Η Δημιουργία Αλληλεγγύη δεν θα παραστεί στην 11η Συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου

29 Μαρτίου 2020

Προς Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας

Κοιν: Δήμαρχο Νέας Ιωνίας και Δημοτικούς Συμβούλους

Απάντηση της Δημοτικής Παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” στην πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για την 11η συνεδρίαση (δια επιστολικής ψήφου) στις 30/3/2020

Η Παράταξή μας και οι 15 Δημοτικοί Σύμβουλοι που την απαρτίζουν, δεν πρόκειται να παραστούν στην επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας, την οποία θεωρούν παρωδία, σε μία εποχή που η κρισιμότητα των περιστάσεων απαιτεί σοβαρότητα και δράσεις προστασίας για τους συμπολίτες μας.

Η Δήμαρχος και η Παράταξή της αγνοούν επιδεικτικά τις προτάσεις που καταθέτουν το τελευταίο διάστημα οι Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, με στόχο να εισφέρουν ιδέες και τρόπους που θα θωρακίσουν την ασφάλεια και την υγεία των συμπολιτών μας. Από το ξεκίνημα της καραντίνας εκφράσαμε όλοι τον προβληματισμό μας για τα μέτρα που λαμβάνονται σε επίπεδο Δήμου και για την οργάνωση των Υπηρεσιών, έτσι ώστε να βοηθηθούν οι ηλικιωμένοι και ανήμποροι συμπολίτες μας. Τόσο η Παράταξή μας όσο  όλη  η Αντιπολίτευση καταθέσαμε  προτάσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την αποτελεσματική οργάνωση του Δήμου και την επικούρηση του Νοσοκομείου της περιοχής μας. Εν τούτοις, η Δήμαρχος – όχι μόνο κωφεύει συστηματικά σε όσα προτείνουμε – αλλά αρνείται ακόμη και να επιδιώξει ένα μίνιμουμ συνεννόησης με τους επικεφαλής των Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έτσι, ενώ τα Δημοτικά Συμβούλια γίνονται πλέον μέσω της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης που παραχωρεί δωρεάν η ΚΕΔΕ, στη Νέα Ιωνία διατηρούμε το “αναχρονιστικό προνόμιο” να επιμένουμε σε κατ’ επίφαση δημοκρατικές διαδικασίες, όπου θα συμμετέχουμε με “επιστολική ψήφο” και χωρίς δυνατότητα διαλόγου. Τα δε θέματα της Συνεδρίασης ουδεμία κρισιμότητα εμφανίζουν (κοπές δέντρων κυρίως) ενώ και η απαλλαγή των τοπικών επιχειρήσεων από τα ανταποδοτικά τέλη είναι ήδη θεσμοθετημένη από το Υπουργείο Εσωτερικών και η επικύρωση της ζητείται τύποις από τα Δημοτικά Συμβούλια, όπου ασφαλώς ουδείς θα διαφωνήσει λόγω της υποχρεωτικής καραντίνας για τον κορωναϊό. Το τελευταίο θέμα βέβαια είναι οι πληρωμές των στελεχών της Διοίκησης της κ.Θωμαίδου.

Ας μας εξηγήσει πρώτα γιατί πληρώνουμε την Αντιδήμαρχο Ψηφιακής Πολιτικής. Έλεος πια.

Συνιστούμε στη Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να μας ενημερώσει:

  • Ποιές δομές του Δήμου συντονίζουν εθελοντικές δράσεις και τι σχέδια υπάρχουν για προστασία σε ευπαθείς ομάδες?
  • Πως διασφαλίζεται η τακτική και βάσει προδιαγραφών απολύμανση κοινοχρήστων χώρων?
  • Με ποιόν ειδικό εξοπλισμό έχει εφοδιαστεί η Υπηρεσία Καθαριότητας για να προστατεύσει τους υπαλλήλους που απολυμαίνουν πλατείες και πεζόδρομους ή κομβικά σημεία?
  • Υδροφόρες, καδοπλυντήρια, πλυστικά μηχανήματα και σάρωθρα του Δήμου έχουν εφοδιαστεί με απολυμαντικό υγρό, που θα χρησιμοποιείται σε όλες τις πλύσεις σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΟΔΥ?
  • Ο πενταψήφιος αριθμός πόσες κλήσεις δέχεται καθημερινά και πως ιεραρχούνται και ικανοποιούνται τα αιτήματα?

Πολλοί συμπολίτες μας όπως και εγώ ο ίδιος όπως σας έγραψα πριν λίγες μέρες σε σχόλιό μου στα social media, αλλά και απ’ ότι διάβασα σε γνωστό ΜΜΕ πήραν το πενταψήφιο αλλά δεν το σήκωσε κανείς.

Τώρα που δεν λειτουργούν τα σχολεία μήπως πρέπει τα αντισηπτικά που τους δίνετε καθυστερημένα, να πάνε στο προσωπικό του Δήμου και σε ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας αφού τις καταγράψετε πρώτα?

Να λάβει η κ. Δήμαρχος σοβαρά υπ’ όψιν τις προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Με τις περισσότερες άλλωστε δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει κανείς. Η «Ενότητα για την Νέα Ιωνία» και η κ. Βάσιλα για την «Εκτός Σχεδίου», έχουν καταθέσει επίσης σοβαρές προτάσεις.

Από την πλευρά μας αρνούμαστε να επικυρώνουμε συνεδριάσεις χωρίς ουσία για τους συμπολίτες μας και με αναχρονιστικές μεθόδους, οπότε και δεν θα συμμετάσχουμε.

Όταν η Δημοτική Αρχή με σοβαρότητα, σχέδιο και σύγχρονη τεχνολογία (που ήδη διατίθεται στους Δήμους δωρεάν από την ΚΕΔΕ) θελήσει να συνεδριάσουμε για ουσιώδη θέματα που θα διασφαλίζουν την υγεία των συμπολιτών μας, θα είμαστε παρόντες.

Ο Επικεφαλής της Παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη”
Παναγιώτης Μανούρης

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Χριστοδούλου Βασίλειος
Καναβός Μιλτιάδης
Τσομπάνογλου Φώτιος
Λάμπρου Χαράλαμπος
Λαζαρίδης Ιωάννης
Κλάρα Αναστασία
Παπαμαργαρίτης Ευθύμιος
Σκευοφύλαξ Σωτήριος
Αναμουρλόγλου Χρήστος
Τσιακαλάκης Γεώργιος
Αγγελακοπούλου Αναστασία-Ελένη
Στέφας Γεώργιος
Ναϊσίδου Σοφία
Κουλουριώτη Μαρία – Ελισάβετ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ