Κάλεσμα μαθητών για παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Νέας Ιωνίας

Κάλεσμα εκλεγμένων σε 5μελή-15μελή Γυμνασίων & Λυκείων της Ν. Ιωνίας

Η νέα γενιά και ο λαός της Νέας Ιωνίας μίλησαν: ΩΣ ΕΔΩ!

Το Σάββατο 13 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της πόλης μας, της Ν. Ιωνίας, μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων δεκαετιών! Εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες της Ν. Ιωνίας και των γύρω περιοχών δώσαμε δυναμικό “παρών” φωνάζοντας συνθήματα και διαδηλώνοντας, με ζωντάνια και παλμό, ενάντια στην καταστολή, τον αυταρχισμό, τα απαράδεκτα κυβερνητικά μέτρα, την ασφυκτική κατάσταση που ζούμε!

Σχολική χρονιά 2020-2021:

12 ώρες τηλεκπαίδευση – 7 ώρες ύπνο – 5 ώρες κρατητήριο!

Η αγανάκτησή μας ξεχειλίζει! Δεν αντέχουμε η καθημερινότητά μας να μεταφράζεται σε ανασφάλεια, άγχος και αβεβαιότητα. Πιεζόμαστε από τον εγκλεισμό, τα κλειστά σχολεία, την κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας, τον περιορισμό των δικαιωμάτων μας, τον αποκλεισμό μας από τον αθλητισμό και τον πολιτισμό!

Απέναντι σε όλα αυτά, η κυβέρνηση εντείνει την καταστολή και τον αυταρχισμό (βλ. Νέα Σμύρνη, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ.ά.), ψηφίζει νέα μέτρα, όπως ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, που αφήνει εκτός Πανεπιστημίων χιλιάδες μαθητές, ενισχύει τον εξεταστικό μαραθώνιο, υπονομεύει τις ανάγκες μας κ.ά. Κύριος στόχος της: να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της, να εμπεδωθεί ότι δήθεν “φταίμε” εμείς για την εξάπλωση της πανδημίας, να βάλει “φίμωτρο” στους δίκαιους αγώνες μας για την προστασία της υγείας και της ζωής μας!

Με αυταρχισμό και ΜΑΤ δε χτίζεις ανοσία! Δώστε λεφτά για υγεία & παιδεία!

Η νέα γενιά αποδείξαμε ότι δε μασάμε! Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια! «Ψάχνουμε την άκρη μας αλλιώς»! Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά!

Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με ΜΑΤ και αστυνομία! Αντιμετωπίζεται με ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία μας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στους χώρους δουλειάς, με ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε νοσοκομεία και σχολεία, με επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια!

Για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων μας απαιτούμε:

  • Να προμηθευτούν με ευθύνη του κράτους όλα τα σχολεία τα απαραίτητα ατομικά μέσα προστασίας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς (αντισηπτικά – μάσκες – γάντια κ.λπ.) και είδη καθαριότητας. Να γίνονται καθημερινές απολυμάνσεις.

Η δημοτική αρχή για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία και ενώ είναι επιτακτική ανάγκη να γίνονται απολυμάνσεις και συχνά δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δίνει μόνο 30.000 ευρώ, δηλαδή μόλις 652 ευρώ για κάθε σχολείο!!!

  • Προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, ώστε να επαρκεί για τον σωστό καθαρισμό όλων των σχολείων.
  • Να γίνουν άμεσα προσλήψεις-μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.
  • Άμεση δημιουργία δομών σχολικής υγιεινής και ασφάλειας με τη στελέχωση όλου του απαραίτητου προσωπικού (σχολίατροι, νοσηλευτές, ψυχολόγοι κ.λπ.).
  • Επισκευή και αποκατάσταση όλων των σχολικών κτιρίων με στόχο να προστατευτεί η υγεία των μελών της σχολικής κοινότητας.

Τα χρήματα που δίνει η δημοτική αρχή για την επισκευή υγρομονώσεων και την ανακαίνιση χρωματισμών για το 2021 είναι μόλις 69.702 ευρώ και δεν αρκούν ούτε για μπογιές!

  • Άμεση ενοικίαση κατάλληλων χώρων και ταυτόχρονα να ξεκινήσουν τώρα οι διαδικασίες για ανέγερση ΝΕΩΝ σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων.

Στο τεχνικό πρόγραμμα που ενέκρινε η δημοτική αρχή δεν προβλέπεται ούτε ένα ευρώ για την απαλλοτρίωση χώρων και ανέγερση νέων σχολείων και νηπιαγωγείων, τη στιγμή που σε αρκετά σχολεία στην πόλη μας οι μαθητές στοιβάζονται σε οικίσκους (βλ. 6ο ΓΕΛ, ΕΠΑΛ κ.ά.)!

Survivor δεν είναι στην Καραϊβική, είναι να συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση!

Καλούμε όλους τους μαθητές της Νέας Ιωνίας, όλα τα 5μελή και 15μελή να πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο (Αγ. Γεωργίου 40, Ν. Ιωνία) την Παρασκευή 19 Μαρτίου στις 13:00!

Καλούμε τους συμμαθητές μας από τα σχολεία της Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, του Νέου Ηρακλείου και της Μεταμόρφωσης να δράσουμε από κοινού, δυναμώνοντας τον αγώνα μας για ανοιχτά σχολεία που θα μας μορφώνουν και δε θα μας εξοντώνουν!

Ζητάμε συμπαράσταση από τους καθηγητές μας, τους γονείς μας, τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους και τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας! Τους προτρέπουμε να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματά μας και να συμμετάσχουν στις πρωτοβουλίες που θα πάρουμε διεκδικώντας τα αυτονόητα δικαιώματά μας στη μόρφωση, την υγεία και την αξιοπρεπή ζωή!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 13:00

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ!

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ