Κάλεσμα συλλογικοτήτων γειτονιών της Αθήνας για κινητοποίηση ενάντια στην κρατική καταστολή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ – ΑΤΤΙΚΗΣ

«Πονάω …»

Κλείνουμε ένα χρόνο από την αρχή της πανδημίας, με συνεχή lockdown και περιορισμούς, σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής (μετακίνηση, ελεύθερος χρόνος, διασκέδαση, εργασία, παιδεία, κοινωνική, συνδικαλιστική και πολιτική δράση, κλπ.). Ο λαός και η νεολαία ανέχτηκε τους πρώτους μήνες πολλούς περιορισμούς, μόνο και μόνο γιατί πίστευε ότι η κυβέρνηση σε μια τέτοια υγειονομική αλλά και οικονομική κρίση θα κάνει τα αυτονόητα (σοβαρή ενίσχυση του συστήματος υγείας με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη ιδιωτικών κλινικών, δημιουργία νέων ΜΕΘ, μαζικά τεστ, ελέγχους σε εργασιακούς χώρους, περισσότερα δρομολόγια στα ΜΜΕ, κλπ.)

Ουσιαστικά τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε και στο χρόνο που έπρεπε, για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Βρισκόμαστε στο τρίτο κύμα της πανδημίας με χιλιάδες κρούσματα, εκατοντάδες διασωληνωμένους, δεκάδες νεκρούς καθημερινά. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δεν εισακούστηκαν για καμιά πρόταση τους, κανένα αίτημα, με αποτέλεσμα το ΕΣΥ στην Αττική, αυτήν τη φορά, να έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής του.

Αντίθετα, η κυβέρνηση με περισσή ιδεοληψία και κυνισμό, επειδή ακριβώς δεν είχε σκοπό να πράξει τίποτα από τα παραπάνω, προέβη από την αρχή μέχρι τώρα σε κατασταλτική και αυταρχική διαχείριση της πανδημίας, με απαγορεύσεις συναθροίσεων, διαδηλώσεων υπεράσπισης κατακτήσεων, δικαιωμάτων και ελευθεριών (Πολυτεχνείο, Αλέξης Γρηγορόπουλος, φοιτητικοί αγώνες ενάντια στο νόμο – έκτρωμα για τα ΑΕΙ, συγκεντρώσεις – πορείες για να μην υπάρξει νεκρός, απεργός πείνας), συνεχή lockdown, απαγορεύσεις κυκλοφορίας, ατέλειωτα υπέρογκα πρόστιμα, με βία και αυταρχισμό παντού. Το αποτέλεσμα αυτής της διαχείρισης ήταν τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, των οποίων είχαν προηγηθεί πολλά άλλα, όπως στη Λαϊκή αγορά στο Χαλάνδρι, στα Πετράλωνα, και μόλις τη Δευτέρα στη Πανόρμου, κλπ. Οι κάτοικοι σε όλες τις γειτονιές βιώνουμε την καθημερινή τρομοκρατία με τα πρόστιμα πάνω από το κεφάλι μας, τη λεκτική και σωματική βία, εκ μέρους των διαφόρων σωμάτων της αστυνομίας.

Ηχεί ακόμα στα αυτιά μας και στη ψυχή μας το «πονάω …πονάω» του νέου που χτυπήθηκε βάναυσα από την αστυνομία στην πλατεία Νέας Σμύρνης.

Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η κυβέρνηση θα θερίσει ότι έσπειρε από την αρχή της πανδημίας.

  • Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, για την καταστολή και την τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει μέσα στις γειτονιές μας.
  • Να παραιτηθεί τώρα ο Χρυσοχοΐδης, ως άμεσα πολιτικός υπεύθυνος για την κάλυψη που παρέχει στις διάφορες μονάδες της αστυνομίας.
  • Καμιά κατηγορία και καμία δίκη για τους συλληφθέντες.
  • Να διαγραφούν ΤΩΡΑ όλα τα πρόστιμα για μετακίνηση και πρόστιμα λόγω συνάθροισης.
  • Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι παλινωδίες, τα αναποτελεσματικά lockdown και τα αντιφατικά περιοριστικά μέτρα.
  • Να παρθούν ΤΩΡΑ ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του συστήματος υγείας, όπως προτείνουν οι συνδικαλιστικοί φορείς των υγειονομικών (προσλήψεις προσωπικού, επίταξη ιδιωτικών κλινικών, δημιουργία νέων ΜΕΘ, μαζικά τεστ, γενικευμένη ιχνηλάτηση, ελέγχους σε εργασιακούς χώρους, μαζικοί εμβολιασμοί με εισαγωγή εμβολίων και από άλλες χώρες).

Με βάση τα παραπάνω, οι τοπικές συλλογικότητες που συνυπογράφουμε αυτό το κείμενο, αναλαμβάνουμε δράση σε κάθε γειτονιά, κάθε μέρα, όλη μέρα, με όλα τα μέσα και όλους τους τρόπους που μπορεί η καθεμιά.

Επιπλέον, καλούμε σε ταυτόχρονες κινητοποιήσεις σε όλες τις γειτονιές που δραστηριοποιούμαστε.

Από κοινού Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Ζωγράφου / Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας / Εργατική Λέσχη Καλλιθέας / Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης / Λέσχη Αμπάριζα / Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά / Λέσχη Εργαζομένων και νεολαίας Αργυρούπολης – Ελληνικού / Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα / Λαϊκή Συνέλευση Γκύζη-Πολυγώνου / Π-Χώρος κινημάτων, αλληλεγγύης και πολιτισμού / Πρωτοβουλία κατοίκων Εξαρχείων / Το Μυρμήγκι-Στέκι Αλληλεγγύης Κυψέλης

Τα καλέσματα θα ανανεώνονται!

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/03
ΑΘΗΝΑ:
Αγία Παρασκευή: 13/3, 13:00, Κεντρική πλατεία Αγ.Παρασκευής
Εξάρχεια: 13/3, 13:30, Πλατεία Εξαρχείων
Νέα Ιωνία: 13/3, 12:00, Πλατεία Σημηριώτη
Πετρούπολη: 13/3, 12:00, Στρογγυλή Πλατεία

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Θεσσαλονίκη: 13/3, 12:00, Λευκός Πύργος
Νεάπολη Θεσσαλονίκης: 13/3, 13:00, Πλατεία Ειρήνης

ΔΡΑΜΑ:
Δράμα : 13/3, 13:00, Πλατεία ελευθερίας

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/03
ΑΘΗΝΑ:
Ακαδημία Πλάτωνος: 14/3 , 12:00, Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος
Γλυφάδα-Αργυρούπολη: 14/3, 12:00, Πλατεία Σούρμενων
Ζωγράφου: 14/3, 14:00, Πλατεία Γαρδένιας
Κυψέλη-Γκύζη: 14/3, 12:00, Πλατεία Πρωτομαγιάς
Πατήσια: 14/3, 11:30, Σταθμός ΗΣΑΠ Αγ. Βαρβάρα

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ