Καταδίκη των σε βάρος του επεισοδίων ζητά ο κ. Μανούρης

Νέα Ιωνία  29 Ιανουαρίου 2020

Προς : Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας

Κοιν: 1) Δήμαρχο της  Νέας Ιωνίας
2) Επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων και όλων των συναδέλφων Δημοτικών  Συμβούλων.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 27/1/2020 έγινα στόχος θλιβερής επίθεσης, κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κ.Α.Π.Η. Περισσού, όταν μεμονωμένα φασιστοειδή δοκίμασαν να με εμποδίσουν να παραστώ και να μιλήσω στους παρευρισκόμενους.

Όλα ξεκίνησαν όταν 2-3 θερμοκέφαλοι ανακοίνωσαν πως θα επιτρέψουν μόνο στην «αγαπημένη τους Δήμαρχο» να μιλήσει κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. Προς επίρρωση μάλιστα των προθέσεών τους, με προπηλάκισαν και δοκίμασαν να μου αποσπάσουν το μικρόφωνο, παρά της γενικές αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων. Παρούσα στις σκηνές έντασης που ακολούθησαν ήταν και η Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας κα Δέσποινα Θωμαΐδου, που όχι μόνο δεν προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα ,αλλά δεν καταδίκασε καν την αντιδημοκρατική συμπεριφορά των ταραχοποιών και δεν προστάτευσε το κύρος των εκλεγμένων εκπροσώπων του Δήμου.

Από την πλευρά μου, ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αντέδρασα άμεσα, λέγοντας: «Θα σεβαστώ την υποτιθέμενη απόφαση κάποιων και δεν θα κόψω ένα κομμάτι από την πίτα , όπως γίνεται δεκαετίες τώρα στην πόλη , λέγοντας ευχές. Θα πρέπει,  αυτοί που αποφάσισαν να μου το απαγορεύσουν να μάθουν, ότι στη Δημοκρατία οι εκλεγμένοι από το λαό έχουν βήμα και λόγο. Το Δημοτικό Συμβούλιο φαντάζομαι και εύχομαι, ακόμα να επιτρέπεται να επικοινωνεί με τους συμπολίτες μέλη των ΚΑΠΗ, χωρίς την άδεια του όποιου τραμπούκου».

Με αφορμή το θλιβερό αυτό επεισόδιο ζητώ από το Σώμα να τοποθετηθούν οι επικεφαλής των παρατάξεων επί του θέματος. Ζητώ εξηγήσεις για τη στάση της Δημάρχου που ενώ ήταν παρούσα, έμεινε βουβή και αμέτοχη, τη στιγμή που κάποιοι (ένας είναι και μέλος της παράταξης της) υπερέβησαν τα εσκαμμένα και στράφηκαν κατά εκλεγμένου μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου με τραμπουκισμούς και προπηλακισμούς.

Επειδή από τα γεγονότα προκύπτει σοβαρό ζήτημα σεβασμού στους θεσμούς και τους δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους των πολιτών, θεωρούμε ότι πρέπει να τοποθετηθούν οι δημοκράτες συνάδελφοί μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να καταδικαστούν αυτές οι πρακτικές.

Ζητώ επίσης από τη Δήμαρχο να καταδικάσει τους τραμπουκισμούς και όσους τους υποκίνησαν. Τέτοιες πρακτικές δεν μπορούν να μένουν ασχολίαστες, ακριβώς επειδή στρέφονται σε βάρος των δημοκρατικών μας δομών, ως πόλης και ως κοινωνίας.

Και ο πρώτος που έχει χρέος να προστατεύει το θεσμό του εκλεγμένου στο Δήμο και τα δικαιώματά του είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Παναγιώτης Μανούρης

Χριστοδούλου Βασιλ. – Καναβός Μιλτ. – Τσομπάνογλου Φωτ. – Λάμπρου Χαρ. – Λαζαρίδης Ιωαν. – Κλάρα Αναστ. – Παπαμαργαρίτης Ευθ. – Σκευοφύλαξ Σωτ. – Αναμουρλόγλου Χρ. – Τσιακαλάκης Γεωργ. – Αγγελακοπούλου Αναστ. – Στέφας Γεωργ. –  Ναϊσίδου Σοφ. – Κουλουριώτη Μαρ. Ελισαβ.


Επιστολή του κ. Μανούρη

Νέα Ιωνία  29/01/2020

Θέλουν να μετατρέψουν την Νέα Ιωνία σε σκηνικό από την ταινία με τους Φουρτουνάκηδες και τους Βροντάκηδες

“Ουδεμία εμπλοκή είχα ως Δήμαρχος».  Αυτή είναι η απάντηση της κ. Δέσποινας Θωμαΐδου, στα όσα θλιβερά συνέβησαν ενώπιον της στην εκδήλωση του ΚΑΠΗ Περισσού την Δευτέρα, κατά την οποία προπηλακίστηκε στο πρόσωπό μου όλη η Αντιπολίτευση, από 2-3 φασιστοειδή που μου αφαίρεσαν το λόγο, φωνάζοντας πως θέλουν να ακούν μόνο την «αγαπημένη τους Δήμαρχο».

Αυτό που μάλλον αδυνατεί να καταλάβει η Δήμαρχος είναι ότι το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, αλλά αφορά στον τρόπο που προστατεύουμε τον θεσμό ενός εκλεγμένου στο Δήμο και το δικαίωμά του να επικοινωνεί με τους δημότες. Ασφαλώς και δεν είχε εμπλοκή η Δήμαρχος και αυτό ακριβώς στηλιτεύσαμε. Το γεγονός δηλαδή, ότι εξελίχθηκαν αυτές οι σκηνές ενώπιον της και η ίδια έμεινε άπραγη. Λυπούμαστε ειλικρινά, διαπιστώνοντας με την ανακοίνωσή της πως δεν ήταν απλά μία ατυχής συγκυρία ή μία έλλειψη αυτονόητου πολιτικού αντανακλαστικού αλλά μία μελετημένη στάση την οποία εξακολουθεί να υπερασπίζεται. Την ενημερώνουμε πως από την θέση της απορρέουν – πέρα από δικαιώματα – και υποχρεώσεις. Με πρώτη και κύρια να προστατεύει το κύρος του θεσμού που εκπροσωπεί, δηλαδή το κύρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εκπροσώπων της. 

Θα ήταν καλό να μας απαντά ως Δήμαρχος και όχι ως “Δύναμη Προοπτικής”
Κατά τα λοιπά, ο χλιαρός τρόπος αντίδρασής της σημαίνει η ότι δεν αντιλαμβάνεται τη έννοια «Δημοκρατία» είτε ότι είναι μπλεγμένη στην απόφαση αποκλεισμού της Αντιπολίτευσης από τους εγκάθετους φίλους της. Σε κάθε περίπτωση οι ανακοινώσεις της είναι εκτός θέματος. Εμείς σήμερα καταθέσαμε προς συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκεί θα κληθεί επίσημα και χωρίς υπεκφυγές να καταδικάσει τα έκτροπα, παρ’ ότι σε αυτά πρωταγωνίστησαν μέλη της παράταξης της. Κάθε άλλη στάση είναι έμμεση επικρότηση ή συγκάλυψη.

Και σ’ αυτή την περίπτωση η Δήμαρχος θα πρέπει να αναλάβει και ακέραιη την ευθύνη για τυχόν συνέχιση τέτοιων τραμπουκισμών στην πόλη.

Αναφορικά δε, με τους συμψηφισμούς που επιχειρεί στην ανακοίνωσή της για τα περιβόητα έργα στην πόλη, «η συντήρηση και ο ευπρεπισμός μετά από δεκαετίες πολλών δημοτικών κτιρίων και έργων» που επαγγέλλεται, είναι κατά τύχη το Δημαρχείο και οι όροφοι που η ίδια χρησιμοποιεί.

Ευπρεπίζονται όντως, αλλά αυτό δεν βοηθά και πολύ τους δημότες μας. Τέλος, η αναφορά της στην κριτική μας για «την επιλογή του χρώματος και τη σημειολογία που αυτό γεννά» έχει μία απλή απάντηση: ναι, μας ενοχλεί το μπορντωροδοκόκκινο γιατί δεν ταιριάζει ούτε στη σημειολογία, ούτε στην αισθητική της πόλης μας.  Όπως δεν της ταιριάζουν και οι θλιβερές σκηνές των τραμπουκισμών σε βάρος εκλεγμένων εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης.

Για την Παράταξη Δημιουργία Αλληλεγγύη
Ο Επικεφαλής
Παναγιώτης Μανούρης


Διαβάστε την δήλωση του κ. Παν. Μανούρη σχετικά με το επεισόδιο σε βάρος του στο ΚΑΠΗ Περισσού

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ