Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας για τις κινητοποιήσεις των μαθητών

Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα ανακούφισης του λαού!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Τη Δευτέρα 5/10/2020 με μια μαζική και μαχητική πορεία στη λεωφόρο Ηρακλείου, μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από Λύκεια και Γυμνάσια της Ν. Ιωνίας κατέληξαν στο Δημαρχείο βροντοφωνάζοντας συνθήματα όπως: «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή – μόρφωση υγεία για κάθε μαθητή».

Κατά τη διάρκεια της πορείας και όσο οι μαθητές περίμεναν να τους δεχτεί η Δήμαρχος, αστυνομικοί με προφανή σκοπό να τους τρομοκρατήσουν, ακολουθούσαν την πορεία, ενώ παρέμειναν έξω από το Δημαρχείο αρνούμενοι να φύγουν.

Μετά από παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης, τελικά απομακρύνθηκαν, ενώ η Δήμαρχος και ο Πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής αστυνομίας που ήταν μπροστά, αρνήθηκαν να τους ζητήσουν να φύγουν δηλώνοντας αναρμόδιοι.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε ο αγώνας των μαθητών, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης βρέθηκαν δίπλα τους. Εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στις επιθέσεις που δέχονταν για να σταματήσουν οι καταλήψεις και στα δίκαια αιτήματα τους για καθαριότητα, δημιουργία ολιγομελών τμημάτων, δωρεάν κρατική παροχή μέσων προστασίας και
διαγνωστικών τεστ. Για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων κ.ά.

Η δήμαρχος στη συνάντηση που είχε με τους μαθητές, παρά τις επισημάνσεις που της έκαναν για την αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα σχολεία και την ανεπαρκή αντιμετώπισή τους εκ μέρους του ΕΟΔΥ και της Δημοτικής Αρχής, αντί να πάρει μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσής τους, αρνήθηκε να δεσμευτεί ακόμη και να διεκδικήσει από την Κυβέρνηση την ικανοποίηση έστω και ενός από τα αιτήματα που με υπομνήματα και προφορικά της ανέπτυξαν οι μαθητές, δηλώνοντας ψευδώς αναρμόδια.

Το βράδυ της ίδιας μέρας (5/10/2020) στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Δήμαρχος, με την ίδια δικαιολογία αρνήθηκε για πολλοστή φορά – όπως κάνει συστηματικά από την αρχή της χρονιάς – να θέσει σε ψηφοφορία και να δεσμευτεί για κρίσιμες προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης οι οποίες συμπίπτουν με τις προτάσεις των Συλλόγων Γονέων των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Ν. Ιωνίας για την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας και του λαού.

Την ίδια απαράδεκτη στάση κράτησε και απέναντι σε 20 γονείς, αναμεσά τους και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων γονέων, που ήρθαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να καταθέσουν υπομνήματα με τα αιτήματά τους. Τους αγνόησε και τους ανάγκασε να φύγουν άπρακτοι, αφού μέχρι τις 11 το βράδυ περίμεναν έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Κυβερνητική πολιτική της Ν.Δ. που έχει στον πυρήνα της, την προστασία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, εκθέτοντας σε σοβαρούς κινδύνους την υγεία του λαού, βρήκε στο πρόσωπο της Δημοτικής Αρχής Θωμαϊδου έναν πολύτιμο σύμμαχο που έχει κάνει δόγμα ότι: Μέτρα όπως τα Μαζικά τεστ, διορισμοί εκπαιδευτικών, καθαριστριών κ.λ.π δεν μπορούν να εφαρμοστούν γιατί έχουν κόστος και γι’ αυτά δεν υπάρχουν χρήματα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Ν. ΙΩΝΙΑ 8/10/2020

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ