Καλοκαιρινή, εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο Ηρακλείου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ
Στ. Καραγιώργη 2, Ηράκλειο Αττικής, 14121
2132000102-106
pressirakleio@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ραντεβού με την καλοκαιρινή αιμοδοσία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής: Τρίτη 30 Ιουνίου Πολιτιστικό Πολύκεντρο

Την καθιερωμένη καλοκαιρινή του αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής καλώντας τους τακτικούς εθελοντές αιμοδότες, αλλά και όσους θέλουν να δώσουν αίμα για πρώτη φορά, να συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια προκειμένου να τονωθούν οι τράπεζες αίματος σε μια περίοδο που υπάρχει αυξημένη ανάγκη και λόγω καλοκαιριού, φέτος δε πολύ περισσότερο, ελέω της πανδημίας. Η αιμοδοσία θα γίνει την Τρίτη 30 Ιουνίου από τις 8.30 το πρωί έως τις 14.30 το μεσημέρι στον χώρο του δημοτικού Πολιτιστικού Πολύκεντρου (Κουντουριώτου & Νεότητος), παραδοσιακά σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου και το κινητό συνεργείο αιμοληψίας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής έχει φροντίσει ώστε να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας των αιμοδοτών και του προσωπικού που θα συμμετέχουν στην δράση παρέχοντας ατομικά μέσα προστασίας (οι μάσκες είναι μια ευγενική προσφορά της φαρμακευτικής εταιρείας ABBVIE με έδρα στο Ηράκλειο), κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα που επιβάλουν οι έκτακτοι κανονισμοί.

Αυτή τη φορά για την αιμοδοσία δεν χρειάζεται ραντεβού, συνεπώς οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να έλθουν κατευθείαν στο Πολύκεντρο καθ’ όλη την διάρκεια της αιμοληψίας. Είναι αυτονόητο ότι αίμα μπορούν να δώσουν όσοι είναι απόλυτα υγιείς (θα υπάρχει άλλωστε σχετικός έλεγχος πριν την αιμοληψία).

«Μετά την συγκινητική ανταπόκριση των Ηρακλειωτών στην έκτακτη αιμοδοσία που διοργανώσαμε μέσα στην περίοδο της έξαρσης της πανδημίας, περίοδος που είδε τις τράπεζες αίματος να εξαντλούνται στην χώρα, καλούμε πλέον τους συμπολίτες μας στην τακτική, καλοκαιρινή μας δράση για να ενισχύσουμε όσους έχουν ανάγκη από αίμα, ειδικά σε μια εποχή με αυξημένη ζήτηση. Είναι και αυτό μέρος από την προσπάθεια της Κοινωνικής Συμμαχίας, όπως την περιέγραψε ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, την σύμπραξης Δήμου και κατοίκων για να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο. Και ποια καλύτερη πράξη από την προσφορά αίματος, το δώρο ζωής που μπορεί να κάνει κάποιος στον συνάνθρωπό του», το μήνυμα της αντιδημάρχου, Δέσποινας Αϊβατζίδου – Ποριώτου.

Στην καλοκαιρινή αιμοδοσία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής επιπλέον συνεργάζονται και βοηθούν:
Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας
Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας
Περιφέρεια Αττικής
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών
Δράση «Όλοι Μαζί Μπορούμε!»

Στην είσοδο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου, κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας, θα βρίσκεται η ελληνική εταιρία παραγωγής σαπουνιού «Αρκάδι» για να επαναλάβει την δράση «Μαθαίνουμε να πλένουμε σωστά τα χέρια μας», η οποία, πριν λίγες ημέρες, τράβηξε το ενδιαφέρον δεκάδων Ηρακλειωτών στην πρώτη της παρουσία, στο κέντρο της πόλης.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ