Η Κυριακή Δ’ Νηστειών στη Νέα Ιωνία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Κυριακή Δ’ Νηστειών στη Νέα Ιωνία

Την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020 (Δ΄ Νηστειών), τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Ευσταθίου Νέας Ιωνίας, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε, σύμφωνα με τα ισχύοντα προληπτικά μέτρα, κεκλεισμένων των θυρών, ενώ οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν συμπροσευχόμενοι από τα σπίτια τους και να την παρακολουθήσουν σε απευθείας σύνδεση μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας του ΑΝΤ1 .

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Μαρκ. Θ’ 17-31) και στους δύο διαλόγους που εκτυλίσσονται, λέγοντας : «αυτό το οποίο πρυτανεύει στη σχέση μας με το Θεό είναι η προσευχή, η οποία είναι διάλογος και σχέση με το Θεό. Η προσευχή προϋποθέτει πίστη στον Κύριο μας. Η πίστη αποτελεί το εχέγγυο, ώστε κάθε αμαρτία ή και αδυναμία μας δύναται να συγχωρεθεί ή και να υποστηριχθεί» και στη συνέχεια τόνισε: «εάν κι εμείς σήμερα έχουμε την δύναμη να πιστεύουμε, αφού ως άνθρωποι είμαστε αδύναμοι και τα γόνατά μας λυγίζουν εμπρός στις δοκιμασίες, να ζητήσουμε από τον Θεό να μας ενισχύσει και να μας δώσει τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να πιστεύσουμε ολοκληρωτικά σε Αυτόν. Αν η καρδιά μας κυριευθεί από ολοκληρωτική πίστη στον Κύριο μας Ιησού Χριστό, τότε όλα θα είναι πάντοτε δυνατά».

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ