Κάτι ψήνεται στα δημοτικά μας πράγματα!

Πλακώματα στο Δ. Σ., η κατασκήνωση στο Αλεποχώρι και καμπανάκι για την αγορά

Συζητήσεις ξεκίνησαν για συνεργασίες καθότι ο Σεπτέμβριος φτάνει και η κ. Θωμαΐδου αναλαμβάνει τα ηνία. Προγραμματική θα είναι λέει η συμφωνία σύμφωνα βεβαίως με το νέο νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που ενισχύει τον ρόλο της Δημάρχου. Δυσκολίες υπάρχουν, πόσα και ποια πρόσωπα από Γκότση και Κουκουλάρη θα συμβάλλουν στην διοίκηση Θωμαΐδου. Και μη νομίζετε ότι δεν υπάρχουν αντιδράσεις από στελέχη όλων των παραπάνω παρατάξεων που θέλουν μια πιο χαλαρή συνεργασία. Κοντός ψαλμός…

Ορκωμοσία νέας δημάρχου και νέων δημοτικών συμβούλων στις 31 Αυγούστου στο Παναιτώλιο. Μαθαίνω ότι θα καλεστεί πολύς κόσμος και το κλίμα θα είναι εορταστικό. Και αυτή τη φορά όσοι δημοτικοί σύμβουλοι θέλουν θα δώσουν θρησκευτικό όρκο και όσοι επιθυμούν πολιτικό. Από όρκους βέβαια χορτάσαμε, αλλά εγώ θέλω να δω πράξεις.

Έγινε η εκδήλωση για την έναρξη κατασκευής του υπόγειου δημοτικού parking στο κέντρο της Ν. Ιωνίας. Ένα έργο σταθμός για τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Γκότση που το κυνήγησε, εξασφάλισε χρηματοδότηση από την Περιφέρεια και το έργο ξεκινάει. Δεν ήταν λοιπόν παράξενο που ο κ. Γκότσης κάποια στιγμή στην ομιλία του συγκινήθηκε και μαζί του αρκετοί από τους συνεργάτες του.

Απούσες όμως από την εκδήλωση οι 3 από τις 6 δημοτικές παρατάξεις της πόλης μας. Και καλά η «Λαϊκή συσπείρωση» και η «Εκτός σχεδίου «που έχουν εκφράσει αντιρρήσεις ,αλλά η παράταξη του κ. Μανούρη που είχε ταχθεί υπέρ του έργου; Αδύνατο να είναι τυχαίο, μάλλον είναι προεόρτια του σκληρού ροκ που θα ζήσουμε σε στιγμές απείρου κάλλους στο νέο δημοτικό μας συμβούλιο.

Γαργάρα κάνουν Μανούρης και Θωμαΐδου την ιστορία με τις μηνύσεις του πρώτου εναντίον στελεχών της δεύτερης για συκοφαντική δυσφήμιση. Γιατί ο κ. Μανούρης δεν τοποθετείται δημόσια να μάθουμε όλοι τι γίνεται; Αν από την άλλη η κ. Θωμαΐδου θεωρεί απαράδεκτες τέτοιες ενέργειες γιατί δεν βγαίνει επίσης δημόσια να τις καταγγείλει; Παράξενα πράγματα.

Και μια και μιλάμε για μηνύσεις, πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του εκδότη της εφημερίδας μας Βασίλη Μαγκαναδέλλη που ως γνωστόν καλέστηκε στο Αστυνομικό τμήμα Ν. Ιωνίας στο πλαίσιο προανάκρισης για μήνυση που κατέθεσε σύλλογος γονέων της πόλης μας εναντίον αγνώστων για συκοφαντική δυσφήμιση. Έγκλημά του, ανέβασε στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ ανακοίνωση που του έστειλε το ΚΚΕ Καλογρέζας – Αλσούπολης με σκληρούς πολιτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του ΔΣ του εν λόγω συλλόγου γονέων. Κουφό θα πείτε, άκου κατ’ αγνώστων, αφού φέρει κοτζάμ υπογραφή κόμματος; Εδώ , στην πόλη μας είναι ο Περισσός και τα γραφεία του ΚΚΕ, ας τα βάλουν με τον Κουτσούμπα και καλά ξεμπερδέματα, όσο για τον Τύπο φανταστείτε να λογόκρινε ανακοινώσεις των πολιτικών κομμάτων για χαρακτηρισμούς εναντίον αντιπάλων τους, ούτε οι μισές δεν θα δημοσιευόντουσαν. Τι λένε γιαυτό το θέμα οι τοπικές οργανώσεις όλων των κομμάτων που κατά κόρον δημοσιεύουμε ανακοινώσεις τους που πολλές φορές δεν είναι και οι ευγενέστερες;

Αυτό που είναι παρήγορο για την ελευθεροτυπία στη χώρα μας είναι η συμπαράσταση που δέχθηκε ο Βασίλης από πολλούς συναδέλφους δημοσιογράφους όλων των πολιτικών απόψεων, μέχρι και στην ΕΣΗΕΑ θα φτάσει το θέμα. Ειδικά από κάποιους υπευθύνους sites και κεντρικών Μέσων Ενημέρωσης η ανταπόκριση ήταν συγκινητική. Σε τοπικό επίπεδο, άλλοι δεν μπορούσαν να το πιστέψουν καθότι πρωτοφανές, άλλοι εκδήλωσαν πολύ θερμά τη συμπαράστασή τους και μιλάμε για φορείς και συμπολίτες διαφορετικών κομματικών προτιμήσεων. Ξέρετε το θέμα δεν αφορά την ΙΟΝΙΑΝΕΤ, αλλά τις πολιτικές και δημοσιογραφικές προεκτάσεις που μπορεί να πάρει η υπόθεση. Βλέπετε τα νερά της δημοκρατίας είναι βαθιά κι εμείς ξέρουμε από κολύμπι.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ