Καταγγελία του ΣΕΠΕ “Γ. Σεφέρης” για τα επεισόδια στο Α.Π.Θ.

Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και φοιτητών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Φωτο: www.iefimerida.gr

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης
Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία
6906059765
mail: segseferis@gmail.comgseferis.edu@gmail.com
site: www.syllogos-seferis.gr

Αρ. πρωτ. 183   

 Ν. Ιωνία 22/2/2021  

Προς: τα μέλη μας, τον τύπο, τη ΔΟΕ

 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» καταγγέλλει την βίαιη επέμβαση και επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον φοιτητών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που από το πρωί της Δευτέρας 22/02/2021 υλοποιώντας απόφαση των Γενικών Συνελεύσεών των Φοιτητικών τους Συλλόγων, πραγματοποίησαν κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας, στο κλειστό εδώ και ένα χρόνο Πανεπιστήμιο, διαμαρτυρόμενοι για τον νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και απαιτώντας παράλληλα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών !

Η αστυνομική επέμβαση στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, ύστερα από παραγγελία του πρύτανη του ΑΠΘ, αποκάλυψε τον πραγματικό στόχο του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, αφού συνοδεύτηκε με δεκάδες προσαγωγές από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΔΕΛΤΑ, αλλά και από αστυνομικούς με πολιτικά, που επέδραμαν στον χώρο στοχοποιώντας κυρίως εκλεγμένα μέλη των ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων, ενώ υπό τα βλέμματα των πρυτανικών αρχών στις κλούβες και τα περιπολικά οδηγήθηκαν ακόμη και φοιτήτριες.

Αποδεικνύεται ότι με το νόμο τους και την τρομοκρατία τους θέλουν να επιβάλλουν ένα πανεπιστήμιο ΑΕ, ένα πανεπιστήμιο που η γνώση και η επιστήμη θα είναι εμπόρευμα, χωρίς ενοχλητικές φωνές που θα διεκδικούν Δωρεάν Παιδεία για ένα καλύτερο αύριο για το λαό, προχωρώντας σε ανοιχτή καταστολή των συλλογικών διαδικασιών των φοιτητών.

Το εργατικό, εκπαιδευτικό και φοιτητικό κίνημα, έχουν απαντήσει απέναντι στην βία και την καταστολή σε πιο δύσκολους καιρούς. Είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι θα βάλει φρένο στους αγώνες. Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ « Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» στηρίζει τους αγώνες των φοιτητών – μαθητών. Δεν θα δεχθούμε την μετατροπή της πανδημίας σε «γύψο» απέναντι στο λαϊκό κίνημα.

Να απελευθερωθούν όλοι οι προσαχθέντες φοιτητές και να ανοίξουν οι σχολές με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Έξω ο ΑστυΝόμος Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη από τα Πανεπιστήμια!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ