Η Ενότητα για τη Νέα Ιωνία για το Μνημείο του Μπλόκου Καλογρέζας

Η θέση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ για την κατάργηση του ΟΠΑΝ

Η ενέργεια της Δημοτικής Αρχής να αλλοιώσει τον ιστορικό χώρο του Μνημείου του μπλόκου της Καλογρέζας αφαιρώντας τα 22 δέντρα που αντιστοιχούν στους 22 εκτελεσμένους αντιστασιακούς και των ονομάτων τους είναι αήθης και είναι βεβήλωση της ιστορίας με πολιτικές προεκτάσεις.

Ο χώρος εγκαταλείφθηκε από τον Σεπτέμβρη του 2019 όπου και ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή. Η πρώτη παρέμβαση της ήταν τον Μάρτιο, επτά μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της όπου αντί να αντικαταστήσει όποια δέντρα έχριζαν φροντίδας προχώρησε σε μαζική αφαίρεση όλων των δέντρων και των ονομάτων των εκτελεσθέντων αγωνιστών.

Πρόκειται για μία, ακόμα, μονομερή ενέργεια της Δημάρχου που προσβάλει δημόσιο χώρο ιστορικού χαρακτήρα όπως η ανάρτηση βυζαντινής σημαίας στο δημαρχείο και το χτίσιμο παρεκκλησιού στον ελεύθερο χώρο της πλατείας του Ιερού Ναού της Ευαγγελισμού Θεοτόκου στον Περισσό.

Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση τού Μνημείου του μπλόκου της Καλογρέζας με τα ονόματα των εκτελεσθέντων και τα συμβολικά δέντρα όπως και εξηγήσεις από τη Δήμαρχο με ποια απόφαση προχώρησε σε αυτή την ενέργεια.

Για την Δημοτική Παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Ο επικεφαλής
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Η Γραμματεία

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ