Η Ν.Ε.Β.Α. ΣΥΡΙΖΑ για τα περιστατικά εκφοβισμού & άσκησης βίας σε μαθητές

Δελτίο τύπου απέστειλε η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή ένα περιστατικό άσκησης βίας από γονέα σε μαθήτρια Γυμνασίου του Αμαρουσίου, για να μην γίνει κατάληψη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Δελτίο τύπου

Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ
Προοδευτική Συμμαχία

17 Οκτ 2020

Είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας ένα ακραίο περιστατικό άσκησης βίας από γονέα σε μαθήτρια Γυμνασίου του Αμαρουσίου, για να μην γίνει κατάληψη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της. Το γεγονός πήρε ευρύτερες διαστάσεις.

https://www.efsyn.gr/ellada/ekpaideysi/264254_trampoykismoi-goneon-se-sholeia

https://www.news247.gr/koinonia/pateras-traymatise-mathitria-se-scholeio-ypokatalipsi.9020705.html

http://www.topontiki.gr/article/411147/agries-katastaseis-gonios-epitethike-se-mathitria-sholeioyypo-katalipsi

Κάποιοι ίσως θεωρήσουν το γεγονός ασήμαντο μπροστά στα πολλαπλά προβλήματα της κοινωνίας, ιδίως στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Πιθανώς να ήταν κι έτσι αν οφειλόταν σε μια ειδική περίπτωση κάποιου ‘’αγανακτισμένου’’ πατέρα.

Όμως δυστυχώς ταυτόχρονα είχαμε και άλλα περιστατικά εκφοβισμού μαθητών και σε άλλα σχολεία στην περιοχή μας, όπως στο Χαλάνδρι, την Αγ. Παρασκευή, την Κηφισιά.

Που κορυφώθηκαν με την γενικευμένη εκφοβιστική και εκδικητική προσπάθεια των δυνάμεων καταστολής, με τις προσαγωγές και συλλήψεις δεκάδων μαθητών που αγωνίζονται και κινητοποιούνται με διαδηλώσεις και πορείες.

Γι’ αυτό επισημαίνουμε:
Όποιος, ευτυχώς από τους λίγους, γονέας, χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους

  • όχι μόνο δεν συμβάλλει στην προστασία των μαθητών από τον κορονοϊό
  • όχι απλώς εξυπηρετεί και δικαιολογεί την αντιεκπαιδευτική και ανάλγητη κυβερνητική πολιτική των ελλείψεων εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού , του “μέσου όρου’” των 25 και 27 μαθητών ανά τάξη, και της μάσκας “με το μέτρο”,
  • όχι μόνο βοηθά στην απαξίωση του δημόσιου σχολείου,
  • όχι κυρίως “εθίζει” στο φόβο και την υποταγή τις πιο ευαίσθητες ηλικίες και ενεργοποιεί αντανακλαστικά κοινωνικού αυτοματισμού, αλλά κυρίως επωάζει κατά βάθος, ένα άλλο “αυγό του φιδιού”, τιμωρό της ανυπάκουης νεολαίας μας.

Ως Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, δηλώνουμε απερίφραστα την συμπαράσταση μας στην μαθήτρια και σε όλη την μαθητική νεολαία και τους αγώνες της, για την μόρφωση, την προοπτική και την ζωή της.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ