Καθαρίζουμε, φυτεύουμε, παίζουμε, διεκδικούμε στο πάρκο Αυλωνίτη

Καμπάνια «Κάθε Τετραγωνικό Μετράει»

Η Αθήνα έχει ανάγκη από ελεύθερους πράσινους χώρους. Έχει ανάγκη να διασφαλίσει όσο περισσότερους μεγάλους και μικρούς χώρους γίνεται, από όσους παραμένουν αδόμητοι. Έχει ανάγκη να διαχειριστεί καλύτερα τα υφιστάμενα πάρκα. Έχει ανάγκη να βάλει φρένο στην καταπάτηση και ιδιοποίηση των δημόσιων χώρων. Κυρίως, έχει ανάγκη για μια νέα προσέγγιση ολοκληρωμένων αστικών παρεμβάσεων με επίκεντρο τους δημόσιους και πράσινους χώρους.

Δυστυχώς ο χρόνος κυλάει αντίστροφα: τα πάρκα και οι κοινόχρηστοι πράσινοι χώροι δεν είναι μια πολυτέλεια αναψυχής αλλά ένας πολύτιμος πόρος που η πόλη δεν μπορεί να σπαταλήσει· η κλιματική αλλαγή είναι παρούσα και απειλεί την καθημερινότητα μας εδώ και τώρα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ελάχιστη αναλογία πρασίνου στις πόλεις δεν πρέπει να είναι κάτω από 9 τ.μ./κάτοικο. Ο Δήμος της Αθήνας μετά βίας πιάνει τον ελάχιστο αυτό στόχο.

Για αυτό το λόγο, εμείς στην Ανοιχτή Πόλη λέμε ότι «Κάθε Τετραγωνικό Μετράει» και διεκδικούμε δυναμικά τους διάσπαρτους δημόσιους χώρους στον Δήμο της Αθήνας που θα μπορούσαν να γίνουν από μικρά έως μεγάλα πάρκα και να δώσουν κυριολεκτικά ανάσα στους κατοίκους της πόλης.

Ξεκινάμε την Κυριακή 08/12/2019 ώρα 10:30 στο πάρκο Βασ. Αυλωνίτη (πρώην Θερμίδα) στη Ριζούπολη, όπου διεκδικούμε τη συνέχεια και σύνδεση του πάρκου με το παρακείμενο δημόσιο – παρατημένο οικόπεδο. Θα καθαρίσουμε, θα φυτέψουμε, θα παίξουμε, θα ενημερωθούμε και κυρίως θα διεκδικήσουμε μια πράσινη, ανθρώπινη καθημερινότητα!

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ