“Ιωνία – Νέα Άποψη 21ος αιώνας”: Χωρίς εθνική ταυτότητα το μνημόσυνο για τη γενοκτονία των μικρασιατών

Εκπλήρωση εθνικού χρέους σε μια εθνικά άνευρη τελετή.

Τελέσθηκε και εφέτος τη Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου η επέτειος της Γενοκτονίας των Ελλήνων Μικρασιατών από το τουρκικό κράτος το 1922.

Η τελετή πέραν της αρχιερατικής λειτουργίας στο Ναό του Αγ. Γεωργίου περιελάμβανε αφ’ ενός κατάθεση στεφάνων από τη Δήμαρχο, τις Δημοτικές Παρατάξεις και εκπροσώπους τοπικών Συλλόγων, και αφ’ ετέρου παρουσίαση εισηγήσεων στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου από τη Διοίκηση του ΚΕΜΙΠΟ που μαζί με τη Δήμαρχο είχαν την οργανωτική ευθύνη της επετειακής τελετής.

Οι παρατάξεις που παρέστησαν και τίμησαν (εφέτος όπως και πέρυσι) με κατάθεση στεφάνου τη γενοκτονία των Ελλήνων Μικρασιατών από τους Τούρκους ήταν οι εξής:

ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
ΙΩΝΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟΨΗ – 21ος ΑΙΩΝΑΣ

Απογοήτευση όμως μεγαλύτερη προκάλεσε η εν συνεχεία εθνικά άνευρη και ιστορικά άχρωμη εξιστόρηση των όσων δεινών υπέστησαν οι Έλληνες Μικρασιάτες στη προκυμαία της Σμύρνης, στη τελετή που εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο παρουσία και της Δημάρχου, όπου δεν υπήρξε μέριμνα (και ευαισθησία) να υπάρχει αναρτημένη στην αίθουσα μια Ελληνική Σημαία.

Η Δήμαρχος που αναρτά και υπερασπίζεται τη σημαία του Αγίου Όρους στο πεζοδρόμιο του Δημαρχείου, αποδέχεται και εγκρίνει την υποστολή της Ελληνικής Σημαίας τόσο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην αίθουσα του ΚΕΜΙΠΟ.

Εκφράζουμε ως παράταξη τη λύπη μας προς τους συνδιοργανωτές (Δήμαρχο και ΚΕΜΙΠΟ), που αυτή η άκρως σημαντική ετήσια εθνική εκδήλωση ιστορικής Μικρασιατικής Μνήμης μετατρέπεται σε ένα σύνηθες χωρίς εθνική ταυτότητα μνημόσυνο.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ