Η Νέα Ιωνία τίμησε και φέτος το μήνυμα της Ελληνικής επανάστασης του 1821 (φωτορεπορτάζ)

Η πόλη μας τίμησε και φέτος (25/3) το μήνυμα και τους ήρωες της επανάστασης του 1821 με δοξολογία στον Ι.Ν. των Αγίων Αναργύρων και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Μητέρας.

Ο φετινός εορτασμός είχε ένα διαφορετικό χρώμα λόγω των περιορισμών που επέβαλλε την ματαίωση της παρέλασης και την περιορισμένη συνάθροιση κοινού. Έτσι στο Άγαλμα της Μητέρας παρευρέθησαν μόνο εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και των δημοτικών παρατάξεων τηρώντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας. Η πλατεία είχε πάρει ένα γαλανόλευκο χρώμα, ενώ είχε στηθεί ένα εορταστικό σκηνικό από ταμπλό με εικόνες από το επετειακό ημερολόγιο που εξέδωσε (ψηφιακά) ο Δήμος, με ποιήματα και λόγια ηρώων του ’21.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης και τις προσφωνήσεις έκανε ο φιλόλογος και πρ. της «Ένωσης Ρουμελιωτών Ν. Ιωνίας», κ. Ραφτόπουλος.

Κατάθεση στεφάνων

Η κατάθεση των στεφάνων ξεκίνησε με τη Δήμαρχο κα Θωμαΐδου, ως εκπροσώπου του δημοτικού συμβουλίου και των νομικών προσώπων του δήμου και συνεχίστηκε με την κα Παπαδοπούλου, ως εκπροσώπου της Περιφέρειας Αττικής, του κ. Καναβού, Λυκειάρχη του 3ου Λυκείου, ως εκπροσώπου της Β’ βάθμιας διεύθυνσης εκπαίδευσης Β’ Αθήνας και των σχολείων Β’ βάθμιας εκπαίδευσης Ν. Ιωνίας, της κας Νικολάου Α’ υποδιευθύντριας του 7ου δημοτικού, ως εκπροσώπου της Α’ βάθμιας διεύθυνσης εκπαίδευσης Β’ Αθήνας και των σχολείων Α’ βάθμιας εκπαίδευσης Ν. Ιωνίας και συνεχίστηκε με τους εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων.

Συγκεκριμένα: η Αντιδήμαρχος κα Σακκαλόγλου, ως εκπρόσωπος της «Δύναμη Προοπτικής», ο κ. Μανούρης, ως επικεφαλής της «Δημιουργία Αλληλεγγύη», ο κ. Κανλής, ως επικεφαλής της «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία», ο δημ. σύμβουλος κ. Αποστολόπουλος, ως εκπρόσωπος της «Νέα Ιωνία, Νέα Άποψη 21ος αιώνας» και τέλος ο ανεξάρτητος δημ. σύμβουλος κ. Χριστοδούλου (ο οποίος αντί στεφάνου κατέθεσε το αντίτιμο στο Κοινωνικό Παντοπωλείο). Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τήρηση ενός λεπτού σιγής, προσκλητήριο νεκρών και ανάκρουση εθνικού ύμνου.

Φωτογραφίσεις

Ακολούθησε για αρκετή ώρα σειρά φωτογραφίσεων με μεγαλύτερο ή μικρότερο μέρος των παρόντων, αλλά και κατά μόνας, με τη Δήμαρχο κα Θωμαΐδου αρκετά ευδιάθετη, η οποία δήλωσε πολύ χαρούμενη με τη σημερινή μέρα την οποία ανέφερε ότι τιμά φορώντας ένα ηπειρώτικο σεγκούνι. Αντίστοιχα ο κ. Μανούρης δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στις συγκεκριμένες φωτογραφίσεις.

Τα Κόμματα

Με το πέρας της εκδήλωσης του δήμου ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από αντιπροσωπεία του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Ιωνίας» με την κα Λάμπρου και το μέλος της νεολαίας κ. Χατζίου και από την Οργάνωση του «Κινήματος Αλλαγής Ν. Ιωνίας», αποτελούμενη από την κα Μελέτη και τον γραμματέα της κ. Δεστούνη.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ