Κάλεσμα σε κινητοποίηση στο Ηράκλειο (28/3)

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Γ.Σεφέρης τιμά την εργατική Πρωτομαγιά

Ο Σύλλογός μας «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» συμμετέχει στην κινητοποίηση που καλούν ο Σύλλογος Γυναικών Ηρακλείου Αττικής, η Ένωση ΕΒΕ Ηρακλείου Αττικής και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου Αττικής – Νέας Ιωνίας,  την Κυριακή 28 Μάρτη στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία του ΗΣΑΠ.

Στο κάλεσμά τους αναφέρουν:

«Από την αρχή της πανδημίας και με συστηματικό τρόπο, πλειάδα επιστημονικών οργανισμών και κυβερνητικών φορέων προσπάθησε να μας πείσει ότι ο “αόρατος εχθρός”, ο νέος κορονοϊός, δεν έχει ταξικά σύνορα, μας αφορά και μας πλήττει όλους ισότιμα και ενωμένοι καλούμαστε να τον αντιμετωπίσουμε.

Σε αυτόν τον ιδιόμορφο “πόλεμο” αντικειμενικά οι υγειονομικοί δεν βρέθηκαν στα μετόπισθεν, αλλά στην πρώτη γραμμή, αποτέλεσαν τη δύναμη κρούσης για την αντιμετώπιση της νόσου. Στη δουλειά τους στηρίχτηκαν και στηρίζονται τόσο η κρατική πολιτική για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην υγεία του πληθυσμού, όσο και η ίδια η προσδοκία των λαϊκών στρωμάτων για την προστασία της υγείας όλου του λαού. Είναι λογικό λοιπόν να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Με θλιβερό τρόπο, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, έρχονται στην επιφάνεια όλα εκείνα τα σοβαρά προβλήματα στο δημόσιο σύστημα Υγείας, αποτέλεσμα της μετατροπής των νοσοκομείων σε επιχείρηση ΑΕ, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στη λειτουργία, που οδήγησε στο κλείσιμο ολόκληρων νοσοκομείων. Αποτέλεσμα της απαίτησης των καπιταλιστών να διεισδύσουν σε νέα πεδία κερδοφορίας στον κλάδο της Υγείας και της Πρόνοιας.

Ταυτόχρονα, ενώ έναν χρόνο τώρα η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την ουσιαστική προστασία του λαού, των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς από την πανδημία, δυναμώνει την κρατική καταστολή βάζοντας στο στόχαστρο αγωνιζόμενους εργαζόμενους και νεολαία.

Τα παραδείγματα είναι πολλά και όχι “μεμονωμένα” όπως διατείνονται. Αποδεικνύουν ότι η κλιμάκωση της καταστολής δεν είναι απλά μια εμμονή της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως επιμένει να προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και άλλα κόμματα. Είναι συνειδητή επιλογή, σήμα κατατεθέν κάθε αντιλαϊκής αστικής κυβέρνησης. Δεν έχει καμία σχέση η καταστολή και το κρεσέντο βίας απέναντι σε εργάτες, φοιτητές, στις γειτονιές, με την προστασία της υγείας.

Η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού είναι επιλογή όλων των κυβερνήσεων στα κράτη-μέλη της ΕΕ, όπου επίσης έχουν πανδημία, όπου επίσης έχουν καταρρεύσει τα δημόσια συστήματα Υγείας, επίσης δεν έχουν παρθεί μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τις σχολές, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Φτάνουν πια οι μεγαλοστομίες και τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης. Ο πολυδιαφημισμένος μαζικός εμβολιασμός -που απέχει πολύ ακόμα από το να είναι πραγματικά μαζικός- και τα “άνοιξε – κλείσε” δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους. Η αιτία για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία και τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) δεν είναι η έκτακτη κατάσταση της πανδημίας, ούτε η ανικανότητα των κυβερνητικών στελεχών. Πρόκειται για την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων που θεωρεί την υγεία τη δική μας και των οικογενειών μας “κόστος” για το κράτος και “όφελος” για τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας. Η Υγεία είναι γι’ αυτούς πεδίο για κερδοφόρες μπίζνες και η πανδημία μία ακόμα “χρυσή ευκαιρία” για περισσότερα κέρδη.

Η άθλια κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας δεν είναι μονόδρομος. Σήμερα, τον 21ο αιώνα, με το επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα καλύπτει τον έλεγχο και τη νοσηλεία ασθενών από τον κορονοϊό μαζί με την περίθαλψη ασθενών που έχουν άλλες παθήσεις, καθώς και τις ανάγκες για πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση, προαγωγή της υγείας μας.

Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα σπασμένα της νέας κρίσης πάλι εμείς και οι οικογένειές μας, που επιδιώκουν να μας φορτώσουν για να μη χάσουν ούτε ευρώ οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, τα διάφορα “ευαγή ιδρύματα” και “εθνικοί ευεργέτες”.

Δεν δεχόμαστε να χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ στους κλινικάρχες και να διαθέτουν δισεκατομμύρια στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς (βλέπε “RAFALLE”…) για να τους χρησιμοποιήσουν για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς θυσιάζοντας τις λαϊκές ανάγκες.

Δεν συμβιβαζόμαστε να είναι η υγεία μας εμπόρευμα αντί για κοινωνικό αγαθό.

Παλεύουμε για Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και ΠΦΥ, με κατάργηση κάθε πληρωμής στην Υγεία, την Πρόνοια, το Φάρμακο.

Εδώ και τώρα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας:

  • Άμεσα μέτρα θωράκισης του δημοσίου συστήματος Υγείας με προσλήψεις του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πλήρη εξοπλισμό νοσοκομείων και ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ.
  • Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό.
  • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.
  • Αποσυμφόρηση των ΜΜΜ με προσλήψεις προσωπικού και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων.
  • Ουσιαστικά μέτρα για να ξαναλειτουργήσουν τα σχολεία».

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                        ΝΤΙΑΝΑ  ΛΙΑΚΟΥ 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ