Καταγγέλλω την αδιαφορία και ανευθυνότητα της Δημοτικής αρχής για τα σχολεία μας

Αγαπητέ κ Μαγκαναδέλη ,

                                                Σας στέλνω  την επιστολή αυτή ,ως συμπλήρωμα των όσων αναγράφονται  κατά καιρούς  στην έγκριτη ηλεκτρονική σας εφημερίδα  και όχι να επαναλάβω τα όσα δικαιολογημένα έχουν γραφεί από φορείς ,συλλόγους και παρατάξεις για τους λάθος χειρισμούς της Δημοτικής μας Αρχής για την αντιμετώπιση της εφαρμογής της  υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής. Σκοπός μου είναι να ενημερώσω όλους  τους ενδιαφερόμενους , για την αλήθεια όπως  οφείλω,  ως εκπρόσωπος  του σχολείου που υπηρετώ ως Δντής, αλλά και ως Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων του 6ου Γυμνασίου.

Έτσι λοιπόν, από την προηγούμενη σχολική χρονιά αντί η νέα Δ.Α .να εκφράσει την αδυναμία της, για την υλοποίηση του παραπάνω μέτρου και να το αναβάλει ,κατέλαβε  από μας δύο αίθουσες  προκειμένου να τις διαθέσει στη στέγαση νηπίων -προνηπίων και μάλιστα της περιοχής του Περισσού ,ταλαιπωρώντας  γονείς και παιδιά για την μετακίνησή τους . Οι αίθουσες αυτές ήταν και είναι  χρήσιμες  όμως και απαραίτητες για την ομαλή  λειτουργία του σχολείου μας, αφού η μία ήταν η σχολική βιβλιοθήκη θεσπισμένη με ΦΕΚ, το οποίο και δεν έλαβαν υπόψη ,αλλά και η άλλη  ως  σίτισης  ειδικά διαμορφωμένη με κουζίνα για να τρώνε τα παιδιά του Ολοήμερου.

Περάσαμε ομολογουμένως  μια δύσκολη σχολική χρονιά με όλα αυτά, αλλά και λόγω κορονοιού  όπως  όλοι και μας περιμένει  μια εξίσου   δύσκολη για τον ίδιο λόγο, αλλά και  λόγω  της έλλειψης ζωτικών χώρων για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων μας. Ερχόμαστε λοιπόν ένα χρόνο μετά και παρά τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις μας γραπτά και προφορικά, να βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο παρότι για το τρέχον σχολικό έτος θα έχουμε την δημιουργία ενός ακόμα τμήματος  για την Α΄ Δημοτικού. Μάλιστα σε μία από τις επισκέψεις μου στο Δημαρχείο διαπίστωσα την ύπαρξη  διαφημιστικού φυλλαδίου  με τίτλο 100 μέρες  Δημαρχίας , το οποίο εκτός των άλλων ανέφερε την δημιουργία 10 νέων αιθουσών για τη στέγαση νηπίων –προνηπίων.  Εύλογα μου δημιουργήθηκε η απορία πως αποκτήθηκαν αυτές οι αίθουσες  ; Μήπως στερώντας ζωτικούς χώρους άλλων σχολείων ή μήπως  μοιράζοντας αίθουσες εκδηλώσεων  στα δύο ; Δηλαδή θέλουν  να δημιουργήσουν μια δομή σε βάρος μιας άλλης; Λυπάμαι αλλά αυτές  δεν είναι λύσεις  και μάλιστα να τις προβάλλουμε με φωτογραφικό υλικό και να καμαρώνουμε με αλαζονεία!

Να συμπληρώσω ακόμα ότι ,την τελευταία  τετραετία το σχολείο μας είχε αύξηση μαθητικού πληθυσμού και από 6/θέσιο προήχθη  σε 10/θεσιο. Δυστυχώς όμως  και η σημερινή Δημοτική Αρχή που είχαμε αποθέσει τις ελπίδες μας , μας διέψευσε. Μας γέμισε υποσχέσεις , ότι θα κάνω τούτο θα κάνω εκείνο ,αλλά μόνο λόγια και κανένα έργο μία εβδομάδα πριν την έναρξη των μαθημάτων  και ας δημοσιεύει  στην ιστοσελίδα σας ότι κάνει ετοιμασίες στο παρά πέντε. Εγώ τουλάχιστον  καμία επίσημη ενημέρωση έχω, για το τι μέλλει γενέσθαι. Ακόμα και οι αίθουσες που μετατράπηκαν για να φιλοξενήσουν τα νήπια έγιναν με προσωπική εργασία των  γονέων τους , οι οποίοι έτρεχαν τις τελευταίες μέρες να τις ετοιμάσουν! Πού είναι  αλήθεια ο Δήμος όταν σε μας για παράδειγμα στο παλαιό κτίριο τα παλιά σάπια ξύλινα κουφώματα είναι έτοιμα να πέσουν με ότι αυτό συνεπάγεται; Τα ακατάλληλα προαύλια κλπ ! Να μην σας κουράζω! Το αναφέρω ενδεικτικά γιατί  υπάρχουν σε όλα  τα σχολεία προβλήματα αλλά δεν  μπορούν να καλύπτονται  πάντα με τις πλάτες των Δντών!

Τελειώνοντας και αφήνοντας τα συμπεράσματα στη κρίση τη δική σας,  και των αναγνωστών σας ,  αλλά και μη έχοντας άλλο μέσο αντίδρασης, θέλω να εκφράσω την δυσαρέσκειά μου για τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν τα σχολεία του Δήμου μας, πλην του αναφερθέντος ,αλλά και να καταγγείλω την αδιαφορία  και ανευθυνότητα που διακατέχει  και την νέα Δημοτική  αρχή. Αν δεν μπορούν για διάφορους λόγους να ανταποκριθούν ας είναι τουλάχιστον ειλικρινείς . Ο κόσμος έχει αντίληψη και δεν μπορεί άλλο το παραμύθιασμα απ΄ όπου κι αν προέρχεται!

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία !

Με εκτίμηση

Ματθαίος Βαβουράκης

ΔΝΤΗΣ  1Οου  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ και

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ  6ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ