Η Συλλογικότητα Εμπόρων Καλογρέζας συζητά για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης

Έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι Καλογρέζας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ (7/6/2020)

Σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές που περνάμε οι μικροέμποροι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι, οι επιστήμονες, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι της χώρας, ως Συλλογικότητα μικρών Εμπόρων Καλογρέζας, καλούμε τους συναδέλφους μας να συν-διαμορφώσουμε το πλαίσιο της παρέμβασής μας, σε ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, Εμπορικό Σύλλογο Νέας Ιωνίας και Υπουργείο Ανάπτυξης, καταθέτοντας προτάσεις, αιτήματα και δράσεις κατά των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, που κορυφώνονται με νέα ποιότητα και ένταση μετά την υγειονομική κρίση.

Η επιθυμία μας και η πρότασή μας είναι να συζητήσουμε ανοικτά και χωρίς αναστολές, την: Τετάρτη 17/06/2020, στις 19.00, στον εξωτερικό χώρο του πέτρινου Δημοτικού Σχολείου της Καλογρέζας (9ου) (στις μπασκέτες).

Αξιοποιώντας τα δεδομένα που αναδεικνύονται στη σημερινή πραγματικότητα, όπως της αύξησης του ανταγωνισμού από τα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές του εμπορίου, των δυσθεώρητων χρεών, του καθημερινού άγχους, της απειλής του κλεισίματος των μικρών μαγαζιών, της διεύρυνσης των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των μειώσεων των μισθών των εργαζομένων κ.λπ., αλλά και της αξίας της δουλειάς των εργαζομένων κόντρα στον παρασιτισμό των κυρίαρχων τάξεων, απαιτείται να στρέψουμε το βλέμμα προς τα πίσω και σε βάθος, ερμηνεύοντας ιστορικά και λογικά την πραγματικότητα που μας συνθλίβει.

Ενδεχομένως, να ξαναδούμε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη θέση μας στα κοινωνικά μέτωπα και τη δυνατότητα κατάθεσης εναλλακτικών πολιτικών και στρατηγικών, με σκοπό την ανατροπή αυτής της μίζερης οικονομικής και πολιτικής πραγματικότητας.

Ως βάση της συζήτησης, προτείνουμε:

 • Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρευστότητας. Ευνοϊκό καθεστώς χρηματοδότησης των μικρών επιχειρήσεων.
 • Αναστολή (πάγωμα) δανειακών υποχρεώσεων προς το κράτος, τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς επιβολή τόκων, προστίμων ή απώλειας συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
 • Μείωση φορολογικών συντελεστών για τους μικρούς εμπόρους, διεύρυνση του αφορολόγητου, κατάργηση της προκαταβολής φόρου.
 • Άρση όλων των κληρονομημάτων της κρίσης, όπως μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το δημόσιο και ιδιώτες (κατασχέσεις, κ.λπ.).
 • Προστασία της επαγγελματικής στέγης και άμεσες διευκολύνσεις από τον δήμο.
 • Μέτρα έμμεσης ενίσχυσης του τζίρου (αύξηση μισθών εργαζομένων, επιδομάτων ανεργίας, συντάξεων).
 • Νέο πλαίσιο εκπτωτικών περιόδων, όχι στην ασυδοσία των πολυκαταστημάτων και των εκπτωτικών κέντρων.
 • Επίδομα ανεργίας στους συναδέλφους που θα κλείσουν τα καταστήματά τους.
 • Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
 • Άμεση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.
 • Συντονισμό δράσης με τους εργαζόμενους της περιοχής και τους φορείς τους.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ