100% κάλυψη των αιτήσεων εγγραφής–επανεγγραφής στους παιδικούς σταθμούς Δήμου Ηρακλείου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ
Στ. Καραγιώργη 2, Ηράκλειο Αττικής, 14121
2132000102-106
pressirakleio@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
100% κάλυψη των αιτήσεων εγγραφής – επανεγγραφής στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής – Κανένα παιδί εκτός δομής…

Νίκος Μπάμπαλος: «Ανοίγουμε κανονικά με όλα τα μέτρα προστασίας για να θωρακίσουμε την υγεία των παιδιών και του προσωπικού»

Όλες τις αιτήσεις για την φιλοξενία παιδιών στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς που έγιναν αυτό το καλοκαίρι καλύπτει και φέτος ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προκειμένου κανένα παιδί της πόλης να μην μείνει εκτός δομών, καμία οικογένεια χωρίς φροντίδα. Τόσο οι γονείς που κατέθεσαν αίτηση εγγραφής – επανεγγραφής με τον συμβατικό τρόπο, όσο και εκείνοι που το έκαναν μέσω voucher από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής γονείς» βρήκαν θέση στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου για τα πρώτα σχολικά βήματα των παιδιών τους. Τα αναλυτικά αποτελέσματα εγγραφών – επανεγγραφών στους βρεφονηπιακούς θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου www.iraklio.gr.

Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου Αττικής θα ανοίξουν κανονικά την 1η Σεπτεμβρίου τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία των παιδιών και του προσωπικού, όπως αυτά ορίστηκαν από την επιστημονική επιτροπή λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ και ανακοινώθηκαν από τα αρμόδια υπουργεία. Θυμίζουμε:

  • Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική
  • Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς
  • Θα υπάρχει διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα
  • Θα υπάρχει ειδική μέριμνα για τη σίτιση

Αναλυτικές οδηγίες, πρόγραμμα και τρόπος λειτουργίας των σταθμών θα δοθεί στους γονείς από το προσωπικό των παιδικών στις πρώτες ημέρες της φοίτησης των παιδιών σύμφωνα με όσα θα εκδώσει ο ΕΟΔΥ.

«Έχουμε προετοιμάσει κατάλληλα όλους τους παιδικούς σταθμούς για να δημιουργήσουμε ένα απολύτως φιλόξενο αλλά και προστατευμένο περιβάλλον για τα παιδιά της πόλης μας, τα παιδιά του Ηρακλείου. Θα εφαρμόσουμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών για να είναι πραγματικά ήσυχος ο γονιός που μας εμπιστεύεται την φροντίδα του παιδιού του», το σχόλιο της προέδρου του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας, Μαριάννας Ζούρου.

«Δεν θα κουραστούμε να το λέμε: τα παιδιά είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας. Τόσο στα σχολεία, όσο και στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς δεν κάνουμε εκπτώσεις με την ασφάλεια και την υγεία. Πόσο μάλλον όταν τόσοι πολλοί Ηρακλειώτες δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στις δομές μας, μας αναθέτουν να αναλάβουμε τα πρώτα βήματα στο σχολείο για τις επόμενες γενιές του Ηρακλείου. Και είναι μεγάλη μας χαρά, με τις ενέργειες που κάναμε και κατασκευάσαμε τα τελευταία χρόνια δύο καινούργιους παιδικούς σταθμούς, πλέον να είμαστε σε θέση να καλύπτουμε το 100% των αιτήσεων εγγραφής, να μην αφήνουμε καμία οικογένεια χωρίς φροντίδα», το μήνυμα του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ