Καθαρίστριες, κάμερες στα σχολεία, γιόγκα και φυλετικό μίσος

Πλακώματα στο Δ. Σ., η κατασκήνωση στο Αλεποχώρι και καμπανάκι για την αγορά

Μεγάλος θόρυβος έγινε για την αξιολόγηση των καθαριστριών των σχολείων και η Αντιπολίτευση την έπεσε με ομοβροντίες στην αρμόδια Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Αλατσίδου. Θα το πω ξεκάθαρα δεν συμφωνώ με τέτοιου τύπου αξιολογήσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του μένει στο απυρόβλητο, ειδικά όταν όλοι φωνάζουμε για την καθαριότητα στα σχολεία, σε υγειονομικά επικίνδυνες εποχές. Και για να το πάω πιο πέρα συμφωνώ στην πλήρη αξιολόγηση όλων και παντού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα από κοινά όμως και αποδεκτά θεσμικά όργανα ελέγχου υπό τον πλήρη έλεγχο της κοινωνίας που με κανόνες και διαφάνεια θα κρίνουν το έργο εκάστου. Βεβαίως πρώτα απ’ όλα των πολιτικών μας και των διοικούντων σε όλες τις θέσεις ευθύνης, κανένας δεν πρέπει να αισθάνεται ασφαλής όταν κοροϊδεύει και δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον σύμφωνα με όσα έχει δεσμευτεί. Για να σταματήσει επιτέλους η αυθαιρεσία, η αυθάδεια και η εξαπάτηση.

Δεν συμφωνώ με τις κάμερες στα σχολεία και συμφωνώ να είναι ως συμπληρωματική της εκπαιδευτικής διαδικασίας η τηλεκπαίδευση. Διαφωνώ επίσης όταν τηλεργασία σημαίνει εξοντωτικά ωράρια και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, την αποδέχομαι όμως ως δυνατότητα στον σύγχρονο κόσμο για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων με πλήρη εξασφάλιση αμοιβών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Με ρωτάτε και απαντώ. Ασφαλώς και διαφωνώ με την θέση της Ιεράς Συνόδου ενάντια στη Γιόγκα κι αυτό για δύο λόγους. Πρώτον γιατί η πραγματική Γιόγκα της Ανατολής δεν έχει και πολύ σχέση με ό,τι εξασκείται σαν Γιόγκα στη χώρα μας. Στην μεγάλη τους πλειοψηφία τα γυμναστήρια και οι διάφορες σχολές εφαρμόζουν ένα σύνολο ασκήσεων, μια γυμναστική του σώματος και του νου που μόνο κατ’ ευφημισμό αποκαλείται Γιόγκα. Δεύτερον ότι καταδικάζεται ελκύει και φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα. Και ως θέση μου, ναι, πρέπει να προφυλαχτεί το κοινό από περίεργους και επικίνδυνους τύπους που πουλάνε μυστήριο και πνευματικότητα με το αζημίωτο εξαπατώντας αγνούς ανθρώπους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η πραγματική Γιόγκα δεν είναι ένα αξιόλογο σύστημα εξάσκησης με διάφορες μορφές  μια αρχαία φιλοσοφία για τη ζωή, για την ένωση του σώματος, του νου και του πνεύματος που πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό, κατάλληλο περισσότερο για την Ανατολή παρά για τη Δύση. Ούτε όλοι οι δάσκαλοι και οι σχολές στη χώρα μας είναι επικίνδυνοι τύποι, αντίθετα γνωρίζω αρκετούς που είναι πολύ αξιόλογοι ως άνθρωποι, γνώστες αυτού που διδάσκουν και η πλάκα είναι ότι αρκετοί είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και όχι στα λόγια.

Ένας από τους πολύπαθους επαγγελματικούς κλάδους που πληρώνει τα σπασμένα των επιπτώσεων της πανδημίας είναι οι λογιστές. Το τι τραβάνε αυτοί οι άνθρωποι με τη σωρεία οδηγιών, εντύπων, δηλώσεων, ερμηνευτικών εγκυκλίων, γραφειοκρατικών αναδιπλώσεων και λαθών δεν περιγράφεται. Τα παίξανε και την Πέμπτη που πέρασε κατέβασαν τα μολύβια αρνούμενοι να τα τεζάρουν  από την πίεση και το άγχος. Όσο για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες δικαίως διαμαρτύρονται για τους αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις τραπεζικού δανεισμού. Να τραβήξει λοιπόν τα λουριά η κυβέρνηση, να υπάρξει επιτέλους πραγματική τραπεζική υποστήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Επισκέφθηκε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτης τη Ν. Ιωνία όπου περιόδευσε στην Αγορά της συνομιλώντας με καταστηματάρχες και κάποιοι απόρησαν γιατί επισκέφθηκε τα γραφεία της εφημερίδας μας. Προς τι η απορία; Τι πιο φυσιολογικό για ένα πολιτικό πρόσωπο και βουλευτή όταν επισκέπτεται μια πόλη να επισκέπτεται και την εφημερίδα της, τιμώντας έτσι τον Τοπικό τύπο και τον ρόλο του. Τον ευχαριστήσαμε, τον θεωρούμε αξιόλογο πολιτικό, καλύψαμε δημοσιογραφικά την περιοδεία του και τα μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ που τον συνόδευαν είναι καταξιωμένοι στην τοπική κοινωνία συμπολίτες, με πολύχρονη προσφορά στα κοινά και αναγνώστες μας. Επίσης έχουμε στο παρελθόν υποδεχτεί κι άλλα αξιόλογα πολιτικά πρόσωπα και Υπουργούς και με χαρά μας θα υποδεχτούμε όποιον άλλο βουλευτή του Κοινοβουλίου διακρίνεται για την ειλικρινή πρόθεσή του να γνωρίσει την εφημερίδα μας, τη Νέα Ιωνία και τα προβλήματά της. Τιμούμε τους θεσμούς και τους συμπολίτες-αναγνώστες μας όλων των (δημοκρατικών) πολιτικών αντιλήψεων για όσους δεν το αντιλαμβάνονται.

Εξέγερση στην Αμερική και πραγματικά αισθάνθηκα ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω από τη ρατσιστική δυσωδία που κατακλύει αυτή τη χώρα, με εκατοντάδες κάθε χρόνο νεκρούς, κυρίως μαύρους. Η αντίδραση της μαύρης κοινότητας, των δημοκρατικών πολιτών αναμενόμενη. Οι λεηλασίες, οι συγκρούσεις και οι καταστροφές απόρροια της οργής, της φτώχιας και της καταπίεσης μεγάλων κοινωνικών στρωμάτων, αναπόφευκτες όταν το καζάνι που βράζει ξεχειλίζει.  Η αντίδραση στο φόνο του Τζόρτζ Φλόιντ, στο φυλετικό μίσος, στην αδικία και την καταπίεση στη μεγάλη αυτή χώρα ξεσήκωσε διαμαρτυρίες σε πολλές χώρες, πήρε παγκόσμιες διαστάσεις. Αυτά για όσους νομίζουν ότι η κοινωνία κοιμάται, ότι η αδικία, η βία και η καταπίεση επικρατούν χωρίς αντιστάσεις. Προσωπικά πιστεύω ότι η βία στη βία δεν αλλάζει τον κόσμο, ούτε οι λεηλασίες λύνουν το πρόβλημα της φτώχειας, αντίθετα ο μαζικός συνεχής και αποφασιστικός αγώνας με δίκαια αιτήματα που συσπειρώνει πλειοψηφίες, ο δημοκρατικός δρόμος, αυτός φέρνει ουσιαστικές αλλαγές.

Πιπεράτα σχόλια: Βασίλης Μαγκαναδέλλης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ