Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας και με την αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την επέτειο των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821, αποδίδοντας τη δέουσα τιμή στην Υπέρμαχο Στρατηγό του Έθνους μας και στους ηρωικούς Aγωνιστές του 1821.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Ιωνία με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον κοινό εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, τονίζοντας ότι η ψυχή της Επανάστασης είναι η Ορθοδοξία , δηλαδή η πίστη στα ιδανικά που οι Πατέρες της Εκκλησίας μας εδραίωσαν με το αίμα και την διδασκαλία τους στην μακραίωνη ιστορικής της πορεία. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι Ορθόδοξοι χριστιανοί δεν αντέχουν την σκλαβιά και τη δουλεία, διότι δεν συμβιβάζονται με την αμαρτία. Στην Εκκλησία υπάρχει η ελευθερία, γι’ αυτό και οι ήρωες πρόγονοί μας αποφάσισαν να επιλέξουν ανάμεσα στο «ελευθερία ή θάνατος», «ελευθερία ή αμαρτία» και αυτή η συνείδηση τούς δημιουργήθηκε μέσα από την Αγία μας Εκκλησία».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας, όπου προεξήρχε της Δοξολογίας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, παρουσία της Δημάρχου Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινας Θωμαΐδου.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση στο άγαλμα «Ηρώων Ανδρών» στη Νέα Φιλαδέλφεια, παρουσία του Δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννη Βούρου και στον αδριάντα του «Θεοδώρου Κολοκοτρώνη» στο Ηράκλειο Αττικής, παρουσία του Δημάρχου κ. Νικολάου Μπάμπαλου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ