Η παιδική παράσταση “Το αστέρι των Χριστουγέννων” παρουσιάστηκε στη Νέα Ιωνία

Τη διασκεδαστική και ταυτόχρονα επιμορφωτική παιδική μουσικοθεατρική παράσταση, με τίτλο: «Το αστέρι των Χριστουγέννων», παρουσίασε το «Θέατρο Κηφισιάς» στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Αστέρας» Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Ν. Ιωνίας.

Χαιρετίζοντας την όμορφη αυτή εκδήλωση, μέλος της θεατρικής ομάδας Κηφισιάς ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Σήμερα, θα δείτε από το Θέατρο Κηφισιάς ένα έργο που μιλάει για την αγάπη, για την ειρήνη και για τη φιλία∙ πανανθρώπινες αξίες, που πρέπει τα παιδιά, από πολύ μικρή ηλικία, να τα διδαχθούν.».

Αμέσως μετά, ο Σπύρος Αυγουστάτος, η Μαρίνα Τσουμπρή και η Αγγελική Σκαρλάτου έπαιξαν, χόρεψαν και τραγούδησαν, διασκεδάζοντας τα μικρά Ιωνιωτόπουλα, που παραβρέθηκαν με τους γονείς τους στον «Αστέρα» και απόλαυσαν την κ. «Βασιλόπιτα» να τσακώνεται με τον κ. «Τσουρέκη» για το ποιος είναι ο πιο παραδοσιακός «τύπος» για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά και για το ποιος είναι πιο όμορφος, πιο νόστιμος και πιο δημοφιλής, μέχρι την ώρα που οι περιπέτειες, τις οποίες βίωσαν ένα βράδυ ενώ κοιμόντουσαν στη βιτρίνα του φούρνου της γειτονιάς, τους βοήθησαν ώστε να αντιληφθούνε τις αξίες της αγάπης, της ειρήνης και της φιλίας και τελικά να μονιάσουν.

Στα «συν» της εκδήλωσης οι καλές ερμηνείες των ηθοποιών, η ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία της κ. Κικής Αυγουστάτου, τα όμορφα σκηνικά της κ. Μαρίας Ποθητού, τα ευφάνταστα κοστούμια της κ. Ευδοκίας Χλουβεράκη και η κατάλληλη για την περίσταση μουσική του κ. Γιώργου Αυγουστάτου, ενώ στα «πλην» αναμφίβολα εντάσσονται τόσο η παντελής απουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής όσο και η ένδεια σε ό,τι αφορά στη φροντίδα των μικρών θεατών, καθώς ουδείς φρόντισε να υπάρχει έστω ένα υποτυπώδες κέρασμα, ένα αναψυκτικό, ένα μικρό δωράκι για τις γιορτές, όπως συνέβαινε σε ανάλογες παιδικές εκδηλώσεις ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν.

Απόστολος Σαλονικίδης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ