόμενοι μπορούν να το καταφέρουν με την οργάνωση τους, το σωστό προσανατολισμό τους και τον αγώνα τους.  

Ευθύνες έχει όμως και η πλειοψηφία των υπηρεσιακού συμβουλίου που δέχτηκε να κουβεντιαστεί το θέμα και μάλιστα χωρίς να έχει δοθεί γραπτή εισήγηση αλλά και με το τρόπο του εκτός ημερησίας.

Καλούμε τον δήμαρχο να πάρει τώρα θέση. Να ζητήσει την ακύρωση τώρα της απόφασης του υπηρεσιακού συμβουλίου και ο συνάδελφος να πάει κανονικά και στο χρόνο του προσκομίζοντας στο υπηρεσιακό συμβούλιο όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Προειδοποιούμε για ακόμα μια φορά ότι θα είμαστε το αυτί και το μάτι των συναδέλφων, θα είμαστε αυτοί που θα αποκαλύπτουν τη πολιτική τους και τις πρακτικές τους. Είναι άλλο πράγμα να βοηθήσεις ένα συνάδελφο διότι έχει κάποιο πρόβλημα υγείας και ζητάει να προηγηθεί έναντι των υπολοίπων και είναι άλλο πράγμα να μπαίνει το ρουσφέτι για να κάνει ένας συνάδελφος δεύτερη δουλειά.

Για την ιστορία ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ ΟΤΑ το καταψήφισε.

                                                                                              Μαρούσι 9/10/2020

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ