Καλοκαιράκι με εκλογές…

Πλακώματα στο Δ. Σ., η κατασκήνωση στο Αλεποχώρι και καμπανάκι για την αγορά

Πάνω που είπαμε τελειώσαμε από την εξαντλητική προεκλογική περίοδο, να σου τώρα οι εθνικές εκλογές… και δεν βλέπω πολλή διάθεση στους περισσότερους, παρόλη τη σοβαρότητά τους.

Η Ν.Δ. προηγείται σε όλη τη χώρα, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ισχυρός και φιλοδοξεί για ένα καλύτερο αποτέλεσμα με λίγους να θεωρούν εφικτή την ανατροπή. Το ΚΙΝ.ΑΛ. αποστασιοποιήθηκε από τον Βενιζέλο κι αυτό είναι μια αλλαγή γραμμής σε πιο ισορροπημένους ρόλους, φιλοδοξώντας να παγιώσει τη θέση του ως τρίτο κόμμα με ανοδικά ποσοστά. Ένα αποτέλεσμα κάτω από το ποσοστό των ευρωεκλογών θα δημιουργήσει πρόβλημα στην κ. Γεννηματά.

Σε περίπτωση ήττας του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας δεν θα αμφισβητηθεί και θα αντιμετωπίσει την πρόκληση να επιστρέψει σε κινηματικές διαδικασίες, να ανασυγκροτήσει ένα κόμμα που δεν λειτουργούσε ικανοποιητικά και γιατί όχι να μεταλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε πιο κεντροαριστερές θέσεις παίζοντας το χαρτί της Προοδευτικής συμμαχίας, ως ο δεύτερος ευρύτερος πόλος του πολιτικού μας συστήματος.

Η Ν.Δ. υπόσχεται εργασία και ανάπτυξη. Το ερώτημα που θα βρεθούν τα λεφτά για την ανάπτυξη παραμένει. Η Ν.Δ. ισχυρίζεται ότι θα φέρει επενδύσεις, άρα χρήματα και δουλειές και θα διαπραγματευτεί τη μείωση των απαράδεκτων πλεονασμάτων. Αν τα καταφέρει θα είναι επιτυχία και θα την σταθεροποιήσει ως κυβέρνηση, αν αποτύχει και προχωρήσει σε απολύσεις και μείωση του κοινωνικού κράτους, όπως κατηγορείται από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα.

Έκλεισε η αυλαία, έστω και προσωρινά για το ΠΟΤΑΜΙ, τον ΛΑ.Ο.Σ. και τους ΑΝ.ΕΛ. που δεν κατεβαίνουν στις εκλογές. Νέες δυνάμεις ανεβαίνουν από αριστερά και δεξιά, το ΜέΡΑ25 του κ. Βαρουφάκη και η Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου. Στον κ. Βαρουφάκη μερίδα της Αριστεράς εκτιμά την σταθερότητά του στις θέσεις του θυμίζοντας τον μαχητικό ΣΥΡΙΖΑ προ των εκλογών του 2015, ενώ ο κ. Βελόπουλος καθιερώνεται ως ένα κόμμα στο χώρο της δεξιάς χωρίς τα αρνητικά της Χ.Α. και γιαυτό πιο αποδεκτός. Ευνοήθηκε βεβαίως και από τη συνεχή τηλεοπτική του παρουσία.

Οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις πλην ΚΚΕ που παραμένει σ’ ένα συγκεκριμένο ποσοστό, ελπίζοντας να το αυξήσει, δεν φαίνεται να παίζουν σημαντικό πολιτικό ρόλο κι οδηγούνται σε συρρίκνωση με αποτέλεσμα να ξαναανακατευτεί η πολιτική σούπα και στους μικρότερους πολιτικούς σχηματισμούς, αριστερά και δεξιά.

Όσον αφορά τη Ν. Ιωνία, τα στελέχη των κομμάτων μοιάζουν κουρασμένα από τις δημοτικές εκλογές. Άντε παιδιά μέχρι τις 7 Ιουλίου και μετά πάμε για μπάνιο. Το φθινόπωρο προμηνύεται καυτό.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ