Η Τομεακή Επιτροπή Βόρειου Τομέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για τις τηλεδιασκέψεις της Υπ. Παιδείας

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής του Βόρειου Τομέα της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ για τις τηλεδιασκέψεις της Υπ. Παιδείας 

Όσα είπε η Υπουργός Παιδείας στις τηλεδιασκέψεις με δημοτικές αρχές, διευθυντές και συλλόγους γονέων των δήμων Φιλοθέης – Ψυχικού, Χολαργού – Παπάγου και Αμαρουσίου καθώς και στην επίσκεψη της σε δημοτικό της Νέας Χαλκηδόνας, ήταν μία ακόμη απόδειξη ότι η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους. Αυτό είναι το στίγμα των παρεμβάσεων της Υπουργού στις τηλεδιασκέψεις καθώς αρνήθηκε την πραγματικότητα, που της εκτέθηκε από εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας. Όσες φορές και αν η κυβέρνηση επαναλάβει ότι «όλα είναι καλά στα σχολεία» η καθημερινότητα θα την διαψεύδει. Άλλωστε τα σχολεία ξανάνοιξαν ακριβώς όπως έκλεισαν, με μόνη διαφορά τα ανοιχτά παράθυρα! Τα προβλήματα στα σχολεία απαιτούν άμεσες λύσεις και όχι παιχνίδια μετάθεσης ευθυνών από υπουργείο σε υπουργείο και από περιφέρεια σε δήμους, στα οποία για άλλη μια φορά επιδόθηκε η υπουργός. 

Όπως θα διαπίστωσε και η κα Κεραμέως στις παρεμβάσεις της, η κυβέρνηση σε κάθε της βήμα θα έρχεται αντιμέτωπη με την δικαιολογημένη ανησυχία και τις δίκαιες διεκδικήσεις μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών που απαιτούν: μείωση των μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας, δωρεάν μαζικά τεστ παντού.

19/1/2021

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ