Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας για τη μη συμμετοχή στο Δημ. Συμβούλιο

Προς Τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κύριο Κ. Κουλούρη

Κοινοποίηση Δήμαρχο Ν. Ιωνίας, Κυρία Δ. Θωμαϊδου

Δημοτικούς συμβούλους Ν. Ιωνίας

Κύριε Πρόεδρε, κυρία Δήμαρχε, Κυρίες Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Η Λαϊκή Συσπείρωση πολύ έγκαιρα (10 ημέρες πριν) απέστειλε στη Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου επιστολή με την οποία τόνιζε ότι:

Η κατάσταση που διαμορφώνεται με την πανδημία του νέου κορονοϊού καθιστά ακόμα πιο επιτακτική και πιεστική την ανάγκη να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα στελέχωσης υποδομών και λειτουργίας στο σύστημα υγείας και της περιοχής μας, αλλά και υπηρεσιών του ίδιου του Δήμου.

Στο διάστημα που μεσολάβησε ζητήσαμε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την κα Δήμαρχο, να μάθουμε αν προτίθεται να συμπεριλάβει στα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου σειρά αιτημάτων που αποτελούν σοβαρότατα προβλήματα που βασανίζουν τον λαό και τους εργαζόμενους του Δήμου μας. Ακούσαμε όπως άλλωστε αποδείχτηκε ευχολόγια.

Στα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτός από το κυβερνητικό μέτρο της απαλλαγής των δημοτικών τελών για 45 ημέρες για τα μαγαζιά που έκλεισαν υποχρεωτικά, δεν υπάρχει ούτε ένα από τα αιτήματα που υποβάλαμε.

Σε συνθήκες απαγόρευσης των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με φυσική παρουσία, που ουσιαστικά αναστέλλεται οποιαδήποτε δυνατότητα άσκησης δικαιωμάτων της πλειοψηφίας να αποφασίσουν για κρίσιμα θέματα, η στάση της δημοτικής Αρχής συνιστά εκμετάλλευση αυτής της κατάστασης και παρεμπόδιση της ουσιαστικής λειτουργίας του να τεθούν θέματα που στις συνθήκες που βιώνουμε, καίνε κυριολεκτικά τον λαό.

Εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή μας σε πολιτικές και τακτικές υπονόμευσης από τη Δημοτική Αρχή των λαϊκών διεκδικήσεων και όλων των φορέων του ταξικού εργατικού και μαζικού κινήματος, που υπερασπίζονται τα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα,

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή τον Πρόεδρο και τη Δήμαρχο:

Να μεταθέσουν την ημερομηνία της Συνεδρίασης.

Να συμπεριλάβουν τις προτάσεις μας και άλλες που έχουν κατατεθεί, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες της τεχνολογίας για να γίνεται ουσιαστική συζήτηση παράλληλα με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας, συμπεριλαμβάνοντας τις προτάσεις μας, καθώς και άλλες που τυχόν έχουν κατατεθεί για να δοθεί η δυνατότητα να αποφασίσουμε μέτρα προστασίας και ανακούφισης του λαού και των εργαζομένων.

Σε διαφορετική περίπτωση αυτή μας την αντίθεση θα την εκφράσουμε με τη μη συμμετοχή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30/3/2020 και θα παλέψουμε για να τεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα πραγματικά οξυμένα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει ο λαός και οι εργαζόμενοι.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Κ. Κατιμερτζόγλου, Π. Τσουκαλάς, θ. Χαμαλίδης, Α. Ματθαίου, Ε. Μποτζιολή

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ