Κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ. για σύσκεψη Ομοσπονδιών-Εργατικών Κέντρων-Σωματείων & Συνδικαλιστών

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αγ. Φιλοθέης 5β,  105 56 Αθήνα
Τηλ. 210 3301842, 210 3301847, 210 3833786   Fax  210 3802 864
E-Mail : pame@pamehellas.gr
http://www.pamehellas.gr

Αθήνα, 10.09.19

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ – ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ – ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε συνδικάτο, σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή όλοι μαζί να μην αφήσουμε την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους να βάλουν τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστικούς αγώνες στο γύψο. Οργανωνόμαστε. Σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε κλάδο. Με μαζικές διαδικασίες, ενημερώσεις, γενικές συνελεύσεις. Γράφουμε νέες δυνάμεις στα σωματεία. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε με κάθε τρόπο, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, απεργιακούς αγώνες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει επεξεργαστεί και φέρνει άμεσα σε συζήτηση τις νέες αντιδραστικές διατάξεις.

  • Με το «ηλεκτρονικό μητρώο» η κυβέρνηση επιδιώκει να συγκεντρώσει μια μεγάλη βάση δεδομένων, ένα γενικευμένο φακέλωμα, που ανά πάσα στιγμή θα είναι στα χέρια της εργοδοσίας και του κράτους, με σκοπό να δυναμώσει η κρατική καταστολή και η εργοδοτική τρομοκρατία και κατά συνέπεια να μην οργανώνονται οι εργαζόμενοι στα συνδικάτα. Είναι χτύπημα στην ίδια τη λειτουργία των συνδικάτων, παρέμβαση στα καταστατικά τους που στην πράξη γίνονται κουρελόχαρτα.
  • Με την «ηλεκτρονική ψηφοφορία» καταργείται η ουσιαστική συμμετοχή και οι μαζικές, δημοκρατικές λειτουργίες των συνδικάτων. Κάτω από το «άγρυπνο βλέμμα» του εργοδότη και του κράτους ένας εργαζόμενος θα «ψηφίζει» για τους εκπροσώπους του, για τα αιτήματά του, για τις μορφές του αγώνα και τη διάρκειά τους. Όλα αυτά θα καταγράφονται και το αποτέλεσμα της «διαδικασίας» θα είναι πάντα στα χέρια της εργοδοσίας, θα αλλάζει και αυτό με το πάτημα ενός κουμπιού.. Η «ηλεκτρονική ψηφοφορία» έρχεται να γιγαντώσει το όργιο νοθείας και παρεμβάσεων στα συνδικάτα για να εδραιωθούν μια και καλή η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ και οι εργατοπατέρες στις καρέκλες τους αφού η «επιστολική ψήφος» ήδη αξιοποιείται σε μια σειρά σωματεία και δευτεροβάθμιες οργανώσεις, με σάκους να αλλάζουν στα ταχυδρομεία και κλητήρες να αλλάζουν ψηφοδέλτια στο δρόμο.

Οι αντιδραστικές διατάξεις της κυβέρνησης είναι τμήμα των συνολικότερων αντιλαϊκών νόμων που φέρνει άμεσα η ΝΔ, αξιοποιώντας το οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ, και αφορά την κατάργηση του ΟΜΕΔ, την υπονόμευση των κλαδικών ΣΣΕ, τις ειδικές οικονομικές ζώνες που θα είναι σύγχρονα εργατικά κάτεργα αφού δε θα ισχύει καμία νομοθεσία για την προστασία των εργαζομένων, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις μεγάλων επιχειρήσεων (π.χ. ΛΑΡΚΟ, ΕΥΑΘ & ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ). Γι’ αυτό θέλουν τα συνδικάτα στο γύψο.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Στη συνάντηση που έγινε στη ΔΕΘ, κυβέρνηση – εργοδοτικοί φορείς – εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ συμφώνησαν να κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν τα συνδικάτα καθηλωμένα μπροστά στο νέο αντιλαϊκό τσουνάμι της κυβέρνησης, να περάσουν και οι αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο με αντάλλαγμα να κρατήσουν τις θέσεις τους στη ΓΣΕΕ και τα προνόμια που έχει αυτή η «εργατική» αριστοκρατία ακόμα και με τα ΜΑΤ.

ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ – ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Ήδη δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία με αποφάσεις οργανώνουν την αντεπίθεσή τους. Ενημερώνουν τους εργαζόμενους, προχωρούν σε συνελεύσεις, προετοιμάζουν κινητοποιήσεις και απεργιακή απάντηση απέναντι στη νέα επίθεση της κυβέρνησης. Καμιά ώρα χαμένη.

Απευθυνόμαστε σε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση να συνεδριάσει και να αποφασίσει ένα αντίστοιχο πρόγραμμα ενημέρωσης και δράσης. Να δυναμώσει τώρα το αγωνιστικό και απεργιακό μέτωπο ενάντια στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 6.30Μ.Μ. ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΔΙΑΝΑ» (ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 7, ΑΘΗΝΑ)

Η Γραμματεία Αττικής

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ