Καθαρές κουβέντες για την αλλοίωση του Μνημείου του Μπλόκου

Επανέρχομαι με αυτήν την επιστολή στην IΟΝΙΑΝΕΤ.gr (τοπική εφημερίδα-portal αξιόπιστο) αισθανόμενος την ανάγκη να αποκαταστήσω την αλήθεια μετά από τον σάλο που σήκωσε στην πόλη η καταγγελία μου για την αλλοίωση στο χώρο του μνημείου του μπλόκου της Καλογρέζας και κατόπιν από τα δεκάδες τηλεφωνήματα που έλαβα με πλήθος πληροφοριών για το θέμα αυτό.

Παραθέτω τα εξής

1. Όντως η Δήμαρχος κακώς επενέβη στο συγκεκριμένο μνημείο διότι η ίδια δεν ανήκει στην ομάδα της ιστορικής αυτής μνήμης και έπρεπε να σεβαστεί το ότι η ιστορία της πόλης δεν ξεκινάει από αυτήν.

2. Από ότι καταλαβαίνω και αισθάνομαι η αντιδήμαρχος περιβάλλοντος δεν είχε κάποια κακή πρόθεση και στο βαθμό που το θέμα πέρασε από τα χέρια της ήταν ενέργεια άγνοιας εκ μέρους της.

3. Οι εργάτες που ξερίζωσαν τα δέντρα προφανώς ανήκουν σε σωματείο και η πληροφορία σίγουρα θα έφτασε σε όλο το φάσμα των παρατάξεων.

4. Οι δημότες που κατοικούν γύρω από το μνημείο γνώριζαν και είδαν την πράξη του συνεργείου και κάποιοι απ αυτούς μετέφεραν την είδηση “εκεί που έπρεπε”.

5. Σχεδόν όλες οι παρατάξεις γνώριζαν το θέμα από τους πρώτους μήνες και απλά κινήθηκαν μετά την καταγγελία μου στο να βγάλουν ανακοινώσεις.

Δεν πρέπει να σταθούμε στην “τεράστια βεβήλωση” (τα δέντρα ήταν μια απλή ιδέα της προηγούμενης δημοτικής αρχής). Περισσότερο μας πειράζει το θράσος της επέμβασης στο χώρο του μνημείου. 

Το σημαντικό αυτής της υπόθεσης είναι ότι προαναγγέλλει την Δυστοπία.

Οι πόλεις δεν πρέπει να έχουν χαρακτηριστικά, θα πρέπει να είναι όλες ίδιες.

Δεν θα έχουν μνημεία, αλλά ζαρντινιέρες και έτσι οι πολιτικοί τους θα παίρνουν ψήφους από τους νέους δημότες που έχουν έρθει από άλλες πόλεις.

Ανάπτυξη θα θεωρούν τα γήπεδα και τις καφετέριες, οι πολίτες θα απασχολούνται στις χορωδίες της εκκλησίας και οι Δήμαρχοι θα διαφημίζουν τα έργα τους που θα είναι πάντα οι γλάστρες και τα λουλούδια ξεχνώντας τους απροστάτευτους και αποκλεισμένους δημότες τους.

Και όσο για την Νέα Ιωνία θα είναι μια προέκταση των Πατησίων χωρίς το αγωνιστικό της παρελθόν, αλλά με πινελιά Βυζαντίου.

Κλείνω την επιστολή και επισημαίνω ότι με τα παραπάνω εκφράζω τις δικές μου απόψεις.

Ευχαριστώ πολύ,

Τάκης Βίνης 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ