Κάλεσμα σε συγκέντρωση από την Παναττική Επιτροπή Εργαζομένων με Κοινωφελή Εργασία

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΚΑΛΕΣΜΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8/5 στις 4 το απόγευμα έξω από το Υπουργείο Εργασίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΕΕ μας θεωρεί ωφελούμενους και όχι εργαζόμενους. Με τον αγώνα μας κερδίσαμε μία σειρά από δικαιώματα με τελευταίο την αύξηση του μισθού μας. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε γιατί με 540 ευρώ ζωή δεν έχουμε. Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα! Και αυτά θα μας τα πάρουν πίσω με τη μείωση του αφορολόγητου και τα νέα χαρατσώματα. Με την εργασία μας καλύπτουμε βασικές ανάγκες στους δήμους την ώρα που η έλλειψη προσωπικού και η εντατικοποίηση της εργασίας τσακίζει κόκαλα.

Η Περιφέρεια Αττικής (Δούρου), η ΚΕΔΕ (Πατούλης) και η ΠΕΔΑ (Ιωακειμίδης)  βολεύονται από την κατάσταση αυτή, αφού δεν τους στοιχίζουμε ούτε ένα ευρώ, ενώ οι μοναδικές τους υποχρεώσεις προς εμάς (γάλα, εμβολιασμοί, προληπτικές εξετάσεις κ.λ.π.) από την πλειοψηφία των Δήμων δεν παρέχονται.

Για την πραγματικότητα αυτή το Υπουργείο Εργασίας δεν λέει λέξη. Δεν λέει λέξη για την εντατικοποίηση στους χώρους εργασίας. Για τους δεκάδες σακατεμένους ακόμα και νεκρούς συναδέλφους. Μόνο ευχές και υποσχέσεις. Μα με ευχές και υποσχέσεις, δεν καλύπτονται οι υποχρεώσεις, δεν γεμίζει το στομάχι.

Κυβέρνηση, Περιφέρεια, ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ μας χρειάζονται αφού από την εργασία μας, σημαντικά κονδύλια εξοικονομούνται και μοιράζονται σε εργολάβους και μεγάλο κεφάλαιο. Έτσι εκτελούν πιστά τις εντολές της Ε.Ε. που μέσω της Λευκής Βίβλου έχει θεό την ευαλφάλεια και την κινητικότητα στην εργασία. Δηλαδή συνεχή εναλλαγή εργασιακών χώρων και ειδικοτήτων, με ελαστικές σχέσεις εργασίας και περιοδικό μεροκάματο μέχρι τα βαθειά γεράματα. Ενώ η σκόπιμη υποστελέχωση ανοίγει τις πόρτες για την ιδιωτικοποίηση τομέων χρυσοφόρων για το κεφάλαιο.

Αυτό το παρόν ζούμε, αυτό το μέλλον μας προετοιμάζουν. Η απάντησή μας δεν μπορεί να είναι παρά το δυνάμωμα του αγώνα. Βροντοφωνάζουμε ότι είμαστε εργαζόμενοι και όχι ωφελούμενοι. Δεν θα γίνουμε εμείς ο Δούρειος Ίππος στο τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων στους ΟΤΑ.

Απαιτούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες των υπηρεσιών των ΟΤΑ. Καμιά απόλυση. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
  • Κανένας εργαζόμενος στους Δήμους, κάτω από τα 751€ το μήνα.
  • Καταβολή επιδομάτων – οικογενειακού, τριετίες. Ανθυγιεινό επίδομα σε όσους εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες. Εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας (Μ.Α.Π. Ιατρικές εξετάσεις).
  • Επίδομα ανεργίας για όλους όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.
  • Συνταξιοδοτική αναγνώριση της ανεργίας
  • Να ανοίξουμε αποφασιστικά το δρόμο για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8/5 στις 4 το απόγευμα έξω από το Υπουργείο Εργασίας

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ