“Και τώρα σηκώνουμε τα μανίκια ή… καθόμαστε;”, γράφει ο Βασ. Μαγκαναδέλλης

Γράφει ο Εκδότης - Διευθυντής της Ionianet.gr, Βασίλης Μαγκαναδέλλης

Την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει τη διοίκηση του δήμου μας η νέα δήμαρχος Ν.Ιωνίας η κ. Θωμαΐδου. Η νέα δήμαρχος έχει 2 επιλογές, η πρώτη να διοικήσει με τους 9 συμβούλους της σε σύνολο 41 ή να επιδιώξει ευρύτερες συνεργασίες στη λογική της απλής αναλογικής. Η πρώτη επιλογή μοιάζει σχεδόν αδύνατη γιατί τότε οι προτάσεις της νέας δημοτικής αρχής θα πρέπει να είναι τόσο κραυγαλέα εντός των πολιτικών επιδιώξεων και των προγραμμάτων άλλων παρατάξεων, ώστε να ψηφίζονται στο δημοτικό συμβούλιο και η δεύτερη φαίνεται αναγκαία, δηλαδή να επιδιώξει σταθερές συνεργασίες που θα δημιουργούν πλειοψηφίες.

Η υποστήριξη της κ. Θωμαΐδου στο β’ γύρο από τις παρατάξεις των κ.κ. Γκότση και Κουκουλάρη είναι γνωστή και δεν το κρύβουν, συνεπώς είναι φυσικό εκεί να απευθυνθεί η κ. Θωμαΐδου για να στηρίξει τις επιλογές της. Η νέα δήμαρχος έχει μπροστά της λιγότερο από 2,5 μήνες για να αναλάβει τα καθήκοντά της και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικό.

Θα γίνω και πάλι ο κακός δημοσιογράφος και θα ρωτήσω τις 3 παρατάξεις.

Αγαπητοί κύριοι και κυρίες θα συνεργαστείτε ή όχι, γιατί αν πρόκειται να εργαστείτε μαζί στη διοίκηση της πόλης μας οι πολίτες θέλουν να ξέρουν βασικούς όρους αυτής της συνεργασίας. Τι είπατε; Είναι ακόμα νωρίς;  Όχι αγαπητοί επικεφαλής των εν δυνάμει συνεργαζομένων παρατάξεων , κάθε συνεργασία για να είναι επιτυχημένη δεν μπορεί να προκύπτει μέσα από διαδικασίες κορυφής όπου μαζεύονται οι αρχηγοί των παρατάξεων και κάποια στελέχη τους  και μοιράζουν τις θέσεις. Οι πολίτες της Ν.Ιωνίας θέλουν να πληροφορηθούν τα κοινά σημεία του προγράμματος που θα εφαρμόστε , πως θα αντιμετωπίσετε από 1η Σεπτεμβρίου τα τρέχοντα θέματα της πόλης μας, τι σχέδια θα υλοποιήσετε στα έργα υποδομής, στην καθαριότητα, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την εκπαίδευση, την κοινωνική πολιτική, την εξυπηρέτηση του πολίτη από τα δημοτικές υπηρεσίες και τέλος τα κατάλληλα πρόσωπα γι’αυτές τις αρμοδιότητες.

Θεωρώ ότι αυτά είναι ζητήματα που αφορούν όλους τους Ιωνιώτες.

Μιλάω για μια ανοικτή δημόσια θεματική συζήτηση όπου θα ζυμωθούν απόψεις, θα συμμετάσχουν οι ψηφοφόροι των συνεργαζομένων παρατάξεων και όχι μόνο. Σ’ αυτή τη συζήτηση η άλλη μισή Ιωνία που δεν θα συμμετάσχει στη διοίκηση του δήμου και θα είναι Αντιπολίτευση, έχει με τη σειρά της δυνατότητα, αν το επιθυμεί, να καταθέσει προτάσεις που λίγες ή περισσότερες θα μπορούσαν να υιοθετηθούν, χωρίς βεβαίως να κρύψουν οι παρατάξεις τις μεταξύ τους διαφορές ή να φοβηθούν όπου χρειαστεί και μια έντονη αντιπαράθεση, πάνω όμως σε προγράμματα και επιλογές και όχι σε προσωπικές κόντρες και πικρίες.

Υποστηρίζω την αναγκαιότητα μιας τέτοιας προγραμματικής συζήτησης η οποία όμως θέλει χρόνο και δεν βλέπω τις παρατάξεις να κινούνται. Θα δούμε άραγε μόνο συμφωνίες κορυφής; Για το Θεό, ας παρθούν πρωτοβουλίες να μπορέσουν οι πολίτες της Ν.Ιωνίας  μέχρι τέλος Ιουλίου να καταθέσουν τις προτάσεις τους, να συζητήσουν βρε αδελφέ για την πόλη τους και τι προτεραιότητες πρέπει να τεθούν. Ο Αύγουστος δεν προσφέρεται, οι περισσότεροι θα λείπουν και ο Σεπτέμβρης πρέπει να βρει έτοιμη την νέα διοίκηση της πόλης μας να εφαρμόσει ένα ευρύτατα μελετημένο πρόγραμμα. Πρέπει επίσης να βρει έτοιμες και τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, γνωρίζοντας τις διαθέσεις της νέας διοίκησης του δήμου, να καταθέσουν όπου διαφωνούν και τις δικές τους προτάσεις που διαθέτουν και πολλές είναι ενδιαφέρουσες, παρά τις έντονες μεταξύ τους διαφορές.

Θέλω  να γίνει καθαρό, η εφημερίδα μας, η ΙΟΝΙΑΝΕΤ, δεν υποδεικνύει στις παρατάξεις τι να κάνουν, απλά όπως έχει δημοσιογραφικό δικαίωμα με πάνω από 2.700 και πλέον καθημερινούς αναγνώστες-συμπολίτες, προτείνει και διατηρεί το δικαίωμα της καλόπιστης, αλλά αυστηρής κριτικής, γιατί πάνω από τις παρατάξεις βρίσκεται η πόλη μας, η Νέα Ιωνία με την τεράστια ιστορική διαδρομή και τον πλούτο της προσφοράς της σε όλους τους τομείς και σ’ αυτήν και μόνο σ’ αυτήν έχουμε υποχρέωση όλοι μας να απολογούμαστε.

Υ.Γ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους τόσους πολλούς συμπολίτες μου – αναγνώστες της ΙΟΝΙΑΝΕΤ, από όλες τις παρατάξεις, που κατανόησαν τις προθέσεις μου στα δύο προηγούμενα άρθρα μου και στην ομόθυμη παρότρυνσή τους να συνεχίσω μαζί με τους εξαιρετικούς δημοσιογράφους μας και τα άλλα στελέχη της εφημερίδας μας τη δημοσιογραφική άποψη και κριτική που μέσα από τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης εδώ και 29 χρόνια υπηρετούμε. Δεν αντιδικούμε με τις δημοτικές παρατάξεις, τις σεβόμαστε και υποστηρίζουμε κάθε θετική πρόταση, απλά οφείλουν να  σέβονται κι αυτές την ανεξαρτησία του λόγου μας. Η παρέμβασή μας ήταν αναγκαία για να αντιμετωπιστεί το ζοφερό προεκλογικό και μετεκλογικό κλίμα που έπνιγε, ανεξαρτήτως των ευθυνών, την πόλη μας, στερώντας από τους Ιωνιώτες κάθε δημιουργική διάθεση και προμηνύοντας μια αντιμαχία χωρίς όρους. Το μήνυμα της κ. Θωμαϊδου  «Η πόλη, μας χρειάζεται ΟΛΟΥΣ. Καμία και κανείς ΔΕΝ περισσεύει» και το αντίστοιχο του κ. Μανούρη «Ας χαλαρώσουμε συνάδελφοι. Κάναμε έναν όμορφο και καθαρό αγώνα. Ας αφήσουμε την πόλη να διοικηθεί», είναι η δική μας δικαίωση. Θεωρώ λοιπόν ότι εφόσον τα παραπάνω οι 2 επικεφαλής τα εννοούν, η πολιτική αντιπαράθεση στην πόλη μας μπορεί να έχει κανόνες και να είναι αποδοτική. Μετά τις παραπάνω δηλώσεις η ΑΠΟΧΗ που ανακοινώσαμε, μέχρι το φθινόπωρο, από τη δημοσιογραφική κάλυψη των 2 παρατάξεων αναιρείται και οι αναγνώστες της ΙΟΝΙΑΝΕΤ θα ενημερώνονται πλήρως.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ